Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 14:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 14:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Isle of Man TT Race uuuuuu....

Właśnie oglądam TT Race 2009, po prostu masakra co kolesie wyprawiają :ooo: Wyścig do okoła Isle of Man, po zwykłych ulicach, dawne miejsce Mistrzostw Świata. Jestem w szoku, GP przy tym to nuda :D Sam Valentino stwierdził że kolesie są nie spełna rozumu hihi:

Przykładowy filmik z TT 2007 oceńcie sami: ...
Czytaj więcej : Isle of Man TT Race uuuuuu.... | Odsłony : 2840 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

patenty na przeróbke światła mijania?

Witam kolegów, ostatnio główkuje nad mozliwosciami tuningu przedniego reflektora w 929 bo troche boli mnie, że gdy mam włączone światła mijania to z przodu moto wygląda nieco archaicznie (świeci tylko ten środkowy prostąkątny element reflektora, wygląda to niczym w starych kawach czy sukach).

Dopiero na długich świeci cały reflektor i wyglada OK, ale znowu oślepia tych z przeciwka.

Czy znacie jakieś patenty na przeróbke reflektora tak żeby boczne żarówki (te od długich) zamienić na np. ...
Czytaj więcej : patenty na przeróbke światła mijania? | Odsłony : 18472 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Dziwne żężenie podczas przyspieszania

Witam!!!

Bladego mam od miesiąca więc nie mam go jeszcze opanowanego :P Blady na luzie chodzi idealnie w pełnym zakresie obrotów, nie słychać żadnych niepokojących dzwięków. Jedynie lekko kosz sprzęgłowy ale to normalka w każdej japonii.
Problemem jest lekkie terkotanie takie (grrrrrrrrr) przy ostrym dodawaniu gazu w niskim zakresie obrotów tak do 4-5tyś póżniej jest idealna cisza (oprócz wydechu :D ...
Czytaj więcej : Dziwne żężenie podczas przyspieszania | Odsłony : 25985 | Odpowiedzi : 54 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Napęd

Witam. Mam takie pytanko. czy napęd czyli łańcuch i zębatki pasują od 1000r do 954?? jeśli nie to co nie pasuje i ewentualnie czym się różni. Z góry dzięki:]
Czytaj więcej : Napęd | Odsłony : 4759 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Wydech górą w 929

Ostatnio pogoda nie była za specjalna na jazdę dlatego miałem trochę czasu na kombinowanie przy motorze :D Na pierwszy ogień poszedł wydech, który jak wiadomo wyglądem i oczywiście głosem nie grzeszy hihi: a żeby nie było za łatwo to wymyśliłem sobie że będzie on puszczony górą. Kupiłem wydech Monti Mugen (5 cm przelot... pięknie ...
Czytaj więcej : Wydech górą w 929 | Odsłony : 11544 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Sportowy wydech w SC57 - pytania i odpowiedzi

Witam,
Wrzucilem wczoraj yoshke rs-5 carbon zamiast stockowego wydechu i zastanawia mnie jedna rzecz, na wszystkich fotkach takiej yoshi w necie wylot jest pustym, owalnym otworem. u mnie w tym otworze siedzi podwojna rura podobna do tej, ktora jest w oryginale, wyglada to jak dodatkowa koncowka. czy ktos wie co to jest i czy mozna to wywalic? w instrukcji nie ma slowa na ten temat.
Czytaj więcej : Sportowy wydech w SC57 - pytania i odpowiedzi | Odsłony : 143439 | Odpowiedzi : 108 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Flapper mod 1000rr

Jak ktos chce zeby 1000rr lepiej jechala z dolu to polecam zrobienie takiego moda.. Ja usunalem ta klapke calkowicie i lepiej sie moto zbiera w dolnym zakresie obrotow..

http://rogueracing.org/flap.htm
Czytaj więcej : Flapper mod 1000rr | Odsłony : 35019 | Odpowiedzi : 39 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

dziwny "dzwiek" w sc33

siemanko wszystkim Bladym :D jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumialosc z waszej strony..:)

jestem posiadaczem Bladego od 2 miechow i zaczynaja sie problemy... otoz gdy odpalam moto i jest nagrzany to slychac dziwny dzwiek.. podobny do tego jak sie kierunek wlczay i slychac go po prawej stronie ??? i nie wiem czy to sa kable do swiec ktore ...
Czytaj więcej : dziwny "dzwiek" w sc33 | Odsłony : 11068 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

wajasnienie

witam chcialbym zapytac czy ktos moze wyjasnic zjawisko ktore ma miejsce przy jezdzie torowej a dokladniej chodzi mi o moment gdy moto wchodzi jakby bokiem w zakret (niemal ze jak w zuzlu), kierowca kontruje wtedy kierunek jazdy, po czym sklada sie w zakret...

http://www.youtube.com/watch?v=kdjIG10D6kE&feature=fvw na tym filmiku widac to o co mi biega przy czasie 2:17

[ Dodano: Nie Cze ...
Czytaj więcej : wajasnienie | Odsłony : 3941 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne Dyskusje

miękka klamka hamulca

mam pytanie: czy u was klamka przedniego hamulca jest twarda i moto hamuje praktycznie jak się dotknie klamkę czy jest taka bardziej miękka?? u mnie właśnie jest miękka jakby układ był zapowietrzony ale niedawno wymieniłem płyn, odpowietrzyłem wszędzię (także przy pompie) i nadal jest miękka... brat ma cb 1300 i tam jest zwykła pompa (nie radialna) i praktycznie wystarczy dotknąć klamkę i moto staje no i wogóle klamka jest o wiele twardsza. CB hamuje lepiej ...
Czytaj więcej : miękka klamka hamulca | Odsłony : 20654 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782