Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 03:15

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 03:15

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Łańcuch

witam. moze to głupie pytanie ale ile ogniw ma łancuch w 954??
Czytaj więcej : Łańcuch | Odsłony : 2650 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Czerwona kontrolka??

Witam. Mam pytanko. W mojej 954 zapala się czerwona lampka na liczniku pomiędzy lampką N a lewym kierunkiem. dzieje się to jak na 6 biegu przekroczy 10 tys obr.
Jak się zaczymam , zgasze silnik i włączę zapłon to mruga, jak odpale silnik świeci.
Co to może być??
Czytaj więcej : Czerwona kontrolka?? | Odsłony : 5882 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

TankBag

Hej,

Jakie macie plecaki na bak, obudowa na bak w fajerze jest plastikowa, czy magnesy sa tak mocne że się trzymają ??

Pochwalcie się , bo chcę na dniach kupić jakiś plecaczek

Pozdro
Czytaj więcej : TankBag | Odsłony : 10794 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

klocki

witam, mam pytanie jakie klocki zakladacie do 954 na tyl?czytalem stare posty ale mowa byla tylko o przodze,pozdro

aha potrzebuje tez tarcze tylnia niema ktos na zbyciu??
Czytaj więcej : klocki | Odsłony : 3280 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Pozytywna akcja PZPM

Przykład, że można zrobić pozytywna, a nawet zabawną akcje skierowana do nas abyśmy trochę odpuścili z manetki :D
Polski Związek Przemysłu Motoryzacyjnego otrzymał prawa do polskiej wersji językowej komiksu LUCKY 13.
Jak kto chce zobaczyć załączam linka:
http://www.pzpm.org.pl/pl/4-21-79/1/lucky-13
Czytaj więcej : Pozytywna akcja PZPM | Odsłony : 1489 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

AGV Ti-Tech vs Shoei XR-1000

Koledzy i koleżanki. Mam dylemat który z tych kasków wybrać? Może ktoś lata w nich i może coś na ich temat powiedzieć? A może jeszcze lepiej, ktoś miał oba i ma porównanie. Wady i zalety. Nie interesują mnie żadne inne kaski zatem proszę bez dygresji w inne strony. TYLKO Ti-Tech i XR-1000. Dzięki. Każdy z nich mogę kupić za 800zł. Oczywiście używka w bdb stanie. No chyba że ktoś z was ma coś do zaproponowania ...
Czytaj więcej : AGV Ti-Tech vs Shoei XR-1000 | Odsłony : 11641 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

No i się ze...ało :-(

Podczas jazd na Cargo, w prawym złożeniu (zjazd w dół) złapałem uślizg przedniego koła.
Efekt to złamany obojczyk i pokiereszowane moto.
Pomimo, iż według świadków (ja nic nie pamiętam) poleciałem głową i plecami w bariery, nie mam nawet zadrapania. Piszę to, żeby PONOWNIE podkreślić co znaczy kombi i sensowny kask na łbie. Swoją drogą, kask porysowany i wgnieciony, więc stąd pewnie mój "reset" :P
Pozdr i do ...
Czytaj więcej : No i się ze...ało :-( | Odsłony : 12430 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Stuki w silniku

od miesiąca męczę się z moją 954 po ostatnim paleniu gumy ( biegi były zmieniane ...) w silniku zaczęło coś trzaskać ( zaraz po odpaleniu -równomierne stuki ) silnik rozpołowiony ale wszystkie zęby w skrzyni są ok , wodziki też . Chciał bym się dowiedzieć czy sprężyny na koszu sprzęgłowym a dokładniej "na tym dużym" ( jest ich tam 6 ) powinny być napięte czy luźne ?? jedną mam na piętą 5 luźnych może to ...
Czytaj więcej : Stuki w silniku | Odsłony : 13776 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

SERWISY w Polsce/Warszawie - opinie

Jakich serwisow unikac? Gdzie oddac moto bez stresu? Gdzie jak traktuja klientow? W jakich serwisach zalatwiaja sprawy szybko i bezproblemowo? Gdzie kombinuja itp?

Jestem nowy na forum. Dlatego jesli temat byl juz w obiegu, dajcie znac gdzie znajde informacje.

Szukam autoryzowanego serwisu Hondy w Warszawie, ktory rozlicza sie bezposrednio z ubezpieczycielem likwidujacym szkode. W Honda Plaza mnie splawili, bo podobno rozliczaja sie tylko bezposrednio z wlascicielem. Moje wczesniejsze doswiadczenia z tym serwisem sa OK - ...
Czytaj więcej : SERWISY w Polsce/Warszawie - opinie | Odsłony : 66878 | Odpowiedzi : 36 | Forum : Warsztaty, salony

spadajace obroty

Witam
Sadze ze tak czy siak musze sie z tym udac do hondy , ale moze ktos mial podobny problem to zapytam i na forum.
tak wiec podczas wczorajszej jazdy na 1szym biegu ruszajac ze skrzyzowania i dochodząc do ok 7tys obrotów padło wszystko , ale silnik sie nie wylaczyl , prawie katapultowalem przez przednie kolo gdy spadly obroty do zera i mrugnela kontrolka silnika po czym obroty znow sie pojawily po ok 3sekundach i ...
Czytaj więcej : spadajace obroty | Odsłony : 3725 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782