Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 03:05

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 03:05

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Króćce do podłączenia wakuometrów.

Witam, w moim Fireblade chciałbym zsynchronizować gaźniki, zrobiłem sobie przyrząd z czterech wakuometrów brakuje mi tylko króćców do wkręcenia w zaślepki gwint M5. Czy orientujecie się gdzie je mogę dostać i jak ich szukać? Żadnych gotowych nie mogę kupić, w ostateczności wytoczę sobie ze śruby, ale to w XXI wieku już trochę śmieszne;)

Z góry dzięki i pozdrawiam!
Czytaj więcej : Króćce do podłączenia wakuometrów. | Odsłony : 4115 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

uszczelniacze, lancuch rozrzadu, filtr powietrza...

witam mam zamiar oddac cebeerke w niedlugim czasie na maly przeglad... zastannawiam sie jakie uszczelniacze wrzucic do lag i czy konieczne jest zakup uszczelniaczy razem z kapturkami... jakie uszczelniacze polecacie??? spotkalem sie z firma atheny... nie wiem czy sa dobre... a co do lan. rozrzadu to czy did-a (230pln) czy hondy(309pln)??? ten sam problem mam z filtrem pow... sprzedawca w zaprzyjaznionym sklepie polecil mi filtr hiflo do cbr za 120pln... widzialem jeszcze filtry meiwa (170pln) ...
Czytaj więcej : uszczelniacze, lancuch rozrzadu, filtr powietrza... | Odsłony : 5364 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

CO O TYM MYŚLICIE.

Witam ponownie po dłuższej przerwie.
Co myślicie o motocyklu z kradzieży.Jak możecie ocenić jego stan,czy opłaca się wyłozyć w tą rr 10000?

https://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=635012036
Czytaj więcej : CO O TYM MYŚLICIE. | Odsłony : 3391 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

uwaga na oszusta z ototmoto.net

mam swojego Gixa wystawionego na sprzedaz.

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1334281

ostatnio znajoma pisala do mnie na gg( nic nie dostalem, tylko wczoraj przez przypadek sie dowiedzialem) ze chce go sprzedać bo zona, dziecko (nie mam ani zony ani dziecka) za 15,000 zł i ze to super OKAZJA i rozmawiala kilka chwil, po czym napisalem jej (podobno na gg) ze musze uciekac.

Wszedlem na ogloszenie i zostalo usuniete przez pracownika otomoto.

Co się ...
Czytaj więcej : uwaga na oszusta z ototmoto.net | Odsłony : 7552 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

licznik nie nabija kilometrów

witam. mam problem dotyczący licznika. prędkosciomierz i obrotomierz działaja jednak licznik nie nabija mi kilometrów. jaka moze byc przyczyna ? macie pomysły?
Czytaj więcej : licznik nie nabija kilometrów | Odsłony : 3649 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

nie działa obrotomierz

witam. mam problem, w mojej cbr nie dziala obrotomierz. sygnał z modułu dochodzi do obrotka tzn. na mierniku pokazuje mi ok 12v przy włączonym zapłonie. przy podłączeniu napięcia pod obrotomierz wskazówka idzie do max skali. poradzcie w czym moze tkwic problem
Czytaj więcej : nie działa obrotomierz | Odsłony : 5012 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Co roku ZLOCIK w górach Sowich+Bielawa Stretfighter z Wrocka

Witam
Jak co roku organiuzje zlocik w górach sowich połączony ze street fighter w Bielawie.
Moj zlot trwa dwie noce trzy dni wyjezdzamy jutro z wrocka okolo godziny 18-19 jedziemy do zajebistego osrodka z kominkkiem sala imprezowwa itp. (po drodze wskakujemy do jakiegoś tesco kazdy robi sobie zakup (kiełbaski flache ,popite i browara na sniadanie) imprezujemy przy grillu lub kominku. Jak wstaniemy jedziemy na Bielawe (albo flacha na sniadanie i imprezujemy ...
Czytaj więcej : Co roku ZLOCIK w górach Sowich+Bielawa Stretfighter z Wrocka | Odsłony : 4450 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

nie "idzie" od samego dołu

czesc!
ostatnio wymienialem swiece(ngk), filtr powietrza(hiflo), wyczyszczono i zsynchronizowano gaźniki.
Po paru dniach i niewielu kilometrach pojawil sie nastepujący objaw: przy powolnym ruszaniu, gdy obroty nie przekraczaja jeszcze 2.8-3tys obr/min silnik dławi sie jakby nie dostawal paliwa. Po takim poczatkowym "podduszeniu" i zblizeniu sie w okolice 3tys. dostaje juz normalnego kopa. Bylem na poprawce warsztatowej, ale nie przyniosla efektu. M.in. padła teoria, ze byc moze to wina nowego filtra (za duzo powietrza przepuszcza), kwestia regulacji ...
Czytaj więcej : nie "idzie" od samego dołu | Odsłony : 14539 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

porównanie 954 do GSXR 750 K4-5

cześć.

macie wiedzę nt. porównania naszych 954 do GSXR 750 z rocznika 04-05 ? jak ta suzuki wypada przy hondzie pod wzgledem prowadzenia / hamulcowania / jadu ?

koników suzuki ma chyba deczko więcej w stajni (chyba 162 lub 164), ale byc moze dół ma slabszy skoro mniejsza pojemnosc ....

wiecie co nie w tym temacie?
dzieki za info.
Czytaj więcej : porównanie 954 do GSXR 750 K4-5 | Odsłony : 14809 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

W obawie o życie .. heheh

Witam!!
http://motoryzacja.interia.pl/motocykle ... 10316,3017

No polewka .. coś orły z UŁOPU .. wymiękły .. trafili na motocyklistę nie świeżaka co lubi kukurydze i LIPA :-) .. jak to pięknie napisane >> ze względu na życie innych ... " następny debil to autor tekstu ;-) ..
TAK CZY INACZEJ .. CBR rządzi ...
Czytaj więcej : W obawie o życie .. heheh | Odsłony : 4077 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782