Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 03:05

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 03:05

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

dobry serwis na śląsku

Czy znacie może dobry serwis lub warsztat, który możecie polecić na śląsku?
chciałem sprawdzić maszynę i zrobić ją tak, zebym byl zadowolony w 100%, poniewaz chce nia jeszcze troche posmigac.
Skoczylbym do Czikena ale mam ponad 300km...
Czytaj więcej : dobry serwis na śląsku | Odsłony : 2873 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

jak dobrac optymalny rozmiar zebatek

witam chlopaki mam pytanko w sprawie zebatek mam 16/44 mysle zalozyc do przodu 14 albo 15 z tylu niechcial bym zmieniac wiadomo wiekszy wydatek tylko czy 14 nie bedzie za mala chodzi zebym sobie z 2 na kolko z gazu wrzucal jak bedzie trzeba to wymienie obie tylko niechce tez przesadzic . Jak bym tyl zostawil i przod zalozyl 15 to da rade chce sie poradzic pozdro
Czytaj więcej : jak dobrac optymalny rozmiar zebatek | Odsłony : 11402 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Ogólne Dyskusje

Kontrolka H.I.S.S ???

Witam !!! mam taki problem chociaz w niczym mi on nie przeszkadza ale chcialem zapytac czy to normalne i czy wam tez sie tak dzieje bo gdy jade po dziurach czy nierownosciach mruga mi kontrolka H.I.S.S ????????? Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi :)
Czytaj więcej : Kontrolka H.I.S.S ??? | Odsłony : 6114 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Mruganie czerwonej kontrolki co to za bład?? Jak go usunać??

Witam !! Od pewnego czasu zaczela mi mrugac czerwona kontrolka nie FI tylko kontrolka kolo luzu. Czestotliwosc mrugania : 3xwolno 5xszybko !!! Co to za blad ??? czy ktos sie styknal z takim czyms?? Jak go usunac w inny sposob niz w Serwisie?? Z gory dzieki pozdro!!
Czytaj więcej : Mruganie czerwonej kontrolki co to za bład?? Jak go usunać?? | Odsłony : 8167 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

przednia lampa roznice

Witam
Czy wie ktos moze czy rozni sie czyms przednia lampa do 1000 rr5 od rr6. Na zdjeciu wygladaja tak samo ale wolalbym sie upewnic zanim zamowie. Potrzebuje do rr6 a znalazlem do rr5. Dzieki
Czytaj więcej : przednia lampa roznice | Odsłony : 4744 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Kogo dziś widziałem ????

proponuje wpisywac kogo dzis widzialem na drodze , moze fajny pomysl zebysmy sie poznali jako tako nawet przez migniecie :)

dzis w Ursusie widzialem 954 biało czarne kto to :) ???
Czytaj więcej : Kogo dziś widziałem ???? | Odsłony : 5273 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

Ustawienie Twardosci amortyzatorów?

Chcialem sie zapytac jak macie ustawione amortyzatory przod i tył w cbr 954...

poniewazy mi sie wydaje ze mam za twardy i zle mi sie smiga...

a mianowicie chodzi mi o regulacjie tymi srubkami

jezeli wkrece te srubki od regulacjie na max twarde, to ile obratow mam wykrecic (1obrot 360 stopni)

czekam na pomoc

Pozdrawiam
Czytaj więcej : Ustawienie Twardosci amortyzatorów? | Odsłony : 2928 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Brak iskry.

Zacznę od początku historii...

Dojeżdżając do dziury wyhamowałem do około 20km/h, nagle odcięło zapłon tak jak by ktoś zamknął obwód na przełączniku, prąd jest, pompa chodzi, kreci rozrusznikiem ale nie odpala...

Zacząłem na początku samodzielnie szukać usterki po kolei:
-wszystkie bezpieczniki OK
-wszystkie kostki przeczyścić i podociskac OK
Dalej to samo, więc zrobiłem zworkę i diagnoza: 9 mrugnięć wtf?

Następnie zadzwoniłem po kumpla co ma 929 i przełożyliśmy komputer i imo... dalej to samo, kreci ...
Czytaj więcej : Brak iskry. | Odsłony : 3859 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

prosze o rade,cieknący olej

mam problem z cieknącym olejem który sączy sie z uszczelniacza na walku zdawczym, czy ktoś wie jak się wymienia taki uszczelniacz, czy jest konieczność rozkładania silnika?
Czytaj więcej : prosze o rade,cieknący olej | Odsłony : 4495 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Co da wyjęcie katalizatora?

Hello. Tak jak w temacie. Zastanawiam się nad wyjęciem z końcówki kolektorów katalizatora. Co taki zabieg da? Jakie tego mogą być efekty? Moto powinno się lepiej wkręcać, ale czy w praktyce też tak jest. Z pewnością będzie głośniej ryczeć. Czy ktoś to już robił? Oczywiście sonda lambda zostanie.
Czytaj więcej : Co da wyjęcie katalizatora? | Odsłony : 12416 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782