Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 03:05

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 25 lipca 2025, 03:05

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wybór 1000cc

Nie wkleiłem się w temat "dziadka" więc zakładam nowy...

Nie mogę się zdecydować CBR 1000RR 07 czy GSX-R K7??
Jak na razie bardziej przychylnie patrzę na GSX-R-a, choćby ze względu na ilość ofert na rynku, jeśli chodzi o SC57b to że tak powiem BIDA :/
Niestety nie udało mi się polatać Hondą, więc nie mam porównania, ale Suzuki zrobiło na mnie wrażenie. Mam do wyłożenia trochę ponad ...
Czytaj więcej : Wybór 1000cc | Odsłony : 15769 | Odpowiedzi : 35 | Forum : Ogólne Dyskusje

Bezpieczniki

Gdzie w SC57 sa bezpieczniki? W 954 mialem pod siedzeniem, przy akumie i można się było do nich dostać w 3 minuty. W 1000RR po zdjęciu kanapy znalazłem tylko akumę i jakis przekażnik. ;)
Czytaj więcej : Bezpieczniki | Odsłony : 11120 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

zapaliła i umarła

Witam, proszę o pomoc, podpowiedź, wrzuciłem nowy silik sc33 wszystko było ok moto paliło, wyprowadziłem sprzęta, odpaliłem (pierwszy raz po zimie) gadał elegancko lecz zapomniałem odkęrcić kranik, benzyna się skończyła i zgasł, od tej pory nie chce zapalić. Gdy się go kręci to strzela z wydechu i dziwny objaw bo gdy przy kręceniu rozrusznikiem doda się mu trochę gazu to pod bakiem słychać a nawet czuć jakby wyrzucał powietrzę przez może gażniki, puchę powietrza, zrzuciłem ...
Czytaj więcej : zapaliła i umarła | Odsłony : 2582 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

zegary padły ?????

Wczoraj jade sobie i nagle przestaly chodzic zegary..... ani predkosc ani obroty ani wyswietlacze. Działaja tylko lampki od kierunków i świateł drogowych. Dodatkowo nie mam świateł pozycyjnych z przodu i z tyłu. Mijania i stop działa. Ma ktoś pojęcie co mogło się stać bo wiadomo ze chciałbym zeby działało. Od razu mówie że jeszcze nic nie patrzyłem bo nie miałem czasu. Jutro bede rozbierał.....
Czytaj więcej : zegary padły ????? | Odsłony : 3293 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

zegary padły ?????

Wczoraj jade sobie i nagle przestaly chodzic zegary..... ani predkosc ani obroty ani wyswietlacze. Działaja tylko lampki od kierunków i świateł drogowych. Dodatkowo nie mam świateł pozycyjnych z przodu i z tyłu. Mijania i stop działa. Ma ktoś pojęcie co mogło się stać bo wiadomo ze chciałbym zeby działało. Od razu mówie że jeszcze nic nie patrzyłem bo nie miałem czasu. Jutro bede rozbierał.....
Czytaj więcej : zegary padły ????? | Odsłony : 1885 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

nowo maszyna

witom wszyskich
chciolem sie zrobic z mojej erery strita, boch sie CENZURA ostatnio a nimom piniendzy na nowe lowiewki. :P
robiol to kto kedy?
moze mocie jake foty, tak zeby to zarombiscie wyglondalo
dziekuje i pozdr
Czytaj więcej : nowo maszyna | Odsłony : 2761 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

dylemat

witam ponownie..
obecnie jezdze fazerem i odczuwam "brak mocy" wiec mysle o przesiadce na bladego.. moto glownie potrzebne na miasto, sporadycznie jakies trasy forma zlot lub wypad do znajomych, pytanie do '"wyjadaczy", jaki model proponujecie do 20k /zl czy wogole w takich € warto pchac sie w ogien czy odczekac sezon lub dwa i brac cos swiezego??? wszelkie podpowiedzi za i przeciw pomoga w podjeciu decyzji...
Czytaj więcej : dylemat | Odsłony : 10792 | Odpowiedzi : 28 | Forum : Ogólne Dyskusje

Kranik - inne objawy

Witam Wszystkich. Sorry,ze Was dalej męczę z tym kranikiem,ale mam nowe spostrzezenie,a mianowice: Na załączonych obrazkach zaznaczyłem strzałka niby taki odpowietrznik czy cos w tym rodzaju. Panowie po co to jest i jakie ma zadanie, bo tamtędy w momencie kiedy gasze silnik pojawia sie kropla paliwa (robi sie taki balon i pęka). Wczesniej chyba tego nie mialem, natomiast teraz po czysczeniu kranika zaczęlo sie tak robic. Wkurzam sie bo po zakonczonej jezdzie przychodze na drugi ...
Czytaj więcej : Kranik - inne objawy | Odsłony : 14752 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Arai problem - pytanie do użytkowników.

Witam. Lata ktoś z was w kaskach Arai?? Z tego co pamiętam ktoś miał RX7 kiedyś od dłuższego czasu i jakieś opinie wstawiał. Sprawa jest taka , że kupiłem sobie w końcu wymarzonego (no prawie bo wymarzony to RX7) Arai'a Vipera GT i jest pewna wkurzająca dolegliwość...W tym kasku od początku sezonu zrobiłem może z 2500km. Dopasowany rozmiarem jest super. Po przymiarkach i po pierwszych krótkich jazdach tak do godziny czasu było wszystko super. Ostatnio ...

Wyziew do sc59

Mam bardzo ważne pytanko. Jeżeli ktoś z Was zmieniał tłumik z serii na coś głośniejszego to czy jest konieczne przeprogramowanie komputera tak aby nie stracił nic na mocy w zakresie dolnych lub górnych obrotach?
Czytaj więcej : Wyziew do sc59 | Odsłony : 105438 | Odpowiedzi : 62 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782