Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 18:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 18:50

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Z jakich moto pasuje mocowanie amortyzatora skrętu do 954rr

Wie ktoś może z jakich innych motocykli pasuje mocowanie amortyzatora skrętu? Ewentualnie czy dałoby się je zaadoptować do 954 po małych przeróbkach. Słyszałem że właśnie tak jest z mocowaniem od R1 z 2003r. ale nie wiem na pewno.
Czytaj więcej : Z jakich moto pasuje mocowanie amortyzatora skrętu do 954rr | Odsłony : 6349 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

ile oleju może połknąć SC57b na 1000km ??

Witam wszystkich to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość:) mam pytanie ile oleju może połknąć SC57b na 1000km ?? ważne bo mi na 1000km zjadło ok 150ml - czy to jest normalne ??
Czytaj więcej : ile oleju może połknąć SC57b na 1000km ?? | Odsłony : 7156 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Power Commander do 954 - czy warto?

Witka fajerowcy.
Mam możliwość kupienia Power Commandera w dobrej cenie. Posiadam filtr powietrza K&N, oraz przerobiony osobiście na przelotowy wydech angielskiego Quilla.

Teraz pytanie.

Czy ktoś z was ma lub miał założonego już PC ? Czy dużo wzrasta spalanie? Czy może to mieć zły wpływ na silnik? Jeśli tak to jaki? Moto mam w idealnym stanie, naprawdę igiełka i nie chciałbym żałować później jak mi się coś sp...szy. Dodam że mam możliwość dokładnego dostrojenia PC ...
Czytaj więcej : Power Commander do 954 - czy warto? | Odsłony : 10150 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Stelaż sakw do SC57b

Witajcie. Był kiedys taki temat o stelażu do sakw dla SC57b. W związku z tym iż dorobiłem sobie takie coś i było parę pytań jakie wymiary, jak to mocować i jak wygląda taki stelażyk zamieszczam parę zdjęć , wymiary i sposób mocoawani. Przepraszam z góry za takie prostackie pomiary na tych zdjęciach ale ostatnio nie mam zupełnie czasu na zabawy przy kompie. Ogólne wymiary ( te najbardziej istotene) są jednak umieszczone. Reszta zależy od Waszej ...
Czytaj więcej : Stelaż sakw do SC57b | Odsłony : 7145 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Co myśłicie o "zbroji" ??

Witam!!
Od dłuższego czasu szukam jakiegoś wdzianka na siebie i mam spory problem ...
wzrost nikczemny ( 174 ) .. ale waga i pas okazałe ;-) .. odpowiednio 96 i 100 :-(
Ale to jeszcze nie jest najgorsze ... pozostałości po siłce powodują że 99% kombinezonów mogę sobie założyć do łokcia .. a w klacie mam większy problem z ...
Czytaj więcej : Co myśłicie o "zbroji" ?? | Odsłony : 3864 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

gdzie kupić komin??

Witam. Pomyślicie ze beznadziejnie post ale musze, chce kupić komin(puche) i nie mam pojęcia gdzie. na allegro patrzyłem to nieliczne egzemplarze i to tez kosmiczne ceny.
Czytaj więcej : gdzie kupić komin?? | Odsłony : 4638 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

czyszczenie filtra k&n

witam wszystkich
biore sie za czyszczenie filtra kaena w w moim CENZURA, kupilem w tym celu zestaw do czyszczenia od k&n, czyli srodek czyszczacy i olej w spreju. myslalem ze wszystko bedzie bardzo proste i latwe ale jak zobaczylem instrukcje ( oczywiscie w obcym jezyku) w ktorej bylo 12 pkt. to mnie lekko zatkalo. z pisma obrazkowego wnioskuje ze trzeba go popsikac tym srodkiem czyszczacym, potem oplukac woda, osuszyc a nastepnie nasmarowac tym smarem- ale ...
Czytaj więcej : czyszczenie filtra k&n | Odsłony : 8241 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

cbr 1000rr sc57b

Mam pytanie, czy ktoś może zmieniał manetkę gazu z całym środkiem tam gdzie jest przykręcana śruba odważnika? Ja mam tą śrubę najprawdopodobniej ułamaną.To powinno się rozwiercać czy jest jakiś inny sposób na wymontowanie tego? Z góry dzięki za pomoc.
Czytaj więcej : cbr 1000rr sc57b | Odsłony : 3037 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Amor OHLINS z mocowaniem od FAJERA 954 będzie pasował w 929?

Witam.
Mam okazje zakupić amorek OHLINSA z mocowaniem od 954, nie mam go jak sprawdzić
(aukcja)
Dzwoniłem do Grandysa i PTM ale nie udzielili mi konkretnej odpowiedzi z tym że numery mocowań sie rożnią.
I tu pytanie czy ktoś z Was ma szerszą wiedze w tym temacie??

Z góry dzięki za odpowiedź

Dziwne zgrzyty :(

Witam mam dziwny problem gdy jadę moto na 3 biegu i hamuje silnikiem to gdy moto dojdzie do 3tys obrotów zaczyna coś zgrzytać/chrupać :( co to może być bo chyba coś ze skrzynia ?? na innych biegach jest ok
Czytaj więcej : Dziwne zgrzyty :( | Odsłony : 8269 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782