Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 18:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 18:50

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Roznica miedzy sc57a a sc57b

witam wie moze ktos z was czy jest jakakolwiek róznica w mocowaniu owiewek z 2004-2005r a 2006-2007
bo te nowsze duzo lepiej sie prezentuja ale niewiem czy to sie wszystko zgra z rama lampami modelu sc 57a
A tak wogóle mial ktos z was do czynienia z tymi owiewkami albo owiewkami tego przedstawiciela

http://moto.allegro.pl/item638916103_ow ... 04_05.html
Czytaj więcej : Roznica miedzy sc57a a sc57b | Odsłony : 4668 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

kopci na czarno 954

witam od paru dni mam problem z 954 mianowicie zaswiecila mi sie kontrolka bledu nr 35 -blad exapu, gdy zdjalem oslone ta chromowana wypadl malutki kawalek kamyka!!odpalilem moto blad nie swieci ale wali z komina na czarno jak go przygazuje, wczesniej dymka nie puszczal!! z tego co sie orietuje sam to prawdopodobnie wtrysk ktorys leje, ale jak teraz zwieram kostke diagnostyczna to juz zadnego bledu nie pokazuje,

[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 9:19 am ...
Czytaj więcej : kopci na czarno 954 | Odsłony : 3547 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

jak podlaczyc włącznik wiatraka ?

cześć.

poradzcie jak wpiąc się z wlacznikiem do recznego uruchamiania wiatraka?
przewod z akumulatora bezposrednio musi byc poprowadzony czy wcinka ((jak ??) w przewody przy wentylatorze?

dzieki :)
Czytaj więcej : jak podlaczyc włącznik wiatraka ? | Odsłony : 9200 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Cieknący kranik SC33

Witam. Panowie mam mały problem z uszczelnieniem kranika,ale od początku: Troche sie przytkał, rozebrałem,przeczysciłem i zamontowałem i niby ok- jest drożny. Problem jest w tym,ze lekko z niego sączy paliwo ( na tym łączeniu na 4 srubki). Pytanie do Was czy przesmarować siliconem delikatnie, czy czyms innym?. Poprostu zrobił sie nieszczelny, przyłóże reke pod kranik i na palcach mam swieza wache.
Czytaj więcej : Cieknący kranik SC33 | Odsłony : 3760 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Z innej Beczki

Jak by padało to proponuję gierkę. można też grać w pracy :diabel:

http://mr.bondek.mybrute.com/
Czytaj więcej : Z innej Beczki | Odsłony : 2304 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Regulacja wysokości padania światła.

Panowie i panie, może mój problem jest błachy ale nie wiem jak wyregulować lampę. Jak kupiłem swoją 929 to miałem lampę podzieloną na dwie częsci jakąś tuningową nakładką i światła drogowe były nieco obniżone aby nie raziły w oczy innych uczestników ruchu. Nakładka ściągnięta a światła dalej są w dole a ja nie za bardzo wiem co z tym zrobić. Mijania w dzień w ogóle nie widać. Mimo, iż za dnia jeżdżę na długich to ...
Czytaj więcej : Regulacja wysokości padania światła. | Odsłony : 13370 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Glowica :)

Nie wiem jak to mozliwe ale CENZURA mi swiece... i teraz musze zamowic nowa Glowice bo nie widzi mi sie to gwintowac niby sa na to sposoby... Ale juz sam nie wiem... I mam pytanko czy Glowica od 954 bedzie pasowala do 929... Bo juz nie pamietam ale 954 mialy tam cos bardziej rozwiercane chyba Tlok tak?
Czytaj więcej : Glowica :) | Odsłony : 3457 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Gdzie podlaczyc antene HISS w 954 ??

Witam. Jestem nowy na forum. Skladam wlasnie powypadkowa 954 i mam problem bo nie wiem jak powinna byc podlaczona antena HISS. Wiem, ze problem wydaje sie super latwy do rozwiazania, ale cala sprawa polega na tym ze nigdy nie widzialem jak to powinno wygladac po zlozeniu. Pozatym nie mam zadnej wolnej kostki do ktorej moglbym owa antene podlaczyc (tym bardziej z 4 przewodam). Byc moze brakuje mi jakiegos istotnego elementu instalacji elek. - trudno powiedziec... ...
Czytaj więcej : Gdzie podlaczyc antene HISS w 954 ?? | Odsłony : 7673 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

CHŁODZENIE REGULATORA NAPIĘCIA W SC33 - ZRÓB TO SAM

Witam.
Jako, że doczytałem się, iż SC33 ma jedną większą wadę - przegrzewające się regulatory napięcia postanowiłem wyjść problemowi na przeciw i wymyśliłem chłodzenie.
Poniżej dokładny opis co i jak:

1. Do całej zabawy będą nam potrzebne:
- wiatraczek
- pasta termoprzewodząca
- 2 kawałki blaszki aluminiowej o wymiarach nie większych jak 2x10x50mm
- 2 wkręty metalowe

Koszt zestawu wraz z przesyłką z allegro to około 20zł

Pozwolę sobie umieścić parametry wiatraczka, gdyż są również ...
Czytaj więcej : CHŁODZENIE REGULATORA NAPIĘCIA W SC33 - ZRÓB TO SAM | Odsłony : 11289 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Usterka pompy i kilka pytań...

Witam, mam mały problem ze swoją 929 oraz kilka pytań dotyczących tego motocykla.
Otóż czasem jak jade po dziurawych drogach z większą prędkością to tak jakby odłączało pompe paliwa i motocykl spada z obrotów. Zapala się wtedy czerwona lampka oraz na wyświetlaczu "FI". Takie coś trwa około 3-4 sekund, wtedy motocykl znowu jedzie tak jak potrzeba. Mam 929 ponad tydzień i zdarzyło mi się coś takiego około 10 razy. Wiece może o co chodzi?
I ...
Czytaj więcej : Usterka pompy i kilka pytań... | Odsłony : 5901 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782