Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 06:30

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 06:30

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pechowo sezon sie rozpoczą dla mnie

Tak, Tak dostałem 11 punktów w tydzień. 5 pierwszych punktów dostałem w Kazimierzu Dolnym w "długi weekend majowe" za zaparkowanie na rynku. Jak się dowiedziałem z rozmowy z policjantami burmistrz miasta postanowił zmienić tą świecką tradycję panującą od wielu lat w tym pięknym miasteczku i wymógł na policji egzekwowanie martwego przepisu zakazującego parkowanie na rynku. KAZIMIERZ JEST SPALONY DLA MOTOCYKLISTÓW :wnerwiony: ...
Czytaj więcej : Pechowo sezon sie rozpoczą dla mnie | Odsłony : 10224 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Ogólne Dyskusje

Crash pady do sc57a ???

Macie jakiś patent na crash pady do sc57a żeby nie wiercić i nie ciąć plastików
ewentualnie namiary na jakieś komercyjne.
Do f4 robiłem sam z adapterami i sprawdziły się w praktyce... ;-)
W bladym jakoś nie mam pomysłu???
Czytaj więcej : Crash pady do sc57a ??? | Odsłony : 30245 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Awaria

Witam. Mam problem z Fireblade mianowicie jak odpalam zimny motor wszystko jest ok ale jak tylko temperatura wzrośnie powyżej 50 stopni to po zgaszeniu silnika i próbie ponownego odpalenia nic sie nie dzieje. naciskam guzik startera i nawet tam gdzie jest przekaźnik rozrusznika nic nie klika. Wystarczy, że odczekam aż temperatura na wyświetlaczu spadnie poniżej 50 stopni motor za każdym razem kręci i zapala chyba że znów temperatura przekroczy magiczne 50 stopni.
O co w ...
Czytaj więcej : Awaria | Odsłony : 3050 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Potrzebny fachowiec

Witam koledzy jak juz wcześnij pisałem jestem w trakcie poszukiwań i potrzebował bym pomocy przy oględzinach jak coś upatrzę. Jestem z Krakowa i najlepiej zeby był to ktos z okolic, ktoś kto dobrze zna te maszyny i potrafił by solidnie przegonic upatrzoną sztuke. Ludziom którzy pojeździli jeden sezon i wydaje sie im że wszystko juz wiedzą dziękuje. To nie program usterka :D. Pozdrawiam
Czytaj więcej : Potrzebny fachowiec | Odsłony : 2120 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

problem z zamianą kierownicy na prostą

problem z zamontowaniem prostej kierownicy bez kupywania akcesoryjnej półki
Czytaj więcej : problem z zamianą kierownicy na prostą | Odsłony : 4420 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Możliwe że jutro zakup- jakieś rady?

Witam wszystkich! A więc całkiem możliwe, że jutro pojadę do sklepu i wrócę na pięknym Fireblade 900RR z 98 roku. Decyzja dosyć spontaniczna, bo trafiła się nielada okazja... W sobote będąc w sklepie dowiedziałem się, że ma być Fajer z 98r za 9 tyś. Dziś pojechałem zobaczyłem i jestem pod wielkim wrażeniem. Sprzęt się ładnie prezentuje, ma nieseryjną szybę, tarcze hamulcowe, malowanie i 80 tyś. przebiegu. Macie dla mnie jakieś rady? Dodam, że będzie to ...
Czytaj więcej : Możliwe że jutro zakup- jakieś rady? | Odsłony : 14811 | Odpowiedzi : 41 | Forum : Ogólne Dyskusje

Czy ktoś śmigał Kawą Z1000???

Interesują mnie opinie na temat tej maszyny. Czy te 125KM wystarczy żeby poszumieć i czy trzeba wysoko kręcić żeby moto zaczęło z tobą rozmawiać?? Znalazłem ciekawą ofertę, nowa z salonu, 2008r, za 33300zł. Ogólnie sylwetka mi się bardzo podoba, ale czy to w ogóle jeżdzi :okulary2: Chwilowo jestem NIEPOCZYTALNY i myślę o udobruchaniu rodziny, choć jak znam życie i tak skończy się na 1000cc w wersji odrzutowej ...
Czytaj więcej : Czy ktoś śmigał Kawą Z1000??? | Odsłony : 1082 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Dziewczyna... czy Motor... ??? :-)

Hello
Dostałem ostatnio niezłą CENZURA od Gerlfrend i mam wybór Moto albo Ona do tej pory była tolerancyjna choć jej się to nie podobało ale tyle się o tym ostatnio mówi i słyszy ze stwierdziła koniec jej Cierpliwości jak rozwiązać , załagodzić sprawę... . Miał Ktoś podobnie ??????

No i za idealne 1000 RR 2005r 14tyś przebiegu wezmę z 25tyś... ?
Czytaj więcej : Dziewczyna... czy Motor... ??? :-) | Odsłony : 14815 | Odpowiedzi : 34 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zerwane ogniwko łańcucha DID?!! Czy można skracać łańcuch??

Witam!! Wczoraj latałem troszke na kole po opadnieciu i po ponownym rozpędzaniu motocykla zerwała sie jedna strona ogniwka. Mam problem nie wiem czy mozna łaczyc ponownie łancuch np. dokupionym nowym ogniwkiem łaczącym?? Jak lepiej radzicie rozkuc łancuch o dwa ogniwka stare i zakuc bez kupionego ogniwka łaczacego czy nowym ogniwkiem??Prosze o wasze porady bo to jednak łancuch jedna z najwazniejszych czesci motocykla odpowiedzialnej za moje bezpieczenstwo. Pozdrawiam wszystkich.. :) ...
Czytaj więcej : Zerwane ogniwko łańcucha DID?!! Czy można skracać łańcuch?? | Odsłony : 9669 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

padaki... ;/ wytrzymałość cbr-mit?

tak sobie czytam to forum i dało mi to dużo do myślenia. Kiedyś miałem opinię o cbr jako moto bardzo wytrzymałe bezawaryjne itp.. oczywiście pod warunkiem ,ze odpowiednio eksploatowane. A teraz z własnych doświadczeń oraz doświadczeń kolegów i problemów ludzi z forum moje zdanie już nie jest tak twarde... Widzę masę awari, ustrerek i to dość poważnych. Panewki na 1 miejscu. Zwątpiłem w motocykle ostatnio wiązały się one z samym stresem i wydatkami. Czy zauważyłem ...
Czytaj więcej : padaki... ;/ wytrzymałość cbr-mit? | Odsłony : 12253 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782