Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 06:30

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 06:30

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Rozpoczęte zmiany - mechanika i wygląd

Siemka!

Od niedawna sprzęt w moim garażu, a już zaczęły się modyfikacje.

Na pierwszy ogień poszedł silnik - ogólny przegląd, tj.:

1. Czyszczenie i synchronizacja gaźników
2. Nowe świece, filtry, olej
3. Regulacja zaworów
4. Wymieniony łańcuszek rozrządu.

Wiadomo podstawa to zdrowe serce, więc teraz spokojnie mogę inwestować w wygląd...

Po kupnie:

Obrazek

Zmiany zaczęły się się od polerki dekla sprzęgła

Obrazek

Następnie została pomalowana przednia szyba na ciemny szary metalik

Obrazek

A dzisiaj z ...
Czytaj więcej : Rozpoczęte zmiany - mechanika i wygląd | Odsłony : 17981 | Odpowiedzi : 35 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

929 valentino rossi ??

ma ktos moze fotki jak wyglada 929 valentino rossi ?? chodzi mi o siedzenie tylne bo mam do kupienja a nie wiem jak wyglada ??
Czytaj więcej : 929 valentino rossi ?? | Odsłony : 5803 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Sezon zakończony ku pamięci

Nara razie nie mogę napisać nic więcej bo za szybko tylko tyle 21lat i całe życie przed sobą kochał prowadzić karaoke w klubach :(

http://www.remiza.com.pl/news/1195/Lebo ... torze.html
Czytaj więcej : Sezon zakończony ku pamięci | Odsłony : 13827 | Odpowiedzi : 23 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

chwale sie!!

jako ze dzis mialem chwile wolnego wstawiam obiecane kilka zdjec ... jako iz sprzedalem cbr929 zakupilem wiesniackiego erłana w wiesniackich kolorach plus wiesniackie czerwone siedzenia to juz wiem:) ogolnie motocyklem zrobilem cos kolo 2 tys jak narazie zero wkładu ... wszystko git z dodatkow oprocz wizualnych moto bylo serwisowane jest ksiazka ... posiada amora lsl, filtr kn oraz dyszen dyno jet 9 z wykresem z hamowni) moto przejechane 18 tys mil. przebieg org... motocykl super ...
Czytaj więcej : chwale sie!! | Odsłony : 4891 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

INSTALACJA Xenonów w 929 RR

Witam.

Założyłem w końcu xenon do mojej 929 i przy okazji opisze to i owo. Może się komuś przyda.
Całego procesu nie będę opisywał bo zrobił to już ładnie Ferson w temacie "INSTALACJA Xenonów w 954RR". Skoncentruje się tylko na tym jak rozwiązałem problem z przewodami i miejscem na przetwornice o standardowym wymiarze (czyt. dużą)

Jako że nie działa mi regulacja lampy postanowiłem rozebrać cały przód i przy okazji ją naprawić. Nie ukrywam że miałem ...
Czytaj więcej : INSTALACJA Xenonów w 929 RR | Odsłony : 11193 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Stukanie w silniku

Witam wszytkich. Mam do was takie pytanko niedawno kupiłem Honde CBR 929 i stuka mi coś w silniku a raczej jest to takie cykanie. Na zimnym silniku raczej tego nie słychać a jak już zejdzie ze ssania to cyka w przedziale od wonych obrotów tak do 4 tyś jak dodaje gazu i jak ujmuje to podczas schodzenia z obrotów tak samo cyka. Od czasu do czasu też coś tak jak by sie zatłucze jak by ...
Czytaj więcej : Stukanie w silniku | Odsłony : 3445 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Naklejki WWW.FIREBLADE.PL

Napis WWW.FIREBLADE.PL w pięciu różnych długościach:
25cm, 20cm, 15cm, 12,5cm i 10cm

kolory: biały, czarny i czerwony

Jako że za naklejki zamawiam w profesionalnej firmie i nie są one za darmo oferuje je w takich cenach:
Naklejki: 25cm - 9zł , 20cm- 7zł , 15cm- 5zł , 12,5cm - 4,50zł , 10cm - 3,50zł - wszystkie ceny dotyczą naklejki - jedna sztuka.

Oprócz tego napisy ...
Czytaj więcej : Naklejki WWW.FIREBLADE.PL | Odsłony : 23879 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Sakwy do 1000 rr

Czy ktoś posiada oczywiście tekstylne sakwy na tył?

Zastanawia mnie jak jest z mocowaniem ze względu na centralny tłumik.

Znalazłem 2 dla mnie ciekawych sakw:

1. http://moto.allegro.pl/item620164864_su ... _r_2x.html

2. http://moto.allegro.pl/item620164872_su ... ax_2x.html

ta 2 raczej powinna wystarczyć .. Jakie Wy macie sakwy bo widziałem na fotkach i na filmach że trochę pomykacie po Europ
Czytaj więcej : Sakwy do 1000 rr | Odsłony : 8216 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

sc33 czy sc44

Witam poszukuje moto dla siebie i mam taki dylemacik jak w temacie. W grę wchodzi kwota do 13 tys. Jeśli był już taki post to prosił bym o linka. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Czytaj więcej : sc33 czy sc44 | Odsłony : 8743 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne Dyskusje

Dziwne dzwieki przy zablokowaniu tylnego kola

Ostatnio bawie sie oporowo tylnym hamulcem i czasami kiedy sune z zablokowanym kolem, mimo wysprzeglenia silnika sylsze dziwne dzwieki, takie rownomierne CENZURA: lup, lup, lup dochodzace z okolic tylnego kola albo zebatki, zastanawia mnie co to jest ? czy to mozliwe ze lancuch przeskakuje na zebatce kiedy kolo jest zablokowane a mniejsza zebatka jeszcze sie kreci ? Lancuch jest dobrze naciagniety.
Czytaj więcej : Dziwne dzwieki przy zablokowaniu tylnego kola | Odsłony : 7474 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782