Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Przełącznik prawy SC57 --> małe pytanie

Może ktoś miał podobny przypadek lub będzie mądrzejszy i podpowie. Problem jest taki, że przestał mi działać prawy przełącznik (tylko "guzik" od zapłonu). Niezależnie od pozycji cały czas jest jakby na ON, a przełączenie na OFF nic nie daje. Myślełem, że to problem przełącznika więc wymieniłem --> niestety na nowym przełączniku ta sama sytuacja. Ma ktos pomysł co za cholera ???

z góry dzięki wielkie i pozdro i SZEROKOŚCI
Czytaj więcej : Przełącznik prawy SC57 --> małe pytanie | Odsłony : 4732 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

SC50 DZIWNY DZWIEK

Hello wszystkim, od nie dawna posiadam SC50, tz. jakis miesiac ale wczoraj pierwszy raz wyjechalem. Mam maly problem mianowicie polega na tym ze strasznie dziwny klekot wydobywa sie z silnika. Mysle ze to cos ze sprzeglem na biegu jalowym silnik rozgrzany po wcisnieciu sprzegla wszystko OK ale sprzeglo puszcze i klekoce, dziwne odglosy... Dodam ze wczesniej tego nie zauwarzylem. Nie wim tez na jakim oleju wczesniej motor jezdzil. Olej wymienilem tydzien temu na 10W40 Castrol ...
Czytaj więcej : SC50 DZIWNY DZWIEK | Odsłony : 2423 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

co o nich myslicie?

zastanawialem sie przez chwile jak by sie pirelli diablo strada na tylnym kole sprawowala? slyszalem ze mozna na nich nastukac kilka dobrych tysiecy. a moze ktos z was mial stycznosc ze strada? -mick998-
Czytaj więcej : co o nich myslicie? | Odsłony : 4412 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

Problem z zegarem

Ostatnio po przejechaniu dość długiej trasy zauważyłem, że na obwódce obrotomierza, w okolicy 7 tys. obr. plastik zdeformował sie. Powstało załamanie. Ogłądam różne fotki innych 954 i dość często występuje to samo zjawisko, w tym samym miejscu. One tak mają, czy robi się w środku jakieś zwarcie i należy się tym tematem zająć, żeby licznik nie padł? Z góry dzięki za pomoc.
Czytaj więcej : Problem z zegarem | Odsłony : 5511 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Padl seryjny amor skretu

Witam !

Nagle, ni z tego ni z owego padl mi amor skretu w SC57a. Zrobilem diagnostyke zgodnie z instrukcja jaka znalazlem, HESD miga ale kiera sie nie utwardza. Ktos mial podobny problem ? Da sie to jakos naprawic czy tyko czesc do wymiany odrazu ?

Pozdrawiam,
Dex
Czytaj więcej : Padl seryjny amor skretu | Odsłony : 48686 | Odpowiedzi : 28 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Jak to możliwe??

Oprócz tego że jestem leszczem-amatorem i pierwszy raz byłem na torze to historia wygląda następująco...
Tor kartingowy w Koszalinie, nic specjalnego choć jak na 20zł/h to piękna sprawa. Dość wąski, dużo zakrętów i oponę można zamknąć bez problemu. Do czego zmierzam...
Na jednym z winkli w prawo(moich ulubionych jak się okazało) próbowałem zejść na kolano. Prędkość w wirażu ok 60km/h, dość długi łuk. Kumpel jadący za mną stwierdził że już nie wiele brakuje, więc ja ...
Czytaj więcej : Jak to możliwe?? | Odsłony : 4575 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

PROBLEMY Z ODPALENIEM MOTO NA ZIMNYM SILNIKU ;/;/

Witam serdecznie :) mam mały problem z moja 929 ;/;/ wiec: za kazdym razem gdy odpalam moto z rana ;/;/ nie chce mi odrazu załapać ;/ muszę go meczyc starterem tak od 3 do 4 razy dopiero wtedy odpala ;/ dzieje sie tak tylko i wylacznie przy zimnym silmiku, nie wiem o co kaman....:( czy trzeba jakos to automatyczne ...
Czytaj więcej : PROBLEMY Z ODPALENIEM MOTO NA ZIMNYM SILNIKU ;/;/ | Odsłony : 4077 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wasze ustawienie podwozia (teleskop i amor)

Hej !!

Ciekawi mnie jak "Macie" ustawione zawieszenie w Waszych fajerach, czy dostosowujecie zawieszenie (resorowanie i tłumienie) do charakteru waszej jazdy czy po prostu jest jak jest :D

Pozdro!
Czytaj więcej : Wasze ustawienie podwozia (teleskop i amor) | Odsłony : 4179 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Artykuł na temat SC57, świeży - polecam

Witam,

Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem SC57, może znajdzie tu coś dla siebie.

http://www.scigacz.pl/Honda,CBR1000RR,l ... ,9196.html
Czytaj więcej : Artykuł na temat SC57, świeży - polecam | Odsłony : 3478 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Przewijanie alternatora

Chlopaki potrzebuj epomocy siadlo mi ladowanie w mojej maszynie padl alternator :placze:
Moze ktos wie gdzie przewijaja alternatory na Gliwicach lub okolicach ??????
Czytaj więcej : Przewijanie alternatora | Odsłony : 4617 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782