Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 22:00

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kto wymysla takie rzeczy?

Hej, musze sie podzielic z wami pewna informacja. Ostanio jechalem przez obrodnice w Tarnowie ktora juz chyba rok jest remontowana :/ i ku mojemu zdziwieniu zamiast barierek ogradzajacych przeciwne pasy zrobili linki stalowe! :o :wnerwiony:
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe co sie moze stac gdy motocyklisa szlifem poleci w takie ...
Czytaj więcej : Kto wymysla takie rzeczy? | Odsłony : 13512 | Odpowiedzi : 26 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Na początku może nadmienię, że to mój pierwszy temat wiec proszę o wyrozumiałość hihi: Wiem, że kiedyś była mowa o Acumen-ie i 954, ale w dziale modyfikacje 929 jakoś tak pusto więc skusiłem się przedstawić parę CBR 929 i DATATOOL DIGI :mrgreen: CBR-ki chyba przedstawiać nie muszę, a Datatool Digi wygląda jak każdy inny wyświetlacz biegów. Kawałek plastiku i ...
Czytaj więcej : Wyświetlacz biegów Datatool Digi | Odsłony : 39779 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

dziwna wibracja

Witam. Mam taki problem. Ostatnio w weekend majowy kolega prowadził mój sprzęt z warszawy do mojego miasteczka.no i niestety chłopak złapał kapcia i opona do wywalenia bo i tak już była cerata. zmienił opone na torówke po kilku przelotach. wczoraj latałem moto i nie było problemów. dzis rano przejechałęm ponad 100 km i od prędkości 120 km/h zaczynają się dzikie wibracje. wracając z pracy około 17-18 odniosłem wrażenie ze jest jeszcze gorzej. sprawdziłem moto podczas ...
Czytaj więcej : dziwna wibracja | Odsłony : 2312 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

dziwny dzwiek

witam wszystkich, mam maly problem z moia rr7, kiedy moto jest zimne i przyspieszam z niskich obrotow -ok 2-3tys/min-wyraznie slychac cykanie kiedy przekrocze ok 5000 obr/min cykanie ginie.rownierz owo cykanie mniej slychac kiedy moto jest rozgrzane czy to moga byc zawory?, moze lancuszek?, a moze sam napinacz??? moto ma 13000 km-przebieg wydaje sie byc orginalny. z gory dzieki za pomoc -mick998-
Czytaj więcej : dziwny dzwiek | Odsłony : 17957 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Odszkodowanie bez przeglądu

Witam wszystkich.Własnie wrociłem z miesiecznego pobytu z noga na wyciagu po okropnym złamaniu ze szpitala.Całe szczescie obeszło sie bez endoprotezy ktora mi lekarze przweidywali ale jeszcze wszystko moze sie popsuc -do rzeczy:
W pryma aprilis mialem wypadek moja RR w Dabrowie Gorniczej jadac ok 60 km/h 77 letni dziadek nie ustapił mi i mojej dziewczynie jako pasazerce pierwszenstwa i zajechal mi drogę a ja przydzwonilem w niego.Policja orzekła wine dziadziusia ,ale mi minoł kilka dni ...
Czytaj więcej : Odszkodowanie bez przeglądu | Odsłony : 8958 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wysoka Kiera

Witam!
Koledzy mam takie oto pytanie, przymierzam sie do zalozenia wysokiej kierownicy do mojego fajera i stad pytanie, czy moge np. przewiercic oryginalna polke i przykrecic do niej te mocowania na kiere clipy czy jak one sie tam nazywaja i czy to zda egzamin, moze ktos z was ma takie cos zrobione? czy lepiej kupic cala oryginalna polke pod kierownice, ale to dosc drogi interes w nowych czesciach, moze ktos z was ma taka polke ...
Czytaj więcej : Wysoka Kiera | Odsłony : 12167 | Odpowiedzi : 17 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Problem ze sprzęgłem!!

Mam problem ze sprzęgłem w mojej CBR F3. Jeszcze nie zaglądałem tam ale chce się mniej więcej dowiedziec na co sie nastawić. Podejrzewam że mam juz tarcze do wymiany ale może przyczyna jest inna. Problem jest taki. Moto dobrze wkręca się na obroty ale tak do 7-8 tyś potem obroty gwałtownie rosną a moto nie przyśpiesza i jest tak na każym praktycznie biegu. Zauważyłem to szczególnie jak gwałtownie dodam gazu. Czasem nie ma tego probemu ...
Czytaj więcej : Problem ze sprzęgłem!! | Odsłony : 6597 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Ogólne Dyskusje

wywrotka

witam wczoraj kumpel mial glebe moto cale poczaskane bo jeb.o w kraweznik niewidzialem tego ale twierdzi ze jechal 50 km/h na 1 biegu i nagle zblokowalo mu tylnie kolo i gleba niewiecie przypadkiem co to moglo byc czy moze sie zblokowac skrzynia w czasie jazdy albo cos w kole teraz wszystko chodzi ok nic nieblokuje
Czytaj więcej : wywrotka | Odsłony : 2303 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Naprawa szybki zegarów

Pany, zna ktos moze jakiegos artyste ktory by mi to zrobil? tak zapitalałem na kole ze az szybka obrotomeirza z wrazenia mi pekla :D sam do tego nie chce sie pchac bo znajac moje umiejetnosci plastyczne to bedzie gorzej wygladac niz jest. A i co najlepsze to zeby pekniecie mi sie nie powiekszalo to wywiercilem na jego koncu dziurki wiertlem 0.5mm;] moto 929.
Czytaj więcej : Naprawa szybki zegarów | Odsłony : 1733 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

wrocław pytanie??

hej
jako ze jestem "nowy w miescie" :) spotykacie sie w jakims konkretnym miejscu??
rynek lub cos takiego?:)
latam jak ten ciołek po miescie i nie wiem gdzie ;)

pzdr dla kolegi z s33 na wrocławskich 56x100 :)

rafal
Czytaj więcej : wrocław pytanie?? | Odsłony : 9019 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782