Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 15:36

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 15:36

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

problem z ładowaniem

mam problem z alternatorem ktory nie podaje pradu, kolega mial taki sam problem, przewinal alternator, pochodzil kilka dni i znowu nie ładuje. I teraz pytanie...czy próbowąć go przewinąc i liczyć na cud że bedzie już ładował i problemu nie bedzie?, kupic nowy?? czy ma ktos moze jeszcze inny pomysł? z góry soryyy jezeli był juz taki temat.... ;p
Czytaj więcej : problem z ładowaniem | Odsłony : 4672 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Uszczelniacze zawieszenia

Witam, poci mi się laga w sc57. Robiłem już zawiecho w f3 i nie było problemów. Doświadczenie mam a od kilku dni czekając na zimmeringi i olej aż przyjdą studiuję serwisówkę i wiem chyba wszystko co trzeba wiedzieć.

Pytanie kieruje do tych którzy lubią pomajsterkować (a nie do tych co nawet z naciągiem łańcucha lecą do serwisu) czy up side downy różnią się czymś od zwykłych lag (które już robiłem), poradzę sobie czy lepiej tego ...
Czytaj więcej : Uszczelniacze zawieszenia | Odsłony : 18939 | Odpowiedzi : 31 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Pozytywny news

Hej,
Z racji tego, że od dwóch lat otrzymujemy zapytania w sprawie możliwości prenumeraty Wiadomości Motocyklowych, chcieliśmy was poinformować, że wreszcie istnieje taka możliwość. Mamy nadzieję, że ułatwi to życie wszystkim tym, którzy mają trudności z odnalezieniem naszego dwutygodnika w kioskach.
Można to zrobić w łatwy sposób poprzez internet http://prenumerata.ruch.com.pl/subscribe.php?id=225347, lub telefonicznie, odnajdując w zakładce "kontakt" najbliższą ekspedycję Ruch'u (należy wpisać swój kod pocztowy).

PS. Mamy nadzieję, że nikt się nie obrazi za nieco komercyjny ...
Czytaj więcej : Pozytywny news | Odsłony : 1703 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Patrz w lusterka. Sprawdz dwa razy.

Mam do rozdania 350 tych naklejek. Jesli sa jacys chetni zglaszajcie sie tutaj :piwo:
Czytaj więcej : Patrz w lusterka. Sprawdz dwa razy. | Odsłony : 31224 | Odpowiedzi : 68 | Forum : Ogólne Dyskusje

Problem z zegarem SC50

Hello,
Jestem nowy i mam problem z zegarem w SC50 mianowicie po utsawieniu godziny i wylaczeniu stacyjki znowu sie kasuje na 0:00.
Dlaczego nie pamieta godziny?

Wielkie Dzieki - Pozdrawiam...
Czytaj więcej : Problem z zegarem SC50 | Odsłony : 5163 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

Problem z odpalaniem

Witam wszystkich mam taki oto problem. Czasami przy rozgrzanym silniku zdarza się, że moto nie chce zdpalić a właściwie akumulator nie obróci wogóle silnikiem. Zdarza sie, że na naładowanym akumulatorze po np. półgodzinnej jeździe i zgaszeniu silnika ponowne jego odpalenie jest niemożliwe gdyż akumulator nie obróci wałem tak jakby sie rozładował. Dodam, że problem taki wystąpił po ubiegłorocznym szlifie pękł dekiel alternatora, przetarło trochę koło magnesowe ale sam alternator wydawał sie nieuszkodzony. Pomierzyłem napięcie jakie ...
Czytaj więcej : Problem z odpalaniem | Odsłony : 8922 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

problem z banditem 1200 - tylko nie bijcie ;)

Nie wiedziałem gdzie założyć ten temat więc zakładam tutej. Mój brat ma problem z banditem 1200 z 2006r. Problem polega na tym że na 2 garach silnik jakby delikatnie kichał w dolot i to zarówno na postoju jak i podczas jazdy co jest dosyć niebezpieczne bo jak kicha to szarpie dosyć mocno. założony jest tłumik SCORPION i jest do niego wkładka wyciszająca i z zamontowaną i zdemontowaną jest tak samo.
w silniku było robione: luzy ...
Czytaj więcej : problem z banditem 1200 - tylko nie bijcie ;) | Odsłony : 3303 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

przerywa ?

przejrzałem dział usterek i nie znalazłem nic podobnego do moich objawów..dzis ruszyłem rozgrzanym moto i zgasł silnik na skrzyżowaniu, ok-zakręciłęm-odpalił...po kilku kilometrach wychodząc z zakrętu(uff-dobrze, że nie w złożeniu) normalnie zacząłem przyspieszac a silnik zgasł... :/ po chwili zagadal i dojechałem do domu..na drodze dojazdowej znowu mi zgasł, ale odpalił z rozrusznika.. teraz mam kłopot bo nie chciałbym, żeby mnie to spotkało w zakręcie...
będę wdzięczny za ...
Czytaj więcej : przerywa ? | Odsłony : 2765 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Witam.

Witam wszystkich i pozdrawiam.
Czy mial ktos z was doczynienia z tym alarmem,chodzi mi konkretnie o montarz.

http://moto.allegro.pl/item621545468_na ... obacz.html
Czytaj więcej : Witam. | Odsłony : 2006 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

jakie oznaczenia mają łożyska główki rami = uszczelniacze

witam wszystkim czy ktos wie jakie łożyska,uszczelniacze idą do główki ramy w hondzie cbr1000rr 2004r
Czytaj więcej : jakie oznaczenia mają łożyska główki rami = uszczelniacze | Odsłony : 7231 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782