Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ratunku- moto nie pali

Witam Panów. Mam problem z moto (a jutro miałem miec wyjazd....), a mianowicie postaram sie opisac jak najbardziej szczegółowo:
Dzis odpalam rano moto, na ssaniu oczywiście, a tu zamiast od pierwszego jak zawsze, to odpalił dopiero za 6 strzałem. Za kazdym razaem krecil i próbował,ale nie mógł wystartowac. W koncu sie udało- odpalił, chodził równo i przez 3 godz jazdy wszystko ok. Na cielym zachowywał sie idealnie, palił od pierwszego itd. Wstawiłem moto do garazu ...
Czytaj więcej : Ratunku- moto nie pali | Odsłony : 3788 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Skrzynia biegów

Witam.Mam stuki dochodzace ze skrzyni jak jade na 3 biegu czy miał moze ktos taka sytuacje?? I jeszcze jedno czy ktos wyjmowal z was moze juz skrzynie bo mam zamiar jutro sie zaq to wziasc i przydalby sie jakies cene uwagi.
Czytaj więcej : Skrzynia biegów | Odsłony : 13358 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

temepratura

Witam wszystkich mam pytanko,dzisiaj odebrałem moto z serwisu i oczywiście musiałem zrobić mała rundkę. Przebieg 2500.Był sprawdzany luz zaworowy{wszystko ok},swiece,wymieniony został płyn w sprzęgle i płyn chłodniczy.Zauważyłem że teraz na postoju temperatura wzrasta nawet do 111 nawet wskoczyło 112 stopni oczywiście wentylator włącza się wcześniej,czy u was tez dochodzi do takiej temperatury,ma coś do tego że został wymieniony płyn.Wcześniej jak pamiętam nie dochodzilo do 111.
Czytaj więcej : temepratura | Odsłony : 48538 | Odpowiedzi : 87 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Jak zarezerwować jazdy na torze w Brnie?

Witam. Mam pytanko. W czerwcu chyba około 15-go będziemy z kumplami na moto w okolicach Brna. Chcielibyśmy zarezerwować sobie w niedzielę jazdy. Robił to już ktoś z was? Jakie ceny? Proszę tylko o konkretne odpowiedzi i nie spamować. Z góry dziękuję za pomoc.
Czytaj więcej : Jak zarezerwować jazdy na torze w Brnie? | Odsłony : 15015 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Wachacz od SC57b do SC 57a

Czy ktos sie z szanownego grona forumowiczów orientuje czy bedzie pasował wachacz z sc57b do sc57a mam srebrny a chce załozyc czarny. Dziekuje za info i pozdrawiam.
Czytaj więcej : Wachacz od SC57b do SC 57a | Odsłony : 4693 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

synchronizacja wtrysków

Gdzie mozna najblizej Tarnowa ? synchronizowac wtryski do 954
Czytaj więcej : synchronizacja wtrysków | Odsłony : 4310 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Serwis 24000km.

Mam 24000km. gdzie by nalezalo zajrzec?Oczywiscie olej,plyn hamulcowy ,filtr powietrza juz zmieniony co jeszcze robia np. w serwisie przy tym przebiegu,podobno jest to pierwszy duzy przeglad.Swiece sa chyba irydowe wiec kiedy wymiana? Jeszcze pytanie apropo zmiany swiec czy zeby sie do nich dostac trzeba zdjac bak,obudowe filtra itd. czy wytarczy zdemontowac oslony boczne.
Za wskazowki i podpowiedzi z gory dziekuje :D
Czytaj więcej : Serwis 24000km. | Odsłony : 4780 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wloty powietrza

Witam, mam pytanie dzisiaj zaglądałem na moto, zdemontowałem bak i mam takie pytanie wloty powietrza takie gumowe do pokrywy z filtrem jak tam ma się dostać powietrze ?? Nie rozumiem skoro na nie przykręca się te małe plastiki śrubką do baku i śrubką do owiewek i nie ma szans żeby powietrze się tam dostało. Kolega ma to samo w f4i ale on ma wloty pod reflektorami. Wytłumaczy mi to ktoś ?
Czytaj więcej : Wloty powietrza | Odsłony : 3702 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

nowe zebatki i łancuch

witam chce zalozyc nowy lancuch czy musze tez wymieniac zebatki ??
myslalem ze jak juz calos to cos takiego

http://www.allegro.pl/item622825716_hon ... ng_jt.html

co sądzicie ?/
Czytaj więcej : nowe zebatki i łancuch | Odsłony : 4009 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Extremeday Rzeszów 2-05-09

Jeśli ktoś ma możliwość i czas to link z planem co jak i kiedy poniżej :

http://extremeday.pl/

Pozdrowionka
Czytaj więcej : Extremeday Rzeszów 2-05-09 | Odsłony : 5314 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782