Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 14:44

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

OPONY-profesjonalny test-pomoc w wyborze

Trochę czasu zajęło mi wertowanie forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie -Jakie opony :/ Przelałem przy tym sporo ambrozji :piwo: więc nie narzekam. No i w końcu natknąłem się na fajny test gumek-mam nadzieję,że pomoże wam tak jak i mnie :one:
http://www.conti-bike.pl/t3.php
Czytaj więcej : OPONY-profesjonalny test-pomoc w wyborze | Odsłony : 3405 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

PILNE czy alternator z sc 28 bedzie pasował do sc 33?

jak w temacie czy alternator tj. koło magnesowe , uzwojenie i dekiel z sc 28 bedzie pasował do sc 33? róznica polega głównie na srednicy otworu w uzwojeniu bo w sc 28 jest jakies 47mm ,dokładnie nie pamiętam, a w 33 jest 54 mm. czy jktos juz tak z was próbował?
Czytaj więcej : PILNE czy alternator z sc 28 bedzie pasował do sc 33? | Odsłony : 1814 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

kamień w chłodnicy

powielu przygodach z moją 954 zauważyłem ostatnio że zaczyna się grzać. I jak sie rozgrzewa jest wszystko ok ale, jak przejadę parę kilometrów i jak trochę przycisnę i jade np 200 to temperatura mi się powoli podnosi. Ale jak zwolnie i jadę w zakresie około 5 tys obrotów temperatura zaczyna spadać ale powoli więc zaczołem szukać przyczyny najpierw zobaczyłem że jest mało płynu w chłodnicy więc dolałem i odpowietrzyłem. Ale efekt pozoztał taki sam więc ...
Czytaj więcej : kamień w chłodnicy | Odsłony : 4739 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

uchwit pasazera,stelaz

http://www.motogen.pl/galeria/waszegale ... rt861.html

pomijajac fakt ze ten tupo jezdzi w gumofilcach ;d;d;d

chodzi mi o to trzymadelko z tylu,moze wiecie gdzie takie cos mozna kupic itd

:)
Czytaj więcej : uchwit pasazera,stelaz | Odsłony : 8309 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

[MotoGP] Japonia - Motegi 24/26.04.2009

No i dosc niespodziewanie przebiegla rywalizacja w klasie motogp. Foworyci Rossi i Stoner zawiedli a wygral... Lorenso :D Utarl im nosa ;) Stoner borykal sie z jakimis problemami i ukonczyl na 4 niejscu po wyporzedzienie na ostatnich okrazeniach Dovisioso, ktory ukonczyl rywalizacje na 5 miejscu. Rossi w pewnej chwili byl na pozycji gdy nieoczekiwanie Pedrosa go wyprzedzil lecz w ...
Czytaj więcej : [MotoGP] Japonia - Motegi 24/26.04.2009 | Odsłony : 3570 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Sport

[WSBK] Assen 24/26.04.2009

Dosc ciekawie wczoraj ulozyly sie wscigi SBK na torze w Assen. Honda znowu nie wygrala ale honoru dobrze bronil Leon Haslam kotry w pierszym wyscigu byl 3 a w drugim 2 :)
Walka ze Spies-em przez 3 zakrety kolo w kolo robilo niesamowite wrazenie - ponizej mozecie ocenic ;)

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fpOdwml88y4&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fpOdwml88y4&hl=pl&fs=1" ...
Czytaj więcej : [WSBK] Assen 24/26.04.2009 | Odsłony : 2032 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Sport

crashpady z allegro za 80zl

http://allegro.pl/item620245909_crash_p ... 900rr.html
uzywa ktos??
cena dosc atrakcyjna bo 85zl z wysylka ;)
Czytaj więcej : crashpady z allegro za 80zl | Odsłony : 3213 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

ŁOŻYSKO GŁÓWKI RAMY

Analogicznie do wcześniejszego postu :) Pomoże ktoś wymienić łożysko główki ramy??
nie mam ani miejsca ani kluczy ;(
Okolice Opola!!
łożysko powinno przyjść lada dzień.
Czytaj więcej : ŁOŻYSKO GŁÓWKI RAMY | Odsłony : 6110 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

rozrusznik nie kreci

Witam. Po zgaszeniu silnika nie chce krecic rozrusznik. Przy wcisnieciu startera slychac tylko stuk w przekazniku pod siedzeniem.
Czytaj więcej : rozrusznik nie kreci | Odsłony : 7591 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

przy hamowaniu (przednim) delikatnie syczy

mam nowo nabytą 0.9l sc44 z 2000, jest w niej parę drobiazgów, o które chce spytać użytkowników tego modelu, przy najdelikatniejszym dotknięciu hamulca (przedni) słychać dźwięk, który mogę opisać jako delikatne syczenie, czy to jest normalne?

2 pytanie brzmi:) - czy serwisujecie motorki ? mój miał wszystko serwisowane(oleje,filtry,napęd), zastanawiam się czy kontynuować tą historie?

mam jeszcze jeden problem, ale to na następny post ..
Czytaj więcej : przy hamowaniu (przednim) delikatnie syczy | Odsłony : 5353 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114281 • Liczba tematów: 8498 • Liczba użytkowników: 4782