Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 08:30

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 08:30

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

APEL! jak odblokować 78kW?

cześć!
Jak w temacie.
Ma ktoś pomysł jak odblokować FireBlada 06r.? Ktoś przerabiał ten temat?
Na hamowni potwierdziło się to co było napisane w dowodzie :(
W dowodzie jest 78kW, na hamowni pokazało 113,7KM.

Pomóżcie odetchnąć Fajerkowi pełną piersią..!
Dzięki.
Czytaj więcej : APEL! jak odblokować 78kW? | Odsłony : 20682 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

moja dzisiaj oszalala

tak lak w temacie, lecielismy z rana z kumplem na 1/4mili a tu ni z tad ni zowad moja wyciagnelem 294 na godz i to bez wysilku moze jeszcze cos by wskoczylo ale nie bylo gdzie, tym bardziej ze wczesniej tylko 280-290max, niewiem przez co to przez wiatr bo troche wialo ale nie wiem czy z wiatrem lecielismy
Czytaj więcej : moja dzisiaj oszalala | Odsłony : 3130 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

Czy ptzekladał ktoś silnik z Horneta 900 do sc33

Czy przekładał ktoś z was silnik z Horneta do sc33??? Pasuje on tak jak trzeba czy trzeba coś przerabiać bo slyszalem że jest taki sam i chciał bym sie dowiedzieć jeszcze tego od kogoś kto przerabiał ten temat.
Czytaj więcej : Czy ptzekladał ktoś silnik z Horneta 900 do sc33 | Odsłony : 5547 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

buty SIDI VERTIGO

jeżdżę w tych bucikach juz drugi sezon i jestem z nich bardzo zadowolony tylko
jedno co mnie w nich drażni to to ze bardzo skrzypią ?? da się coś z tym
zrobić czy po prostu to jest wada fabryczna bo kolega ma takie same i
identycznie skrzypią ;/
Czytaj więcej : buty SIDI VERTIGO | Odsłony : 8687 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

witam i mam pytanie

witam, jestem tu nowy jezdze na 900 rr 99' i potrzebuje porady. przy jakiej temperaturze powinien zalaczyc sie wentylator?? bo troche mnie to niepokoji poniewaz mialem 95 i jeszcze nie zaczal dmuchac... jakby ktos z forumowiczow moglby to sprawdzic i mi napisac bylbym wdzieczny. a bezpiecznik sprawdzalem i jest ok.
Czytaj więcej : witam i mam pytanie | Odsłony : 5626 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

wibracje kierownicy

Witojcie!!
Mam problem, przy hamowaniu ze 120 i w góre mam dość sielne wibracje kierownicy, czasem trzepie tak mocno że aż sie czacha trzesie nie wspomnę o lusterkach. wydaje mi się że przy 50 km/h wibracje ustają, musze jeszcze raz jutro obadać. Nie było tego wcześniej jakos tak nagle się zaczęło. pisali gdzieś ze to od łożyska główki lub za miekko zestrojonego zawieszenia. Jeśli ktoś miał coś takiego lub czuje temat proszę o info. POZDRO!!
Czytaj więcej : wibracje kierownicy | Odsłony : 18095 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

kostka z masą

Miałem przykry przypadek z powodu kostki z masami i plusami po przekręceniu stacyjki.
Sprawdżcie swoje u siebie bo u mnie padł komputer z powodu braku masy. Ta kostka jest z prawej strony przy tych czujnikach co są w filtrze powietrza.
Czytaj więcej : kostka z masą | Odsłony : 4199 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Nowy portal motocyklowy

Jak Wam się podoba??
http://www.motocykl-online.pl/
Czytaj więcej : Nowy portal motocyklowy | Odsłony : 2897 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Licznik SC57b

Witajcie. Orientuje sie ktos czy jest różnica w miejscu skręcania licznika SC57a a SC57b ( przednia obudowa, tyna obydowa i zegar) czyli przsunięcia miajsca usytuowania śrub. Kupiłem ostatnio przednia część z szybką ( do SC57b) i dwie boczne śruby powinny znajdować się nieco wyżej niz w tej części ktrą dostałem. W ASO oczywiście nic nie wiedzą. Może ktos ma przypadkiem ściągnięty licznik z modelu SC57a to prosze o zdjęcia tyłu licznika.
Pozdro
Czytaj więcej : Licznik SC57b | Odsłony : 4613 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

pytanko o lożysko na wałku sprzęgłowym w skrzyni

cze wszystkim :)

na wałku sprzęgłowym są dwa łożyska - większe od prawej strony (kosza) i mniejsze z lewej strony.

1. walek wlozony w skrzyni nie powinien miec zadnych najmniejszych nawet ruchow i jakichkolwiek stukow, prawda?
2. wymieniac od razu dwa lozyska (wieksze i mniejsze?)
3. mniejse lozysko nie ma zadnego oznaczenia - prawdopodobnie nie mozna kupic zamiennika - czy trzeba je zamawiac oryginalne w salonie hondy?
Czytaj więcej : pytanko o lożysko na wałku sprzęgłowym w skrzyni | Odsłony : 4865 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114280 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4782