Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 03:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 03:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

"Idzie wiosna, będą warzywa"

To chyba dotyczy niektórych z nas :D LINK.
Czytaj więcej : "Idzie wiosna, będą warzywa" | Odsłony : 15783 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Brak iskry

Moze juz byl ten temat, ale powroce do niego....a wiec tak zginela mi iskra.Kupilem drugi modul wraz z HISS-em, druga cala elektryke i nic...czujnik halla jest dobry.na nowym ECM pokazuje ze ma 2 bledy: czujnik polozenia przpustnic (TPS) i czujnik temeratury (IAT) ale chyba to nic nie ma wspolnego z brakiem iskry. Wszedzie dochodzi prad. reszta czujnik tez jest dobra. Zwracam sie do was o pomoc. sezon pelna geba a ja nie mam czym jezdzic ...
Czytaj więcej : Brak iskry | Odsłony : 9322 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Pompa...!!!!!???

Witam. Zakupilem 929 wlasnie dzisiaj i juz dzisiaj pojawil sie... mam nadzieje ze to drobny problem a dokladnie chodzi o to ze normalnie odpalila przejechalem sie... nastepnie przyjechali do mnie znajomi i jak ogladali to oczywiscie na wylaczonym silniku przekrecali kluczyk i patrzyli a to dlugie a to krotkie a ze mam amerykanska wersje to swiatla automatycznie sie zapalaja... po jakims czasie sprobowalem odpalic, co sie okazalo ze pompka nie chce sie zalaczyc... a przelacznik ...
Czytaj więcej : Pompa...!!!!!??? | Odsłony : 11413 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

(SC57A) Lagi 2005 do modelu z 2006

Czolem !

Moje lagi po powoli przestaja sie do czegokolwiek nadawac :) i chcialbym je wymienic w calosci na nowe, cieknie z nich nawet po wymianie uszczelniaczy, rury niby proste ale mialem nim kilka gleb wiec HGW tak naprawde. Mam do ogarniecia komplet zdjety z moto zanim wyjechalo z salonu po dobrych pieniadzach tyle ze sa do modelu SC57A ( 2004-2005 ). I teraz nie wiem czy ...
Czytaj więcej : (SC57A) Lagi 2005 do modelu z 2006 | Odsłony : 4173 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Ciekawa propozycja - Quad Cectek

Nowy szosowy quad Cectek - jakby ktoś chciał popatrzeć...
a niezły, niezły jest...

link do filmu

Pozdr!
Czytaj więcej : Ciekawa propozycja - Quad Cectek | Odsłony : 11698 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Off-road / supermoto

Najszybsza Hayabusa w Polsce

Oficjalny rekordzista prędkości w Polsce - Arek Pawlukowicz opowiada o swoim motocyklu:
link do filmiku

Nie Hondzia, ale robi wrażenie ;)
Pozdr!
Czytaj więcej : Najszybsza Hayabusa w Polsce | Odsłony : 1689 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

4 Kurtki w 1

niezłe rozwiązanie łączące zalety kilku rodzajów kurtek w jednej:

klik w link;)
Czytaj więcej : 4 Kurtki w 1 | Odsłony : 2996 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Pogięty kolektor wydechowy

Witam.

W zeszlym roku mialem dzwona swoja CBR i zostal uszkodzony kolektor wydechowy. Wyglada on tak:

http://img159.imageshack.us/my.php?image=kolektor.jpg

Druga rura jest zacisnięta w jednym miejscu jak na fotce, nie ma dziur.

Pytanie takie, czy ma to wpływ na trwalosc silnika i jego osiagi?
Czytaj więcej : Pogięty kolektor wydechowy | Odsłony : 3161 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

wyswietlacz 954

cze.

powiedzcie czy w 954 po wlaczeniu zaplonu predkosciomierz na wyswietlacu oraz strzalka predkoscioierza zmieniają na krotko wartosci na max ? to sie chyba nazywa test - gdzie predkosc rosnie do max i spada zaraz do zera oraz strzalka obrotomierza wskakuje na max i zaraz wraca?

u mnie tego nie ma - wskazowka obrotmierza sie nie rusza, predkosc od razu wskazuje zero, a widzialem ostatnio model hondy (bodajze 600 F sport) w starszym roczniku - ...
Czytaj więcej : wyswietlacz 954 | Odsłony : 2589 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

coś za szybko mi się grzeje moto - poradzicie co spprawdzić

witam.

zauwazyłem w moim 954, że silnik zbyt szybko łapie mi temperaturę, tj.

- przy dzisiejszych temperaturach - a więc nie gorąco mamy jeszcze - kilka czerwonych swiatel na miescie i lapie 100 - 102 st i zaczyna chodzic wiatrak
- wczoraj chcialem skonczyc oponkę tylną i wystarczylo kilkanascie sekund przytrzymania na wyzszych obrotach na 1 biegu i zlapal mi silnik 106-108st !! to chyba za szybko i chyba za duzo ......
- przy naukach ...
Czytaj więcej : coś za szybko mi się grzeje moto - poradzicie co spprawdzić | Odsłony : 29360 | Odpowiedzi : 43 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114280 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4782