Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 03:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 22 lipca 2025, 03:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

czujnik predkosciomierza

witam mam pytanie o czujnik predkosciomierza w fireblade 2007 rok gdzie on jest i jak go odpiać?
Czytaj więcej : czujnik predkosciomierza | Odsłony : 3239 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

czy silnik z sc 44 bedzie pasował do sc 33??

witam pytanko jak w temacie czy podszedł by silnik z 929 od sc 33 ??
i co ewentualnie by tzeba byo zmieniac...
Czytaj więcej : czy silnik z sc 44 bedzie pasował do sc 33?? | Odsłony : 2954 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

problem z kierunkami

Witam serdecznie mam problem z kierunkami, prawy raz jest raz nie a lewego nie ma nie sygnalizuje tez lampka kontrolna. Co to może byc? mam diodowe światełka wiec to raczej nie zarówki. Jesli macie jakies sugestie będe wdzięczny. :<
Czytaj więcej : problem z kierunkami | Odsłony : 3375 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

jaki olej do sc57b

jak w temacie mam problem jaki olej wybrać do sc57b, niewiem czy syntetyk czy półsyntetyk raczej to bedzie castrol lub motul.przebieg moto to 14 tyś km i niewiem co było wcześniej zalewane.....a cha no i gdzie najtaniej, chyba ktoś z forum sie tym zajmował tzn handlowaniem olejami.....dzieki zgóry za pomoc
Czytaj więcej : jaki olej do sc57b | Odsłony : 44272 | Odpowiedzi : 55 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Alarm do SC57b 2007 rok

Witam,

Może ktoś sobie zamontował alarm do swojej maszyny i jest potwornie zadowolony. Interesuje mnie sprzęt o małych gabarytach, wysokiej jakości. Bezwzględnie z czujnikiem przechyłu.

Proszę również o informacje montażowe - czy wpinam się z instalacją bez żadnych problemów, spadków napięć itd. czyli klasycznie, czy może ten model ma np. przewody wielosygnałowe itp..

Z góry dzięki za obiektywne opinie.
Czytaj więcej : Alarm do SC57b 2007 rok | Odsłony : 1790 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

nowe aku do 954

Witam Wszystkich
jestem zuszony do zakupu nowego aku do 954 (stary juz zaczyna zdychac), no wybór jest wielki i nie wiadomo co wybrac??? m-line za 250 , yuasa za 430, sprzedawca mówil , ze glównie chodzi o amperaz przy rozruchu-ze ma byc jak najwiékszy,....... doradzcie cos!!!
Czytaj więcej : nowe aku do 954 | Odsłony : 4792 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

uzwojenie alternatora

witam. mam problem prawdopodobnie z uzwojeniem alternatora. Na początku spalił mi sie regulator napiecia. Gdy go wymieniłem i odpaliłem motor zobaczyłem biały dymek. Okazało sie ze to izolacja zaczeła sie topic jednego z trzech zółtych kabli, ktore ida z alternatora do regulatora. kable te były nagrzane ze nie dało sie ich dotknąc. Czy mogłby mi ktos cos doradzic na ten temat
Czytaj więcej : uzwojenie alternatora | Odsłony : 4709 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Czujnik poziomu paliwa

Mam uszkodzony taki czujnik w 954 i nie zapala sie kontrolka rezerwy. Czy ktos posiada taki czujnik na sprzedanie. Czujnik znajduje sie w zbiorniku przy pompce paliwa.
Czytaj więcej : Czujnik poziomu paliwa | Odsłony : 2178 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kombinezon skórzany TSCHUL

koledzy są jakieś sposoby zeby natłuścić nowy kombinezon zeby skóra się tak szybko nie przecierała no i zeby się nie brudziła i zarazem była miętka ??
Czytaj więcej : Kombinezon skórzany TSCHUL | Odsłony : 6813 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

SILNIK LUB SPRZĘGŁO W CBR954

witam mam problem właśnie odebrałem moto z wymiany skrzyni biegów i pojawił się problem kiedy przyspieszam płynnie dosyć ostro od jedyny do trójki to wszystko w porządku idzie jak burza ale jak wrzuce na trójkę przy niskich obrotach tzn 3 tyś i odkręce manetkę gazu na ful to w momencie rozkręcania się obrotów przy 9 tysiącach jest momentalny i chwilowy skok obrotów i dziwny dziwięk z 9 od razu na 12 tysi po sekundzie obroty ...
Czytaj więcej : SILNIK LUB SPRZĘGŁO W CBR954 | Odsłony : 5608 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114280 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4782