Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 19:29

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 19:29

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

uszkodzony silnik po slizgu??

Witam. jak w temacie czy mozliwe jest ze poslizgu przy prędkosci ok 20 km, na pierwszy rzut oka porysowane owiewki i dekiel, uszkodziło sie cos powazniejszego w silniku? dodam ze po tym wydrzeniu jezdziłem jeszcze przez jaka godzine odpalając i gasząc motor kilkakrotnie az w koncu po ostatnim odpaleniu usłysząłem jakies stuki dochodzące jak by z prawej strony silnika(wyłozyłem sie na lewą strone) po czym porzejechałem jeszcze ok 1 km i po wrzuceniu na ''luz'' ...
Czytaj więcej : uszkodzony silnik po slizgu?? | Odsłony : 3883 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Jakie opony do CBR 1000 RR SC57

Witam..
Zastanawiam sie nad zakupem nowych opon do mojego Fireblade..Opony nie maja byc przeznaczone na tor..Zostaly mi polecone Pirelli Diablo i Michelin Pilot..Jakie jest wasze zdanie, ktore byscie wybrali, chyba ze macie jakies inne propozycje..
Jesli chodzi o piloty to podobno tak szybko sie nie zuzywaja natomiast o diablo slyszalem ze doskonale drogi sie trzymaja..
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Jakie opony do CBR 1000 RR SC57 | Odsłony : 153656 | Odpowiedzi : 131 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Dziwne cykanie przy odpalaniu silnika ??

Witam od nie dawna mam mały problem przy odpalaniu silnika dochodzi dziwny głos cykania
cykanie trwa około 15/20 sekund po czym nic już nie słychać :?: motocykl ma przejechanie 27tys z góry dziękuje
Czytaj więcej : Dziwne cykanie przy odpalaniu silnika ?? | Odsłony : 3086 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

zerwany gwint (mocowanie crash padów)

Witam kumotrowie potrzebuje pomocy. Zakładajac crash pada za mocno dokręciłm sróbę i sp.... gwint w miejscu mocowania(rama silnik). Mam pytanie czy można w to miejsce zalożyc dluższa sróbę która przejdzie na wylot i zalozyć nakrętkę? Czy jest to niemożliwe?
I oststnie pytanie czy silnik bez problemów utrzyma sie bez tych srób?
Dziekuję za ewentualne sugestie
Czytaj więcej : zerwany gwint (mocowanie crash padów) | Odsłony : 4958 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

cieknące lagi

witam, otuż mam niemały problem z cieknącymi lagami w sc57b i mam pytanko gdzie kupić kpl uszczelniaczy bo w salonie chyba chcą 180zł w gre wchodzą tylko oryginały.druga sprawa jaki olej zalać, ile wchodzi do każdej z lag.a trzecia sprawa poszukuje mechanika który by mi to skręcił wszystko, bo w hondzie chcą za robocizne 300zł:( z okolic bielska-białej lub całego śląska....
pozdrawiam
Czytaj więcej : cieknące lagi | Odsłony : 3675 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

chrapoli cos

witam panowie co to moze byc jak dam na maxa np. na jedynce ipuszcze gaz i chamuje to cos zachrapoli jakby lancuch przeskakiwal na zebadce niemoge tego zlokalizowac a jest to dosyc glosne (lancuch mam dobrze naciagniety ,zebatki sa tez ok.) z gory dzieki za odp.
Czytaj więcej : chrapoli cos | Odsłony : 4589 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zegary

Więc tak jeszcze sie nie przedstawiłem ale na to przyjdzie pora mam pierw takie małe pytanie czy wie ktoś co mogło się stac z zegarem jeżeli obrotomierz chodzi elegancko ale nie działa prędkościomierz jak sprawdzić co jest wadliwe od czego zacząć co może być przyczyną. motor sprowadzony z angli po naprawde drobnym ślizgu Pomocy naprawde kiepsko się jeździ w niewiedzy ile na szafie
Czytaj więcej : Zegary | Odsłony : 3281 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Okolice wawki (po 100km w każdą stronę) gdzie winkle?

Jak w temacie, widział ktoś może gdzieś przypadkiem winkielki tak chociaż z 5 km po rząd. Jakaś krętą traskę gdzie lubicie latać a o której nie wiem. Podpowiedzcie może coś nowego gdzieś zrobili, jakiś asfalcik prościutki... Jakiś wyposzczony jestem a pałowanie na prostej lub grzanie sie w korkach mnie nie kręci.
Czytaj więcej : Okolice wawki (po 100km w każdą stronę) gdzie winkle? | Odsłony : 2489 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

NIE ODPALA po lakierowaniu

Co z tą furą, czego nie odpala? Tej zimy odświeżałem lakier na plastikach i zbiorniku. Do malowania zdjąłem wszystko, potem błyszczące elementy pozakładałem na miejsce, próbuję odpalać furę i całkowita kicha. Kręcę i kręcę a tu nic. Po wstrzyknięciu dawki paliwa do gardzieli odpali na kilka sekund po czym gaślie. Pompa paliwowa podaje paliwo – sprawdziłem. Coś jest zapowietrzone? Już nie wiem. POMOCY!!! Dodam jeszcze że przed rozbiórką wszystko było OK.
Czytaj więcej : NIE ODPALA po lakierowaniu | Odsłony : 3467 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4781