Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 19:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 19:28

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nie włącza się wentylator SC33

Witam.
Co moze byc przyczyna nie wlaczania sie wentylatora w moim bike'u? Zlapal dzisiaj 116 stopni i nic a zazwyczaj wlaczal sie normalnie czyli 104 stopnie. Sprawdzilem przewody i wszystko podpiete, nie mam pomyslu.

Prosze o wskazowki. Dzieki.

Zrobione, bezpiecznik.
Czytaj więcej : Nie włącza się wentylator SC33 | Odsłony : 4237 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

przerywa przy przyśpieszaniu

witam
dzisiaj rano miałem nieprzyjemną sytuację:
przy mocnym przyśpieszeniu miałem objaw jakby nie dostała paliwa, po chwili (w takiej samej sytuacji) historia się powtórzyła...
Dojechałem na miejsce bez problemu, na stałych obrotach taka sytuacja nie występowała.

Wacha jest (chociaż na bank nie za wiele), kontrolka paliwa się nie pali...
Jedyne co przychodzi mi do głowy to pompa?!
- czy jej awarie to częsta przypadłość sc50?, a może ktoś z Was miał podobną sytuację?

pzdr
Czytaj więcej : przerywa przy przyśpieszaniu | Odsłony : 7927 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

potrzebna pomoc

potrzebna pomoc sluchajcie mam sc28 robilem glowice byla planowana i zawory szlifowane predzej byly troche ciasne zawory wiec je wyregulowalem po szlifie i tak musialem zrobic regulacje i zlozylem odpalilem i cos stuka na wolnych obrotach z momentem dodania gazu stukanie wzrasta co to jest gazniki lancuszek wal sprawdzalem luzy sa dobre na zaworach oczywiscie jak jes zimny to jest slabsze ogulnie niejest to glosne pali super i chodzi tez jak mam dojsc do tego ...
Czytaj więcej : potrzebna pomoc | Odsłony : 2972 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

przyczyny padania alter i regulat w hondzie

koledzy kazdy z nas wie ze hondy nie maja zbyt dobrych alternatorow i regulatorow napiecia bo czesto sie pala.
chodzi mi dokladnie o to czy moze przetwornice w xenonach przyczyniaja sie do tego ze pala sie te alter i regul. gadalem z dobrym elektrykiem i powiedzial mi ze moze to tez przyczyniac sie do tego ze tak sie dzieje. jest bardzo duze napiecie w tych przetwornicach i sam kiedys widzialem jak wracelem moto w descz ...
Czytaj więcej : przyczyny padania alter i regulat w hondzie | Odsłony : 2969 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

zajechane zawory czy te stuki sa normalne??

Witam od niedawna mam 929 i mam takie pytanko czy takie delikatne stukanie (cykanie) w trakcie pracy silnika to norma w tym moto?? czy klawiatura bedzie do zmiany?? dodaje ze slychac to dopiero po przysluchaniu sie, bo tak to nie zwraca to na siebie uwagi lub zaglusza to dzwiek pracy silnika :P z gory dzieki za odp
Czytaj więcej : zajechane zawory czy te stuki sa normalne?? | Odsłony : 9648 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Odleglość między pługiem a oponą

witam, mam prosbe, jakbyscie mogli mi podac jaka macie, albo jaka powinna byc odleglosc miedzy plugiem a opona w najbardziej wysunientym miejscu pluga. cos mi sie wydaje ze u mnie ta odlegosc jest zbyt mala i jest to dla mnie niepokojace, gdybym niejasno pisal to
chodzi mi o przod motoru i przednia opone :):) , sprawa pilna i bymbym wdzieczny za
pomoc
Czytaj więcej : Odleglość między pługiem a oponą | Odsłony : 2556 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Czerwona Kontrolka

Pomocy na wyświetlaczu cały czas świeci mi sie czerwona kontrolka i F1 jak tylko przekrece stacyjke. Nie ważne czy stoje czy jade cały czas sie świecą. Odłoczyłem akumulator na 15 minut nic to nie dało.
Prosze o Pomoc
Czytaj więcej : Czerwona Kontrolka | Odsłony : 6657 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

po zlozeniu nie kreci rozrusznikiem

czesc,
jak w temacie. zdjalem caly tyl bo potrzebowalem przerobic rejestracje. po zlozeniu nie chce odpalic. wszystko dziala w porzadku, wtrysk sie uruchamia, wszystkie kontrolki. tylko jak wciskam rozrusznik to zaczyna stukac jakis przekaznik obok akumulatora. czy ktorys z was sie z tym spotkal wczesniej?

z gory dzieki za pomoc

temat mozna zamknac - winny byl akumulator. probowalem odpalac po podlaczeniu kablami do samochodu, nic to ...
Czytaj więcej : po zlozeniu nie kreci rozrusznikiem | Odsłony : 2387 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

świece imr9c9hes czy imr9c9h??

pytanie: jaka jest różnica (oprócz ceny) między tymi świecami?? w serwisówce jest napisane imr9c9hes a na alledrogo znalazłem imr9c9h. te pierwsze kosztują w sklepie 96zł, te drugie na allegro 60zł (w sklepie nie wiem ile bo dopiero znalazłem te drugie). śmiga ktoś na tych imr9c9h?? jeszcze jutro sprawdzę ile będą kosztować denso, może tańsze.

zajebałem świece CENZURA jego mać...
Czytaj więcej : świece imr9c9hes czy imr9c9h?? | Odsłony : 6352 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4781