Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 08:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 08:49

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Stelaż pod bagaże - zrób to sam

Witam!!
Może to nie tuning ale myślę że więcej osób myślało o dalszej wyprawie na franku , tylko jak zabrać te bagaże?? Dwie małe sakwy plus torba na bak to mało jadąc z plecaczkiem do Chorwacji!!! Brakuje ofert stelaży do SC33 a kłaść sakwy na plastiki żeby mi je porysowały – nie bardzo!
Więc pomyślałem żeby zrobić sobie samemu stelaż i że przyda wam się moja foto-relacja :) ...
Czytaj więcej : Stelaż pod bagaże - zrób to sam | Odsłony : 59072 | Odpowiedzi : 51 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Jak nastawić godzine w 954?

Witam.
Jak w temacie - mam mały problem z ustawieniem godziny w moto hehe - zbyt skomplikowanie jak dla mnie.
Próbowałem różnych kombinacji i nic :/
Może ktoś mi podpowie?
Dodam że mój sprzęcik jest z 2003r i jest to motocykl z USA.
Z góry dziex za info
Pzdr
Czytaj więcej : Jak nastawić godzine w 954? | Odsłony : 3987 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

msza za bezpieczny sezon >> Stara Iwiczna pod Wawą

w najbliższą sobotę (04.04.2009 o 12.00) już tradycyjnie odbędzie się w podwarszawskiej parafii msza za bezpieczny sezon, ja także już tradycyjnie postaram się na niej być, zapraszam w imieniu organizatorów, jest policyjna orkiestra, msza na trawce, ogólnie fajny klimat :mrgreen:

pozdro
lenar
Czytaj więcej : msza za bezpieczny sezon >> Stara Iwiczna pod Wawą | Odsłony : 3294 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

no i stalo sie...

dzis z rana postanowilem pojezdzic a bardziej pocwiczyc stuntu. przy przebijaniu na 2 moto dostalo w CENZURA kopa i mnie motocykl nakryl, zniszczenia sa spore dzialo to sie przy okolo 140, czacha lagi bak zadupek kartetry chlodnica lampa, wszystko do wymiany, do tego mam noge w gipsie i reke :( i ogolnie potluczenia ...nie wiem co robic szukac czesci wymieniac czy przerobic na psa ? juz sam ...
Czytaj więcej : no i stalo sie... | Odsłony : 6694 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zakup opon, co myślicie ???

Witam.
Co myślicie o zakupie " NOWYCH" opon na przykład z 2007 roku produkcji ??
Czytaj więcej : Zakup opon, co myślicie ??? | Odsłony : 5145 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne Dyskusje

NADESZŁA ERA FAJERA, czyli mój pierwszy SC33 '97

Siemano wszystkim, którzy zechcieli otworzyć tego topica :P

Wczoraj kupiłem mojego pierwszego bladego spod znaku zodiaku hondy :lol:

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia robione tam gdzie go kupowałem...
Ocenę pozostawiam Wam :mrgreen:

Świeże zdjęcia:

Obrazek
Obrazek

Dzisiaj zacząłem już polerować niektóre elementy... Tak sobie myślę, że do zimy to ona będzie cała po ...
Czytaj więcej : NADESZŁA ERA FAJERA, czyli mój pierwszy SC33 '97 | Odsłony : 12957 | Odpowiedzi : 31 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Ostrzeżenie dla regionu Fireblade-Warszawa ;-)

Niebiescy latają już na nowych BMW 1200 s kolor biały.
Niestety przekonałem się o tym na dojazdówce do Cargo (ul. Poleczki)
Tak więc, nie tylko my rozpoczeliśmy sezon.... :evil:
Czytaj więcej : Ostrzeżenie dla regionu Fireblade-Warszawa ;-) | Odsłony : 5965 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Coś stuka od napędu podczas jazdy - problem rozwiązany

Witam.
Świeżo kupione moto - problem znaleziony przy oględzinach podczas zakupu.

http://forum.fireblade.pl/topics17/nade ... vt1757.htm

Objaw jest taki, że jak jadę na dowolnym biegu to czuć cyklicznie naprężenia na napędzie, jakby w jednym miejscu na łańcuchu coś siedziało. Czuć [przez to taki opór, który jest wyczuwalny. Najbardziej czuć to podczas przyśpieszania, a mniej podczas hamowania silnikiem.
Podniosłem koło i kręciłem nim, sprawdzając jednocześnie czy łańcuch nie jest w którymś miejscu ...
Czytaj więcej : Coś stuka od napędu podczas jazdy - problem rozwiązany | Odsłony : 20437 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Przełożenie licznika z F4i do 900 RR (Tutorial)

Przekładkę można zrobić w rocznikach od 95-99. Najprościej jest to zrobić w rocznikach 98-99.Wystarczy kupić liczniki i podłączyć odpowiednio kable. W rocznikach od 95-97 trzeba kupić jeszcze czujnik temperatury z rocznika 98-99 (nr części to : 37750-KV3-951) i kalibrator prędkości Speedohealer żeby dostosować sygnał prędkości do takiego jaki jest w F4i. Bez niego podczas jazdy z prędkością 130 km/h na liczniku będzie się wyświetlać 32 km/h.

Lista potrzebnych części :
Licznik z Hondy CBR 600 ...
Czytaj więcej : Przełożenie licznika z F4i do 900 RR (Tutorial) | Odsłony : 46071 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Oponki

Witam. Jeździł ktoś może 929 na Dunlop Sportmax QUALIFIER 190/55/17 ?
929 ma seryjnie 50 a nie 55.

Proszę o opnie tych gum i jak ktoś jeździł może mały komentarz.

Dziękuje.
Czytaj więcej : Oponki | Odsłony : 4554 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780