Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 10:46

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 10:46

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

bieg neutralny/ wyswietlacz biegów

Witam.
kupilem wyswietlacz biegów do swojego FIreblade.
jest to chinski wyswietlacz dzialajacy na czujnikach i ruch magnesu. zeby wszystko dzialalo w nim poprawne jeden kabelek musze podpiąc do czujnika biegu neutralnego(bądz kabla, wiązki. kostki) chodzi o danie sygnalu i zresetowanie wskaznika na 0.
i tutaj mam pytanie do doswiadczonych ludzi gdzie znajde wiazke? albo moze prosciej bedzie jak zna ktos kolor kabla tego CENZURA ktory idzie do licznika to bym sie tam wpiał byloby chyba ...
Czytaj więcej : bieg neutralny/ wyswietlacz biegów | Odsłony : 5370 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Szukam osób z okolic Poznania

Witam, szukam osób z okolic Poznania, interesuję mnie ten model:

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-motocykl-honda-1000rr-CID5-IDkIrcg.html
Szewce koło Poznania

Jakby ktoś mógł obejrzeć albo powiedzieć coś o tym motocyklu byłbym wdzięczny, ewentualnie w razie oględziny dogadamy się co do ewentualnej zapłaty. Mam 400km i nie wiem czy sens jest w ogóle jechać. Podaje niżej numer VIN

VIN: JH2SC57A16M201765

Z góry dziękuje i pozdrawiam
Czytaj więcej : Szukam osób z okolic Poznania | Odsłony : 2650 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Szukam osób z Rzeszowa i Gdańska oglądanie moto

Siema interesują mnie te modele
https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gs ... yxo6B.html
Rzeszów
http://allegro.pl/suzuki-gsx-r-1000-k5-i6763766881.html
Gdańsk

Nie chce nic za darmo. Jeżeli ktoś by mógł to zobaczyć lub zna i powiedzieć czy to ulep czy zdrowe moto !!!

Pisać na PW lub zadz 781128236
Czytaj więcej : Szukam osób z Rzeszowa i Gdańska oglądanie moto | Odsłony : 4930 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

Montaż przedniego koła

Witam, mam problem z zamontowaniem przedniego koła w SC33. Jak wiadomo z jednej strony na ośce jest kreska, więc wkładam oś tylko po tą kreskę i dokręcam 2 śruby w ladze. Problemem jest to że po drugiej stronie oś nie wchodzi do końca, brakuje jakieś 5mm i kiedy dokręcam tę główną śrubę która wchodzi w oś to ściąga mi lagi do wewnątrz co powoduje ciągłe tarcie klocków. Czy ktoś mógłby napisać jak to poprawnie poskładać ...
Czytaj więcej : Montaż przedniego koła | Odsłony : 29961 | Odpowiedzi : 40 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

wentylator/kontrolka oleji

Witam kupilem cbrk sx 28 93r? wentylator na krotko pod przelacznik wie ktos moze jak to podlaczyc zeby dzialalo jak bedzie tenperatura wysoka,nie dziala mi wskaznik temperatury, druga sprawa nie dziala kontrolka od oleju;/
Czytaj więcej : wentylator/kontrolka oleji | Odsłony : 2446 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Zalanie swiec

witam dzis w drodze powrotnej do domu moj fajer nagle odmowil posluszenstwa zwalnijac moj fajer jakby nagle mial odciecie 2garow slaby zaczal strzelac w tlumik chcialem dokulac sie do domu ale po 2km zapadl lecz po odczekaniu chwili odpalilem go na ssaniu ale odpalil jakby nie na wszystkie gary i na ssaniu jakos dojechalem jeszcze ten 1km . pomozcie czy to tylko swiece gazniki i tyle czy moze cos z walem cczy zaworami moto nabylem ...
Czytaj więcej : Zalanie swiec | Odsłony : 3356 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

przerobki wydechu z carbonu

Witam,

Panowie dobrych parę lat temu :) ktoś z forum naprawiał mi wydech który był wykonany z carbonu i bardzo fajnie mu to wyszło. przyznać się kto się tym zajmuje albo czy kogoś polecacie potrzebuje poprawić końcówkę bo pynkla :D

LWG !
Czytaj więcej : przerobki wydechu z carbonu | Odsłony : 2114 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Kierunkowskazy do 929

Witam,
Czy ktoś zakładał w 929 takie wynalazki: http://allegro.pl/kierunkowskazy-honda- ... 29919.html
Czy to będzie pasować pod oryginalne uchwyty w 929 czy trzeba coś przerabiać? Pozdrawiam
Czytaj więcej : Kierunkowskazy do 929 | Odsłony : 4629 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

rozladowuje akumulator

Witam, co może powodować rozladowwywanie baterii? Moto postoi 4 dni i rozrusznik nie kręci. Czy to normalne że prąd jest na ramie motocykla po podłączeniu miernika pod plus akumulatora i dotknięciu ramy pokazuje napięcie
Czytaj więcej : rozladowuje akumulator | Odsłony : 5628 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

sprzeglo

Witam zostalem nowym posiadaczem hondy sc 28
cos mi stuka na wolnych i podczas jazdy jak wcisne sprzeglo to przestaje. Czy to bedzie uszkodzone sprzeglo?
Druga sprawa cos mi tyka z tlumika na wolnych przewaznie jak jest zimny, lekko sczela z tumika tak jak by zaplon byl zle ustawiony czy cos w tym stylu, nie mam pojecia co to moze byc
Z gory dziekuje
Czytaj więcej : sprzeglo | Odsłony : 2925 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780