Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 08:55

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 21 lipca 2025, 08:55

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Czy to opona?

Witam kolegow. W zeszłym roku (jesienia) kupilem CBR900rr z roku 98, w prezencie od sprzedającego dostałem nową opone na przód. Poprosiłem go ,żeby ją założył i tak zrobił (jednakże przyznał,że nie wyważył). Czy to może być przyczyną,że podczas przekroczenia 130 km/h zaczyna mi delikatnie trząść kierownicą. Jadąc tak ok 140-150 km/h spojrzałem na lagi i widziałem jak się trzęsą. Jak myślicie czy to może byc przyczyną tego ,że kierownica trzęsie? (zaznacze jeszcze,że na feldze pozostał ...
Czytaj więcej : Czy to opona? | Odsłony : 4646 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

lancuszek rozrzadu czy napinacz? Potrzebna pomoc.

Witam wszystkim jestem tu nowym uzytkownikiem i mam nadzieje ze ktos mi pomoze odnosnie mojego bladego mianowicie są 2 problemy pierwszy to rozrząd na ciepłym silniku(na zimnym chodzi super) od 3 tys obrotow zaczyna cos brzeczec i teraz pytanie co moze byc do wymiany: napinacz, łanczuszek czy obie te czesci...?dodam jeszcze ze(przy chamowaniu silnikiem najmocniej slychac na 3-5 tysobr).moim zdaniem wynika to za sprawa napinacza ale moze ktos miał juz taki przypadek badz jakis fachowiec ...
Czytaj więcej : lancuszek rozrzadu czy napinacz? Potrzebna pomoc. | Odsłony : 19254 | Odpowiedzi : 33 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

kontrolka rezerwy

Witam, mam takie pytanie dotyczace kontrolki rezerwy a doklaniej mowiac ... poprzednim moim motorem byl gsxr i tam zapalal sie kontrolka rezerwy swiecac pulsacyjnie po pewnym czasie jak sie zblizalo do krytycznego stanu paliwa zapalala sie swiecac na stalo i wiedzialem wtedy ze to jest czas na zjazd na stacje w bardzo szybkim czasie, natomiast w moim obecnym moto tj 954 zapala sie i swieci sie na stalo (nie pulsuje) i moje pytanie jest takie ...
Czytaj więcej : kontrolka rezerwy | Odsłony : 3775 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Buty XP5

Witam,, zakupiłem sobie nowe butki Spidi XP5,,,buciki naprawdę wygodne,,żadne drewniaki:) Polecam
Czytaj więcej : Buty XP5 | Odsłony : 5583 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z kombi

Mam koledzy i kolezanki problem. Byłem wczoraj w niemcowni i chciałem kupic kombi ale jak załozyłem romiar 58 to nie bardzo sie w nim czułem. poprostu ja musze miec rozmiar 60 mierzyłem jeden taki ale wygląd odpadał. Konkretnie mnie interesuje Berik lS2 7889 ale dostepne sa tylko do rozmiaru 58. Mam pytanie czy ogólnie mozna dostac wiekszy rozmiar na zamówienie?? bo wiekszosc modeli jest dostepne do rozm.58. Moze ktos miał takiego problema??
Czytaj więcej : Problem z kombi | Odsłony : 10379 | Odpowiedzi : 23 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

BRAK ISKRY W SC33, POMOCY!!!

Serdeczne dzieki za pomoc, zlokalizowalem usterke moto smiga a modul byl dobry.
Czytaj więcej : BRAK ISKRY W SC33, POMOCY!!! | Odsłony : 5706 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

MOTOSERCE 2009 Warszawa/ wspólny wypad...

4 kwietnia 2009 Park Bródnowski w Warszawie...odbędzie się zbiórka krwi dla dzieci. Pomysłodawcą i organizatorem akcji są kluby motocyklowe zrzeszone w Kongresie Polskich Klubów Motocyklowych.

Zbiórka krwi w godzinach 8 - 15, zapraszamy do jednego z centrów krwiodawstwa:
1. RCKiK Warszawa , ul. Saska 63/67
2. Oddział Terenowy nr 27 RCKiK w Międzylesiu, Centrum Zdrowia Dziecka Al. Dzieci Polskich 20
3. Oddział Terenowy nr 20 RCKiK Warszawa – Anin , ul. Alpejska 42
4. WCKiK ...
Czytaj więcej : MOTOSERCE 2009 Warszawa/ wspólny wypad... | Odsłony : 10907 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

żarówki 954???

sluchajcie pospawalem czache i tak sobie chce wstawic fajne postojowki...w postojowce w koleckzu z 6 LEDow jest :) no i pomyslalem ze zarowki od mijania i drogowych zmienie..ale kurde mam jakies dziwne;/.
12V50W ale nic nie napisane czy H1, H4 itp:(?

i oprawka jest na stale...czy to wyrwac, to orginalne zarowki??ktos cos wie:)?
Czytaj więcej : żarówki 954??? | Odsłony : 10018 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Kontrolka błędu

Witam od pewnego czasu świeci mi się kontrolka błędu podczas jazdy i świeci się non stop po zgaszeniu motocykla i zapaleniu gaśnie ale jak zaczynam jechać to znów się zapala dodam że na postoju się nie zaświeci czy może być to spowodowane tym że prędkościomież nie działa ? a u kolegi czasem na postoju zaświeca się kontrolka są 2 mignięcia jedno długie jedno krótkie ktoś wie co to może być ??
Czytaj więcej : Kontrolka błędu | Odsłony : 8433 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

sesja kwalifikacyjna motoGP JEREZ

http://www.sportklub.pl/content/view/4627/61/lang,pl/

jutro o 14 oficjalna sesja kwalifikacyjna przed sezonem motogp, bedzie ciekawie, pewnie stoner znowu rozniesie rossaka i zgarnie beeme ;)

kanal sportklub
Czytaj więcej : sesja kwalifikacyjna motoGP JEREZ | Odsłony : 3440 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Sport

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780