Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 00:47

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 20 lipca 2025, 00:47

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

głośny dźwięk przy wrzucaniu 1

Witam serdecznie potrzebuję porady czy to normalne, że przy wrzucaniu 1 slychać stuk. Tak samo jest na dwójce wyrzej już cisza. Nie zawsze tak jest ale w około 80%. Prosze o informacje jak u Was
Czytaj więcej : głośny dźwięk przy wrzucaniu 1 | Odsłony : 14893 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Wata z tłumika

Witam,

Gdy rozbierałem mój tłumik zauważyłem, że w środku jest bardzo wypalona wata (lub coś podobnego). Mam pytanie, co mogę włożyć w ten tłumik ? To tłumik sportowy.
Czytaj więcej : Wata z tłumika | Odsłony : 4949 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

problem z zegarami

witam, moze to jakas bzdura, ale pomyslalem ze zapytam.
otóż, sa 3 sekwencje, przebieg całkowity, tryb A i B.
(licznik w km/h)
wszystko działało ok, przytrzymanie guzika zerowało przebieg A lub B. Naliczały sie niezaleznie od siebie. A teraz cos nie gra, bo oba zwiekszają sie równocześnie, wyzerowanie jednego powoduje wyzerowanie drugiego, co jest grane?

mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłem;]
Czytaj więcej : problem z zegarami | Odsłony : 2109 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zmiana mile/km

Siema. Mam problem gdyż moto mam z UK gdzie niestety są mile :( zmieniłem wyświetlanie prędkości na KM ale dystans dalej jest pokazywane w milach :/ Czy jest na to jakaś kombinacja żeby to zmienić bo w necie nie mogę nic znaleźć ???
Czytaj więcej : Zmiana mile/km | Odsłony : 6713 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

regulator napiecia

koledzy chyba znow poszedl mi regulator napiecia. probujac odpalic zaczely mi gasnac kontrolki na zegarach. sprawdzajac czy jest ladowanie na aku wyszlo ze nie ma. odpielem kostke od rgulatora i sprawdzam czy jest na alternatorze i jest napiecie na 3 fazach takie samo czyli alternator dobry. wyczyscilem kostki miedzy aku a regler i sprawdzam napieci i JEST ale za male bo zaledwie 12,8 na wolnych obrotach a na 5 tys przy WYLACZONYCH swiatlach jest 13,3 ...
Czytaj więcej : regulator napiecia | Odsłony : 12674 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Uszczelniacze w lagach 954 i skracanie sprężynek:)

mam do was pytanie..

bo mialem org,brac ale wychodzi sporo..a raz zamienniki wkladalem i znowu ciekne..z tym,ze tutaj na forum ktos napisal o skracaniu sprezynek..i dzis znajomy w dobryhm serwisie mowil,zebym bral zamienniki i skroci sprezynki i nie bedzie cieklo...:(?

jezeli go poslucham 150Zł do przodu jestem... neiwiem na czym to polega, czy to bezpieczne,czy ktos juz tak robil???
Czytaj więcej : Uszczelniacze w lagach 954 i skracanie sprężynek:) | Odsłony : 11455 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

MotorBikeExpo w Chorzowie

Targi MotorBikeExpo to jedyne tego typu targi na Śląsku, w pełni poświęcone tematyce motocyklowej.

Ofertę swoją zaprezentują producenci i importerzy motocykli, skuterów oraz quadów. Nie zabraknie też firm, zajmujących się produkcją i sprzedażą akcesoriów motocyklowych oraz wydawnictw branżowych.

Dla zwiedzających przygotowujemy szereg atrakcji, min. możliwość zapoznania się z nowościami na rynku motocyklowym (motocykle, quady i skutery) a także bogaty program towarzyszący wystawie (liczne pokazy, konkursy z nagrodami oraz spotkania z fachowcami i sportowcami tej branży). ...
Czytaj więcej : MotorBikeExpo w Chorzowie | Odsłony : 8925 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Amortyzator skrętu w 954

Witam wszystkich Fajerowców.
Od niedawna jestem posiadaczem 954 z 2003 roku. Chciałbym aby wypowiedziały się osoby które użytkują ten sprzęt - chodzi mi o to czy da się polatać na gumie bez amora, bo słyszałem wiele opini, ze 954 jest bardzo podatna na shimmy. Czy to zjawisko pojawia się też w innych okolicznościach przy jeżdzie na tym moto? Wcześniej miałem 929 i problemu aż tak wielkiego nie było, czasem lekko trzepnął kierownicą opadając przy dużych ...
Czytaj więcej : Amortyzator skrętu w 954 | Odsłony : 18924 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

954 synt., a może półsyntetyk?

cześć,
mam 2 pytania.

W świeżo zakupionym 954 planuję zmienić olej. Nie wiem jednak jaki wcześniej był wlany
(moto sprowadzone Niemcy). Stan licznika 17tyś km.

Motul 300V synt., czy może lepiej Motul 5100?
Jeśli był półsyantetyczny nie wiem czy można wejść na pełen syntetyk.

Jeśli natomiast 5100 to o jakich właściwościach 10W40 czy 15W50?

----------------------

w jednym z serwisów dowiedziałem się tel., że każdy motocykl wstępnie zalewany jest mineralnym, a później producent zaleca półsyntetyczny. to ...
Czytaj więcej : 954 synt., a może półsyntetyk? | Odsłony : 5724 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

AC---wypłacenie szkody!

Czy ktoś korzystał już z AC jak jest z wypłatą odszkodowania ? Czy warto wykupić szkodę własna ? :shock:
Czytaj więcej : AC---wypłacenie szkody! | Odsłony : 2705 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780