Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 11:47

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 11:47

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Płyn do chłodnicy

Witam.
Jak w temacie - jakim najlepiej zalać?
I ile mniej wiece wejdzie?
Ktoś z forum wymieniał sam – jest to problemowe?
pzdr
Czytaj więcej : Płyn do chłodnicy | Odsłony : 4025 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Prostowanie felgi

Witam potrzebuje jakis namiar na dobra firme która jest w stanie wyprostować przednia felge do fajery....felga ma nieznaczne bicie...praktycznie nie widać uszkodzenia :? najbardziej drży przy lekkim hamowaniu i po przekroczeniu 140km/h....Wiec jak macie jakiś dobry namiar to piszcie 8)
Czytaj więcej : Prostowanie felgi | Odsłony : 4513 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

filtry powietrza K&N

temat jak dla mnie moze nieaktualny bo juz od roku mam te filtry ale przypomnialo mi sie ze jak je montowalem to jakos tak kiepsko pasowaly (w SC57A) mialem problem ze szczelnym dociagnieciem pokrywy airbox-u, jakby filtry byly ze 2-3mm za wysokie :shock: , na poczatku zalamalem rece bo pomyslalem ze sc57a i sc57b maja inne filtry a ja dostalem te nieodpowiednie :? , ale po konsultacji z serwisem okazalo sie ze w sc57 a ...
Czytaj więcej : filtry powietrza K&N | Odsłony : 8772 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Nowe bolidy

Jak w temacie. Sezon zbliza sie wielkimi krokami, wraz z nim obawy, nadzieje.......... Wiekszosc z Nas oczekuje od Roberta Kubicy niesamowitych wyczynów....... ale w tym temacie chcialbym poznac opinie na temat nowego bolidu BMW......... Moze jest ktos komu sie podoba......... Rozumiem ze opony, ze KERS itp ale rok temu przedni i tylny spojler potrafily byc piekne a w tym sezonie............ Sami komentujcie :)
Czytaj więcej : Nowe bolidy | Odsłony : 43385 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Formula1

brak mocy

Witam wszystkich . Wczoraj dosiadlem swej pieknej i chciałem sprawdzic predkosc maxymalna, i niestety dalsza czesc nie jest wesoła :x , 260 km/h to wszystko co wskazywał cyferblad , próbowalem ze cztery razy i nic ponadto :shock: Moto ma nowe świece , wymienione płyny i filtr powietrza , przebieg 46 tys. niby faktyczny , faktem jest ze strasznie wiało az obraz mi sie rozmywał :twisted: ale czy to mogłoby chamowac 150 konnego potwora jakim jest ...
Czytaj więcej : brak mocy | Odsłony : 19059 | Odpowiedzi : 39 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

problem z ładowaniem-kable i regulator

witam, mam cbr 900 sc28, niestety wymieniałem ostatnio alternator i była ucieta kostka wie ktoś moze jak godłączyć 3 zółte kable do alternatora? jest róznica w kolejnosci??
jeszcze mam pytanie o 2 wyjscia z regulatora, czy oy dwa ida na plus czy jeden do plusa a 2 na mase akum? dzieki za odp, pozdrawiam
Czytaj więcej : problem z ładowaniem-kable i regulator | Odsłony : 2959 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Motocykl z francji i 78kw

Kupiłem cbr1000rr z 2005 roku i w papierach mam 78kw. Sprawdzałem i nie mam zwężek za przepustnicami. Nie mam możliwości rozpędzić się żeby sprawdzić czy rzeczywiście jest tyle mocy ale jako, że rozkładam go do malowania to mógłbym go "oddławić"... Czy robiono blokady na module czy raczej nie?? Szukałem informacji na ten temat i nie było 100% odpowiedzi, tak samo jak z "exupem", bo nie mam podłączonej tej przepustnicy w wydechu a ciężko znaleźć konkretną ...
Czytaj więcej : Motocykl z francji i 78kw | Odsłony : 13092 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Proszę o opinię nt. 3 kasków

cześć.

jeśli ktoś spotkał się / posiada któryś z poniższych kaskow to proszę o wszelkie opinie, chodzi gl. o przepuszczanie wiatru przes szybkę, parowanie szybki.

uzywam LAZERA i jestem raczej niezadowolony - szyba nie dociska i przepuszcza wiatr, strasznie zaparowuje.

dzieki za ewentualne porady o nizej wymienionych kaskach lub w tym zakresie cemnowym

http://allegro.pl/item573351721_uvex_ps ... owy_l.html

http://allegro.pl/item579699671_promocj ... ebrny.html

...
Czytaj więcej : Proszę o opinię nt. 3 kasków | Odsłony : 5122 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

929rr mniejsza moc

Cześć. Mam 929 2001r i czuje że brakuje jej mocy.Miałem okazje polatać na drugiej i bez porównania do mojej różnicę czuć. Proszę o jakieś sugestie co do tego problemu.
Czytaj więcej : 929rr mniejsza moc | Odsłony : 4545 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780