Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 12:10

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 12:10

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

pompka paliwa??????????

witam wszystkich na forum mam mały problem w motocyklu był pusty zbiornik po zatankowaniu zapalił bez problemu po przejechaniu paru km zgasł przy włączaniu zapłonu niesłychac pompki niedzieje sie tak zakazdym razem czasami zaskoczy
Czytaj więcej : pompka paliwa?????????? | Odsłony : 3262 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

znaczek honda

Witam wszystkich jako że przymierzam się do zakupu sc33 mam pytanko czy w orginale znaczek honda na zbiorniku i RR na owiewkach był malowany czy to są naklejki?
Czytaj więcej : znaczek honda | Odsłony : 7124 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z wskazywaniem prędkości !!!

Witam,,,dziś miałem pierwszą dłuższą przejażdżkę na swojej cbr 954rr i zauważyłem że wyświetlacz mi nie wskazuje prędkości i l/km. Co jest nie tak ??? Obrotomierz działa i jest ok. HELP ME AND MY CBR...:)
Czytaj więcej : Problem z wskazywaniem prędkości !!! | Odsłony : 2391 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Dzwoniąca 929

Witam. Mam pytanie do posiadaczy 929. Jadąc motocyklem w pewnym zakresie obrotomierza dziwnie tak brzęczy. Dźwięk wydaje mi się idzie z pod licznika... dziwne. Też macie jakieś dźwięki w swoich 929?

P.S

ewentualnym rozszyfrowaniem tego jeszcze możne być pęknięty spawik od wydechy zaraz po tej dwu rurce w stronę tłumika.
Czytaj więcej : Dzwoniąca 929 | Odsłony : 19941 | Odpowiedzi : 40 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Akcja serwisowa SC57b 2006-2007

Mam 2006 1000RR wersja US i mój VIN podlega pod akcje wymiany zbiorników paliwa. Problem jest w tym że to model US i nie mam żadnych szans na wymianę zbiornika w ramach akcji serwisowej. Z tego co się dowiedziałem to gdyby chociaż to była wersja europejska to by mi teoretycznie naprawili, a tak muszę na własną rękę a kasa z tego co się zorientowałem to około 2500-3000zł za zbiornik.
I w związku z tym mam ...
Czytaj więcej : Akcja serwisowa SC57b 2006-2007 | Odsłony : 14660 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Obniżenie CBR

Potrzebuję obniżyć swoją CBR tak o 3cm. Naczytałem się tylko o regulacji amorka tylniego ale to zmienia sztywność itd. Mi chodzi o obniżenie bez ingerencji w twardość zawiechy o ile idzie. Jeśli natomiast nie idzie bez ingerencji, ale idzie o te 3cm moto obniżyć, to jak to się robi? Nie potrafię nic znaleść :/ Oczywiście chodzi mi o obniżenie w ten sposób, żeby siedzisko poszło np. te 3 cm w dół, bo wygodniej by mi ...
Czytaj więcej : Obniżenie CBR | Odsłony : 13475 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Akumulator M-Line

W zeszłym sezonie zakupiłem nowiutki Akumulator M-LINE YTZ10S. Sezon smigał bez zarzutu, pod koniec wyjąłem go podładowałem, podłączyłem pod urządzonko konserwujące itp.. wszystko jak należy... Ostatni miesiąc leżał sobie w ciepłym pomieszczeniu... W zeszłym tygodniu podłączyłem go do moto a tu cyrk na kółkach :!: Przekręcam kluczyk,patrze na licznik a ten udaje stroboskop- podobnie jak licznik biegów. Uruchamiam pompe a tu totalny black-out jedynie przekaźniki słychać jak ...
Czytaj więcej : Akumulator M-Line | Odsłony : 8706 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

Smarowanie łańcucha

Jak w temacie mam pytanko. Przejechałem na SC-59 ponad 4tyś i do tej pory stosowałem zwykły smar Castrola lub Motula pytanie czy jak zmienie na suchy smar to nie zaszkodzi łańcuchowi i oringom które się w nim znajduja.Czy ktoś z was miał już podobną sytuację??
Czytaj więcej : Smarowanie łańcucha | Odsłony : 5233 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

ZĘBATKI

Witam mam pytanie czy ktos juz wymienial standardowe zembatki na wieksze????
Standardowo z przodu mam 16 zebow, a z tylu mam 42 zeby.
Pytanie na jakie wymienic? maxymalnie z tylu moge zalozyc do 49 zebow, a z przodu o ile zebow zmniejszyc??????

prosze o jakies podpowiedzi
dzieki:D :D
Czytaj więcej : ZĘBATKI | Odsłony : 4093 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Przerywacz kierunkowskazów - lokalizacja

Witam !!! mam takie pytanie Gdzie znajde przerywacz kierunkowskazow w CBR 954 ??? Pozdrawiam

Już wiem podobno w liczniku sie znajduje :) Dzieki Rafalec
Czytaj więcej : Przerywacz kierunkowskazów - lokalizacja | Odsłony : 3308 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780