Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 05:07

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 19 lipca 2025, 05:07

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

PROBLEM Z POMPA PALIWA

Witam mam problem z pompka paliwa a mianowice nie podaje paliwa,gdy podlacze zbiornik i zaczne kreic rozrusznikiem nie leci paliwo z przewodu ktory doprowadza paliwo do gaznikow.Macie jakies sugestie co mozna zrobic,ewentualnie jak sprawdzic pompe,paliwo w zbiorniku bylo i napewno z niego lecialo do pompki.pozdrawiam
Czytaj więcej : PROBLEM Z POMPA PALIWA | Odsłony : 3300 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

PROBLEM Z AMORTYZATOREM SKRĘTU I LICZNIKIEM !!! !!! !!!

mam następujący problem.NIE DZIAŁA AMORTYZATOR SKRĘTU !!!Mam fireblada z 2007r. wersja amerykańska.motocykl ma założony europejski licznik i nie wiem czy nie jest to przyczyną tego, że amor nie chodzi.ten licznik jest z immobilaiserem a amerykański nie,prędkość i kilometry pokazauje normalnie,STALE SIĘ ŚWIECI KONTROLKA OLEJU !!!
CZY LICZNIK EUROPEJSKI POWODUJE ZAKŁÓCENIA W DZIAŁANIU AMORA w MOTOCYKLU W WERSJI USA ?
Czytaj więcej : PROBLEM Z AMORTYZATOREM SKRĘTU I LICZNIKIEM !!! !!! !!! | Odsłony : 2617 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

66 Rajd Polski

Jak w temacie, w tym roku Rajd Polski dostał przywilej organizowania MŚ WRC. Fajnie by było zobaczyć na własne oczy Loeba oraz resztę śmietanki w akcji :D Szkoda tylko że na mazurach :P
Dla zainteresowanych:
http://www.rajdpolski.pl/
Czytaj więcej : 66 Rajd Polski | Odsłony : 3544 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Sport

Wiatrak

Hejka
Moze mi ktos opisac +/- jak sprawdzic wiatrak chlodnicy?
Wogole sie nie wlacza i nie wiem czy to:
1. czujnik
2. wiatrak
3. styki

Jak sprawdzic czujnik niby jest w serwisowce, ale nie bede przeciez grzal moto co chwile, zeby zobaczyc czy cos pomoglo.
Jak podpiac wiatrak na krotko ?
A moze to jakas standardowa przypadlosc i wiadomo co sie zepsulo ?
Dzieki
pozdr
G3d
Czytaj więcej : Wiatrak | Odsłony : 19751 | Odpowiedzi : 37 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Hnda CBR 900 przekładka slinika z cbr 1100 xx

Witam zastanawiałem sie na włorzenie do sc33 silnik od cbr 1100 xx na wtrysku widziałem pare filmów gdzie to jest realne tylko zastanawia mnie co nalezało bym zmienic lub udoskonalic na ramie i zawieszeniu chodzi mi o mocowania czy trzeba zastosowac jakies adaptery itp tak zeby to sie idealnie zgrało tutaj jest link z przeróbka pozd

http://www.youtube.com/watch?v=539F-2NM ... annel_page
Czytaj więcej : Hnda CBR 900 przekładka slinika z cbr 1100 xx | Odsłony : 37473 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

nowa ruda w rodzinie :D

cześć Koledzy

wczoraj 03.03.2009 stałem się szczęśliwym właścicielem pięknej rudej pani z resztą oceńcie sami. teraz czekam już tylko na totalna odwilż bo u mnie w szczyrku jeszcze sporo śniegu. szczególne podziękowania za pomoc w zakupie dla marcinSC33 - dzięki. więcej zdjęć zamieszczę jak wyjadę sprzętem na słoneczko ( narazie śniegu po kolana )
Czytaj więcej : nowa ruda w rodzinie :D | Odsłony : 10084 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Lampka MIL w 954

Witam Wszystkich

Mam pytanie do użytkowników 954, odnośnie lampki MIL, pokazującej błędy jakie zapamiętał sterownik silnika ECU.

Jakie jest prawidłowe zachowanie tej lampki? Czy po przekręceniu kluczyka powinna się cały czas świecić i gasnąć dopiero po przełączeniu czerwonego przełącznika w tryb startu?
Czytaj więcej : Lampka MIL w 954 | Odsłony : 2031 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

kierunki led

witam,
zakupilem kierunki led zamiast tych wystających, i podczas próby podłączenia okazało się, ze kierunek owszem swieci ale oba, przod i tyl za szybko migaja, tak jakby byl jeden odlaczony.
Ktos ma jakis pomysl dlaczego?
Czytaj więcej : kierunki led | Odsłony : 4236 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Regulacja luzów zaworowych

Ponieważ nie mogę znaleźć manuala do cs 28 proszę o pomoc !

Zacznę od tego co już wiem choć nie znaczy że się nie mylę :)
Ponieważ kupiłem moto z Anglika chciałbym zrobić kompletny przegląd bo niewiele wiem o motorku. Wymieniłem świece, olej i filtr powietrza. Chciałbym również zmiezyć luz na
zaworach czy jest prawidłowy czy trzeba regulować i tu zaczyna się problem ponieważ podobno luz na ...
Czytaj więcej : Regulacja luzów zaworowych | Odsłony : 4708 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

jakie opony

dobre i nie drogie opony do jazdy po drogach ??? czy do 929 mozna wsadzić na tył 180/55/17 czy musi być 190/55/17 ???
Czytaj więcej : jakie opony | Odsłony : 5960 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780