Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 11:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 11:23

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Altek od SC 48 do SC 33. Jak???

Witam. Na wstępie chciałbym się przywitać:)

Pytanie mam czy podejdzie taka podmiana:) do altka z sc48 mam regulator jednak wychodzą z niego dwa zielone i dwa czerwone przewody a z regulatora od sc33 tylko po jednym. A może wystarczy tylko trzy żółte przewody z altka od sc48 wpiąć w kostkę co idzie do regla od sc33?? Jeśli tak to jest jakaś kolejność lub numeracja tych przewodów czy na chybił trafił??
Czytaj więcej : Altek od SC 48 do SC 33. Jak??? | Odsłony : 4534 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Panewki lag

Witam.
Czy ktoś wie jaką grubość mają nowe panewki przedniego zawieszenia ?
Czytaj więcej : Panewki lag | Odsłony : 1523 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Silnik VTR 1000 XL1000

Panowie pytanie, mam vtr z padniętym piecem no i pytanie czy z varadero litra podejdzie silnik do vtr 1000? Mocowania raczej jeden ciul ale jak z osprzętem, podejdzie wszystko bez większej rzeźby?
Czytaj więcej : Silnik VTR 1000 XL1000 | Odsłony : 1825 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wzór oryginalnych manetek Hondy

Witam, szukam zdjęć lub info jak wyglądały oryginalne manetki/gumy kierownicy gdy sc33 wyjeżdżały z fabryki. W mojej siedzą Harisy z logiem CBR, według mnie szpecą i chciał bym wrócić do oryginału tylko ciężko zdobyć jakieś info jak wyglądały.
Jeśli ktoś na 100% posiada oryginalne manetki to prosił bym o zdjęcie.
Czytaj więcej : Wzór oryginalnych manetek Hondy | Odsłony : 3198 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Kołki do owiewek

Witam wszystkich. Szukałem na forum i gdzie tylko się dało ale nie mogłem znaleźć informacji na temat plastikowych kołków mocujących owiewki w sc50. Ostatnio zauważyłem, że brakuje kilku kołków, a że będę ściągał owiewki to parę sztuk należało by zamówić. Czy wie ktoś jakie wymiary mają te kołki? Na jaki otwór, jaka długość itp. Niestety w domu będę dopiero za dwa tygodnie więc nie mogę sam sprawdzić, a do tego czasu chciałbym już kupić kołeczki. ...
Czytaj więcej : Kołki do owiewek | Odsłony : 3041 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Szarpanie na niskich obrotach 929

Witam serdecznie z gory przepraszam jesli zamiescilem post nie w tym miejscu lub byl taki watek a ja go nie zlokalizowalem.

Kupilem swoje 929 01' zrobilem nim 200 km i pojawil sie problem. Zaczal strasznie falowac na obrotach. Dopiero gdy przekrocze 3tys obrotow sie uspokaja ale i tak potrafi strzelic, prychnac, zadlawic sie. Nie gasnie. Gdy ruszam tak szarpie ze czuje az rece mi sie uginaja.
Wymienione swiece wszystkie. Przelozylem wszystkie cewko fajki od 929 ...
Czytaj więcej : Szarpanie na niskich obrotach 929 | Odsłony : 5479 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Tajemnicza wtyczka pod siedzeniem

Witam! Czy ktoś wie...
1. Od czego jest ta wtyczka?
2. Czy ma to coś wspólnego ze światłami pozycyjnymi?
Zauważyłem że pozycyjne nie świeca i mają identyczne kolory kabli.
Czytaj więcej : Tajemnicza wtyczka pod siedzeniem | Odsłony : 2197 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Licznik dzienny zeruje sie sc57a

Witam panowie mam problem moja cbra nie zapamietuje przebiegu dziennego po kazdym zgaszeniu i odpaleniu gubi przebieg macie jakies pomysly co to moze byc sc57a pozdrawiam
Czytaj więcej : Licznik dzienny zeruje sie sc57a | Odsłony : 3708 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Błotnik-osłona łańcucha

Jak w temacie, poszukuję błotnika tylnego wraz z osłoną do SC33. Ktoś coś wie na ten temat? Gdzieś kiedy widziałem carbonowy ale nie mogę znaleźć . Będę wdzięczny za pomoc :)
Czytaj więcej : Błotnik-osłona łańcucha | Odsłony : 2756 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

zamiennik świecy irydowej do 954 jakie oznaczenie ktoś wie?

Panowie jak w temacie kolega chciałby trochę przyoszczędzić na świecach a jak sam Cziken pisał że nie raz widział zwykłe świece w 954 i jeździło to i wyglądało ok to kolega chętnie by to sprawdził tylko teraz jakie świece zwykle kupić bo ani denso ani ngk nie podaje zwykłego zamieninka wiec trzeba by dobrać po ciepłocie itp ma ktoś to opanowane jakie oznaczenie tych świec?
Czytaj więcej : zamiennik świecy irydowej do 954 jakie oznaczenie ktoś wie? | Odsłony : 7215 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780