Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 21:46

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 21:46

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

No i sie zesralo!!!!!!!!!!

Wiec krotko mowiac, po 2 dniach CENZURA, jakis debil mi CENZURA i skasowal fajera, jechalem dwupasmowka w korku srodkiem koles z prawego pasa nagle skrecil w lewo przecinajac mi przed nosem droge i zachaczajac mnie (oczywiscie nie wlaczyl wogole migacz, na co mam dwoch swiadkow), niestety nie bylo szans i szlifnalem i CENZURA w samochod:/ bylo to wczoraj, i dopiero dzisiaj mnie wszystko boli:/ stalo sie to w Anglii bo tutaj smigam obecnie, koles uciekl ...
Czytaj więcej : No i sie zesralo!!!!!!!!!! | Odsłony : 8789 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Wiesci z ZIELONEJ WYSPY (irlandia)

witajcie koledzy :) moze nie wieksosc ale mniejsosc tu uzytkownikow bylo tu lub slyszalo jak tu jest. ja mieszkam i pracuje juz ponad 2 lata w irlandi. przylecialem aby zarobic na swoje upragnione moto. spodobalo mi sie tu i tak pozostalem. najlepsze jest to ze w polsce jest zima i pelno sniegu a u mnie dzis bylo +10 stopni tylko troszke zaczelo padac. w sobote bede mial ...
Czytaj więcej : Wiesci z ZIELONEJ WYSPY (irlandia) | Odsłony : 14067 | Odpowiedzi : 35 | Forum : Ogólne Dyskusje

dzielona lampa

przyczailem ostatnio cos takiego:

http://www.bikepics.com/pictures/1319903/

i jak myslicie co na cos takiego by powiedzieli nasi kochani przyjaciele w niebieskich mundurkach??
Czytaj więcej : dzielona lampa | Odsłony : 9197 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

profil na nk

siemanko wszystkim mam pytanko czy by ktos był chetny zeby podac swoj link na nasza klase bo napewno wiekszosc ma na nk swoj profilek a takto by my sie bardziej "poznali " zobaczyli bysmy sie tak na fotce a nie pod nikiem w forum... jak myslicie o takim czyms byl by ktos chetny ?? ;)

ja moge zaczac ...
Czytaj więcej : profil na nk | Odsłony : 11043 | Odpowiedzi : 33 | Forum : Ogólne Dyskusje

zestaw kluczy PROLINE

witam
co sadzicie o narzędziach firmy PROLINE bo zamierzam sobie cos takiego kupic i moze ktos z Was ma cos takiego i moze podpowiedziec ile toto jest warte :P
pozdro i dziex za odp :D
Czytaj więcej : zestaw kluczy PROLINE | Odsłony : 3186 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

crash pady

witam jakiej dlugosci macie crash pady w swoich 954?jakie sa wystarczajace?i

aha i czy w 954 sruby od crash padow czyli te z przodu silnika sa M10 czy M12?bo te tylnie sa chyba M12,
Czytaj więcej : crash pady | Odsłony : 6676 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

wymiana napędu (łańcuch + zębatki)

witam!
mam pytanie odnośnie parametru 525 lub 530 w oznaczeniu:
DID 525VMG&B-108 i DID50(530)VMG&B108

1. Co oznaczają w/w liczby?
2. Jaka jest praktyczna różnica między tymi łańcuchami (który polecacie)?
3. Gdzie profesjonalnie i w miarę tanio serwisować na Śląsku?

Jeżdze FireBlade'm SC33 1998r.

Z góry dziekuję za szybka odpowiedz
Czytaj więcej : wymiana napędu (łańcuch + zębatki) | Odsłony : 5102 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

929 strzela z wydechu

kupiłem niedawno 929 ma założony nieoryginalny wydech (2 przelotowe tłumiki pod zadupkiem) , jako że śniegu na dworze masa, to postanowiłem ją rozebrać i trochę poczyścić, popoprawiać itd, dzisiaj chciałem ją rozgrzać żeby wymienić olej, założyłem jej bak i zegary, zapaliła ładnie, pochodziła sobie i jak złapała jakieś 75stopni lekko ją przegazowałem, tak do 4-5.5 rpm... i strzeliła z jednego komina, myślę sobie ,,bywa" ale przy każdej następnej takiej przegazówce robiła to samo i tylko ...
Czytaj więcej : 929 strzela z wydechu | Odsłony : 5755 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Miękka klama

Witam,

Jak już kupiłem 929 mam miękką klamkę hamulca przedniego, na 1 mogę dwoma palcami dociągnąć do manetki. Motor dobrze hamuje, blokuje koło, nie narzekam, ale klamka bierze dopiero od połowy skoku. Wymieniłem w całym obiegu płyn ale dalej to samo, klocków jest mało na oko 1/3 ale właściciel mówił, że kupił nowe klocki i miały nie wiele więcej niż teraz, ale chyba nawet na minimum klamka powinna łapać od początku.

Może gumowe przewody się ...
Czytaj więcej : Miękka klama | Odsłony : 10586 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

mocowania do amora skretu w 929

witam mam takie pytanie gdzie można dokupić bądź jak dorobić mocowania do amorka skrętu. znajomemu został nie potrzebny ale nie stety nie ma do niego mocowań. a chętnie bym go włożył do siebie z góry dzięki za podpowiedz pozdro
Czytaj więcej : mocowania do amora skretu w 929 | Odsłony : 3157 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780