Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 17:18

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 17:18

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nie wkreca sie na obroty

Witam.kupilem nie dawno 929 po malym slizgu na lewa strone. Na poczatku nie chciala odpalac z powodu zalanych swiec i uszkodzenia prawdopodobnie kostki czyjnika halla.swiece zostaly wymienione na nowe irydowe NGK.motor zaczal odpalac...jednak pojawil sie drugi problem.Wkreca sie do 2 tys obrotow i dziwnie sie dlawi.Jak sie rozgrzeje do np 100 stopni zdlawienia slabna i sie w kreca naormalnie,gdy odpuszcze gaz historia znowu sie powtarza.Prosze o pomoc lub jakies porady. Z gory dziekuje.
Czytaj więcej : Nie wkreca sie na obroty | Odsłony : 26275 | Odpowiedzi : 36 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kod lakieru Fireblade '99

R127A - znalazłem na stronce, może ktoś potwierdzić?
Malowanie czerwono-biało-granatowo-czarne.
Czytaj więcej : Kod lakieru Fireblade '99 | Odsłony : 17478 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

filtr oleju i podkladka dekla - org czy zamiennik?

Panowie - dwie sprawy:
Podkładka dekla alternatora - nowa na allegro, oryginalna Hondy (jeszcze się upewniam ) - 35 pln - w Larssonie ok 15 pln.
Filtr oleju - oryginalny Hondy 45 pln - Hilfo lub MIW ok 25 pln.

I ty pytanie - czy iść w oryginały czy mogą być zmienniki. W sumie na Hilfo juz jeździłem ale może ktoś ma porównanie lub może wymienić odczuwalne różnice (oprócz ceny).
Czytaj więcej : filtr oleju i podkladka dekla - org czy zamiennik? | Odsłony : 4167 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

co sądzicie HONDA CBR 929

witam! Koledzy po możecie?? Obecnie śmigam CBR 600 F3 dwa sezony lecz myśle na zmianą i kupnem HONDY CBR 929 ponieważ bardzo podoba mi się to moto i chciałbym się na nią przesiąść ;] prosiłbym was o kilka rady. Jak wam się sprawuje ten motocykl???? Jakie jest jego spalanie ile pali ??Z tego co narazie wyczytałem o tym modelu to znane są przypadki pęknięcia bloku silnika w ...
Czytaj więcej : co sądzicie HONDA CBR 929 | Odsłony : 3359 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

Miejsce w garażu dla bladego ....

Witam. Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, dlatego jeżeli jest on w złym dziale, to proszę moda o przerzucenie go do odpowiedniego.

Mam pytanie do Was odnośnie miejsca w garażu dla mojego blejda. Przeprowadziłem się do Wrocławia, wynajmuje pokój i chciał bym ściągnąć moto do Wro. Jest problem ze znalezieniem miejsca, dlatego zwracam się do Was z pytaniem, czy miał by ktoś miejsce w garażu dla mojego moto ? Im bliżej centrum tym lepiej, bo ...
Czytaj więcej : Miejsce w garażu dla bladego .... | Odsłony : 2734 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

rama ;(

panowie, jest tak:
oddałem mojego fajera 2005r do boostera w katowicach na serwis, wstepnie wycenili mi robote na około 3500, (oleje, zawory,zebatki łancuch klocki jakieś 2 czujniki i jeszcze inne pierdoły, byłem na miejscu i all sie zgadza), ale dziś mi zadzwonili że mam uszkodzoną rame bo jakiś szpec założył jakieś nie takie łożysko , dolne na główce ramy(jeszcze zanikm kupiłem motor), i teraz nie wiem co zrobić, booster proponuje wymiane ramy co kosztuje wiecek ...
Czytaj więcej : rama ;( | Odsłony : 18708 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

kranik

Witam wszytskich mam pytanie... jak ma byc ustawiony kranik zeby byl na rezerwie?? ja mam czarna rame i nie ma naklejek wiec sie nie dowiem;/
Czytaj więcej : kranik | Odsłony : 4802 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Wymiana szybki obrotomierza

Witam wszystkich właściwie to mój pierwszy temat ale kiedyś trzeba zacząć, no nie :?:
Zabrałem sie ostatnio za wymianę szybki obrotomierza ponieważ jest pęknięta ale nie wiem jak wyciągnąć ja z górnej obudowy. Może ktoś przerabiał ten temat i jest chętny pomóc. Czekam na każde rady i sugestie. pozdrawiam :D
Czytaj więcej : Wymiana szybki obrotomierza | Odsłony : 2420 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

ciezko odpalic na zimnym silniku

witam mam problem z odpaleniem swojego moto kiedy jest zimny.tak jak by nie było ssania które włącza się dopiero po chwili jak już jest odpalona.puzniej jak jest ciepła odpala dużo łatwiej niz na zimnym sil.ale tez nie tak jak powinna proszę o pomoc
Czytaj więcej : ciezko odpalic na zimnym silniku | Odsłony : 10739 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

za niskie lub za wysokie ładowanie akumulatora

Siemka mam problem z ładowaniem akumulatora. Gdy zmierzyłem ładowanie akumulatora na rozruchu to wskaźnik pokazywał od 0 nawet do 16 skoki ładowania były ogromne :shock: . Elektryk powiedział, że to wina alternatora... rozkręciłem więc alternator i co się okazało że uzwojenie było przepalone a druty się spiekły. Dałem przewinąć uzwojenie koszt 150 zł wszystko zamontowałem i co się okazało. Skoki ładowania ustały ale... teraz ładuje mi nie tak jak powinno max 14,5 tylko podchodzi nawet ...
Czytaj więcej : za niskie lub za wysokie ładowanie akumulatora | Odsłony : 18808 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780