Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 10:44

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 10:44

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wymiana świec

Witam.
Moze banalne pytanie, ale niedawno kupilem swojego fajera jak do tej pory zmienilem tarcze zegarow z mil na km co niektorzy twierdzili ze to niemozliwe :)
Otoz pytanie brzmi, jak sie dostac do swiec?
Zdjalem bak- otwarlem airboxa, ale go nie sciagalem z gaznikow.
Poprostu chcialem go odpalic i sie zalal bo strzela z rury, a nie pali wiec obstawiam swiece.
Jezeli macie jakies zdjecia etc. ...
Czytaj więcej : Wymiana świec | Odsłony : 19191 | Odpowiedzi : 32 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

ksenony a elektroniczny amortyzator skrętu

Witam, nie znalazłam podobnego tematu nigdzie na forum więc opisuję swój dylemat.
We wrześniu zaliczyłam szlifa bo wpadłam w konkretną shimme. Kierownica od ogranicznika do ogranicznika a amorek skrętu zero reakcji :shock: Kontrolka HESD nigdy podczas jazdy się nie zaświeciła więc niby wszystko ok, a jednak nie zadziałał... :? Później dwóch znajomych elektroników samochodowych stwierdziło, że przyczyną wadliwego działania amortyzatora mogły być zakłócenia spowodowane przez ksenony. Podobno przerabiali przypadki gdzie w samochodach gubiły się biegi ...
Czytaj więcej : ksenony a elektroniczny amortyzator skrętu | Odsłony : 6987 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

pomóżcie

jeżdżę swoją dziecinka (honda fireblade 929) od bardzo niedawna i albo mam problem albo jestem przewrażliwiony, jak jej odkręcam nawet na jedynce to zamiast rwać od razu do przodu to przez pół sekundy musi się zastanowić i dopiero później ucieka z pod tyłka. drugim problemem są glosy dobiegające z silnika dokładnie ze sprzęgła jak jadę na biegu lub stoję na luzie to słyszę jak pracuje sprzęgło gdy tylko włączę sprzęgło to wszystko milknie, nie wiem ...
Czytaj więcej : pomóżcie | Odsłony : 5373 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Poszukiwany handlowiec do pracy w branzy motocyklowej

Witam,

znana i bardzo duza firma poszukuje dobrego handlowca w branzy motocyklowej.

To co potrzebne:
- doswiadczenie w handlu (mile widziani PH z kazdej branzy)
- znajomosc tematyki motocyklowej
- chęc tworzenia czegoś od podstaw
- zapał do pracy

To co oferujemy:
- stabilna firma i stabilna praca
- samochód służbowy (5 osobowy)
- tel kom z laptopem i internetem
- wysoka podstawa
- premia sprzedazowa
- świetna atmosfera
- wyluzowany aczkolwiek wymagający szef
- ...
Czytaj więcej : Poszukiwany handlowiec do pracy w branzy motocyklowej | Odsłony : 2970 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

obrotomierz

czy wymieniał ktoś z was kiedykolwiek tarczke w obrotomierzu znalałem w necie białe tarczki ale jak pomyśle sobie że przy wymianie mógłbym uszkodzić obrotomierz to zabawa w takie coś była by nieopłacalna
Czytaj więcej : obrotomierz | Odsłony : 1910 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

łożyska 929 pomocy!

Witam potrzebuje do mojej 929, wymiary łożysk głowki ramy i tylnego koła bo chce zamowic a nie moge kurcze w serwisowce znalezc , a moze nie dopatrzylem..

pomocy :D
Czytaj więcej : łożyska 929 pomocy! | Odsłony : 4073 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

zerwana śruba

cześć wszystkim dobierałem się wczoraj do filtra powietrza i przy odkręcaniu zbiornika zerwałem jedną śrubę z przodu okazało sie że one są aluminiowe, zostałem zniechęcony do dalszej pracy i zostawiłem to.Moje pytanie czy one powinny być aluminiowe :?: teraz musze czekać aż mi ciśnienie opadnie i wezmę sie za naprawe
Czytaj więcej : zerwana śruba | Odsłony : 4142 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

stuki w silniku

witam wszystkich mam pytanko dzis po miesiacu poszedłem odpalic swoja honde zapaliła pieknie chodziła na ssaniu jakies 5 min i zaczeło cos stukac tak jakby zawór z prawej strony słychac nigdy takiego stukania nie było nawet gdy w sezonie latałem chdziła bez zadnych problemow czy to by była panewka :cry: :cry: tak odrazu raz słychac stukanie a raz nie tylko na wolnych obrotach jesli ktos ma jakies info prosze napiszcie bo niebede mogl spac dzis ...
Czytaj więcej : stuki w silniku | Odsłony : 15417 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

zapytanie

witam wszystkich mam pytanko dzis po miesiacu poszedłem odpalic swoja honde zapaliła pieknie chodziła na ssaniu jakies 5 min i zaczeło cos stukac tak jakby zawór z prawej strony słychac nigdy takiego stukania nie było nawet gdy w sezonie latałem chdziła bez zadnych problemow czy to by była panewka :cry: :cry: tak odrazu raz słychac stukanie a raz nie tylko na wolnych obrotach jesli ktos ma jakies info prosze napiszcie bo niebede mogl spac dzis ...
Czytaj więcej : zapytanie | Odsłony : 8072 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

szyba sportowa a turystyczna

Witam wszystkich. Od niedawna zastanawiam się nad kupnem szyby do cebry... szyby wyższej od oryginału ponieważ dużo jeżdżę z prędkościami 120-130 i na dłuższą metę pęd wiatru staje się uciążliwy. I tu moje pytanie do osób, które już posiadają szybę wyższą turystyczną lub jak ją nazywają "racing-ową" czy zmiana szyby pozytywnie wpływa na podróżowanie i unikanie pędu wiatru :?:

:!: ...
Czytaj więcej : szyba sportowa a turystyczna | Odsłony : 4961 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780