Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 13:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 13:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

wymiary naklejek HONDA

cześć, witam wszystkich i pozdrawiam z pięknej wioski Białystok :)

mam pytanko od razu - czy moglibyście podać mi wymiary (szerokość i wysokość) naklejki "HONDA"

- z przodu na owiewce
- z tułu za zdupkiem

czy te naklejki w oryginale są proste czy zagiete ?(tzn czy są wycięte w łuk)

dzięki za info.
Czytaj więcej : wymiary naklejek HONDA | Odsłony : 5147 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

wymiana uszczelniaczy przedniego zawieszeniA

Witam. Czy ktos wymieniał uszczelniacze zawieszenia w 929? otoz mam w reku lage, wylalem z niej olej, wyciagnelem z niej mechanizm sprezyny ale nie moge oddzielic ze tak powiem głównej rury nośnej od wchodzącego w nią pracującego widełka do ktorego przykreca sie os kola. Zdemontowałem simmering antykurzowy oraz zabezpieczenie uszczelniacza zawieszenia. NIe moge wyciągnąc rury teleskopu. Boje się wydłubac simmering srubokretem, bo moge uszkodzic i rozczelnic obudowe. Czy ktos kiedys zabierał sie za wymiane usczelniaczy?
Czytaj więcej : wymiana uszczelniaczy przedniego zawieszeniA | Odsłony : 8119 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Został jeden kabel:)

Witam naprawiałem skrzynie w moim sprzecie i po wlozeniu silnika i podpieciu został jeden kabelek.Jest to kabel ktory idzie do czujnika oleju czy moze ktos wie gdzie on ma isc??? jedna czesc to kostka i dwa oddzielne jeden wpiałem ale jeszcze jeden jest i nie mam pojecia gdzie go dac?? Moze mi ktos pomoc??
Czytaj więcej : Został jeden kabel:) | Odsłony : 3610 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zamiana wahacza z 954 do 929

Mam pytanie bo widziałem u paru osób pozamieniane wahacze 954 do 929 , czy ktoś to robił , czy pasuje na tej samej tuleji ,czy trzeba coś zmieniać .Bo mam zamiar zmienić
Czytaj więcej : Zamiana wahacza z 954 do 929 | Odsłony : 2884 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Nowa strona nowe forum...

Juz za kilka dni na nowym serverze pojawi sie najnowsza wersja forum i strony ;) Juz wiekszosc przenioslem na nowy szybszy server wiec wszytsko powinno latrac jak ta lala :)

Jakby w najblizszym czasie byly problemy z forum lub strona to prosze sie nie dziwic... Staram sie to robic wieczorem ale roznie bywa

Napewno w pewnej chwili zostanie wszystko ...
Czytaj więcej : Nowa strona nowe forum... | Odsłony : 8144 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Nowości na stronie FireBlade.pl

zawieszenie

Witam
Mam 1000rr z 05r. ostatnio miałem wypadek i lagi musiłem kupic nowe. Teraz gdy przycisnę i przytrzymam przedni hamulec słysze TYKANIE tak jakby gdzies był luz. Dodaje ze wszystko sprawdziłem i znalazłem tylko delikatny luz pomiedzy dolna a górna czescia lagi
prosze o rade lub pomoc w rozwiazaniu problemu
Czytaj więcej : zawieszenie | Odsłony : 5992 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

POWER FUEL RACING CHIP 1000 RR

Mam pytanko czy któryś z kolegów ma taki chip zamontowany w swojej CBR-ce.Chcę się dowiedziec jak się to spisuje,bo słyszałem ze nie najgorzej za tą cenę, pdbija dość ładnie niskie i średnie obroty które to straciła po wymianie wydechu i filtrów.Wiem że PC lepszy(musi poczekać ) ale pomińmy wywody i nipotrzebne dyskusje ,tylko czy ktoś to ma.Dzięki.
http://cgi.ebay.pl/POWER-FUEL-RACING-CH ... otohosting
Czytaj więcej : POWER FUEL RACING CHIP 1000 RR | Odsłony : 16333 | Odpowiedzi : 32 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Rysunek na scianie... Blady 929

Na wakacje rozbilem moja 929 :? , chciałem jakoś zachować jej pamięć wiec postanowiłem trzasnąć sobie w pokoju rysunek na ścianie... o to efekt :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

moze byc?
:wink:
Czytaj więcej : Rysunek na scianie... Blady 929 | Odsłony : 15534 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne Dyskusje

siedzenie obszyte skórą

Witam!
Czy ktoś ma siedzenie na moto obszyte naturalną skórą?? Jeśli tak to jak to się zachowuje (namaka czy coś w tym rodzaju)?? Mam rozdarte siedzenie pasażera i musze je obszyć czymś. Niestety nigdzie nie mogę trafić materiału taki jak jest oryginalnie więc muszę obszyć dwa siedzenia i zastanawiam się nad skórą która imituje carbon. Wygląda zajebiście tylko czy takie siedzenie z naturalnej skóry to dobry pomysł...??
Czytaj więcej : siedzenie obszyte skórą | Odsłony : 7210 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

cbr 600 & cbr 1000

witam, czy siedzenie w cbr 600rr ( dla pasażera) bedzie pasowac do 1000rr??? z góry dzieki
Czytaj więcej : cbr 600 & cbr 1000 | Odsłony : 3718 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780