Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 14:15

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 14:15

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

NIERÓWNA PRACA SILNIKA

WITAM , wymieniłem w moto filtr powietrza , swiece , olej i co sie okazało !!!! hondzia przestała chodzic jak marzenie :/ obroty szaleja az w koncu silnik gasnie , co jest ??? poprzedni filtr powietrza byl w stanie wskazujacym:/ a raczej skazujacym na kare chłosty!!! była nawet na nim data wymiany 2002 rok ! moto zostal w serwisie i maja go wyrwgulowac. I tu pytanie - ...
Czytaj więcej : NIERÓWNA PRACA SILNIKA | Odsłony : 10240 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wymiana uszczelki olejowej na wałku zdawczym

Witam. Potrzebuję porady w jaki sposób zabrać się za wymianę uszczelki olejowej na wałku zdawczym w CBR 900 RR z 99 r. Czy taka wymiana jest możliwa do wykonania bez pomocy speców z serwisu? Większość rzeczy robię sam przy swojej maszynie ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać a nie chciałbym czegoś uszkodzić. Może któryś z kolegów przeprowadzał już taką operacje i jest w stanie ją opisać. Z góry dziękue za wszelkie ...
Czytaj więcej : Wymiana uszczelki olejowej na wałku zdawczym | Odsłony : 4482 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Wymiana swiec

czy moze ktos mi podpowiedzieć jaki klucz jest potrzebny żeby wykręcić świece ???
Mam 16 mm przegubową fajnie i głęboko wchodzi w gniazdo ale nie mogę osadzić go na sześciokącie świecy. Może są świece 18mm
Czytaj więcej : Wymiana swiec | Odsłony : 4196 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

I mamy mistrza????

Zakonczyla sie tegoroczna rywalizacja. Jak oceniacie sezon??
Ja osobiscie jestem lekko zawiedziony, a powiedzial bym nawet bardzo po gp brazyli.
osobiscie owazam ze hamilton to mistrz za kase i to spora, szkoda mi massy. ciekawe ile maklaren zaplacil golokowi (wiem ze jechal na oponach nie przystosowanych na deszcz ale jak sie ktos troszeczke lapie to nie takie roznice zeby na ostatnim wirarzu tyle stracic sekund).
A i co to za mistrz ze w decydujacym wyscigu ...
Czytaj więcej : I mamy mistrza???? | Odsłony : 9880 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Formula1

plastiki

Witam wszystkich uzytkowników firblade mam pytanie czy znacie jakies adresy stron z błotnikami lub nakładkami na tylni fotel do sc 50 mogą byc tylko podkładem pomalowane
Czytaj więcej : plastiki | Odsłony : 2768 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

jaki akumulator?

Witam,
jaki aku kupic do 929?? Ten co mi padl mial 12V 12Ah, takiego za cholere nigdzie nie moge znalezc. Ale z kolei na schemacie elektrycznym jest napisane ze 12V 10Ah. Czy ta pojemnosc ma jakies zasadnicze znaczenie, wieksza to lepiej?

Jeszcze jedno: z elektrolitem czy zelowy? Co lepsze, jakie wady, zalety??

Co polecacie? Z gory dzieki za info!
Czytaj więcej : jaki akumulator? | Odsłony : 16513 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

keta strzelila

dzis przy smarowaniu lancucha zauwazylem dziwne ogniwo w lancuchu--ogniwo bylo jakby rozchylone na boki .po krotkich ogledzinach stwierdzilem ze nie mozna na tym jezdzic i rozkulem lancuch
okazalo sie ze pekla oska pomiedzy ogniwamii ,sie to tak rozsunelo ale nie rozlecialo na szczescie.
na lancuchu zrobilem 18 tysiecy od maja.firma TRIPLE XXX rekomendowana przez yamahe w uk.\
przyznaje ze ostatnimi czasy wiecej latam na kole ale tylko z gazu--i zeby to tak peklo ??????bardzo dziwna ...
Czytaj więcej : keta strzelila | Odsłony : 4607 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne Dyskusje

wachacz z 954 do 929 ????

Witam wszystkich i prosze o pomoc w rozwiazaniu mojej zagadki . W jesiennej nudzie wymyslam coby tu zmienic w moim Bladym 929 . Poki co przerabiam lacznik kolektora pod wydech Akrapovica z serii GP ( pusta tytanowa rura zywcem zdjeta z wyscigowej Hondy RCV ) ale pomyslalem sobie takze, ze moze zmienic tylny wachacz i wrzucic od modelu 954 . Zastanawiam sie tylko czy bedzie pasował bez rzadnych przerobek . Lewa strona wachacza jest identyczna ...
Czytaj więcej : wachacz z 954 do 929 ???? | Odsłony : 2952 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

Malowanie felg...

Siemka! Mam zamiar przez zimę odswieżyć sobie felgi. Żadnych oczojebnych kolorków-zwykły czarny (jedynie może połysk zamiast matowego). Czy ktoś przerabiał już temat? Zastanawiam się czy robić to samemu, czy oddać jakiemuś lakiernikowi. Myślę że mogę sobie spokojnie z tym poradzić w swoim garażu, jednak potrzebowałbym porady co do doboru lakieru. Nie dysponuję żadnym sprzętem do malowania, więc zastanawiam się czy istnieją takie w spray-u. :roll:
POzdrAwiAM!
Czytaj więcej : Malowanie felg... | Odsłony : 5156 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

bialy nalot na aluminium

Witam. Jak usunac bialy nalot z aluminiowego wahacza?? Nalot powstal po potraktowaniu kwasem do mycia silnikow :(
Czytaj więcej : bialy nalot na aluminium | Odsłony : 7374 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780