Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 03:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 03:16

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Stuki w silniku

No to jeszcze raz bo znowu mi sie post nie wgrał. W czwartek - odpalam moto zeby pojeździc , wszystko pieknie, az miód na serce sie leje. wracam do domu, gasze, wszystko ok. Piatek, chce pojeździć, odpalam , wszystko przepieknie, motorek ze 3-5 minutek chodzi sobie na niskich zeby sie deko zagrzac, i w droge, nadal wszystklo pieknie, ujechałem z 5 km, nic nie stuka nic nie piszczy. Zatrzymałem sie przy koledze, zgasiłem, pogadalismy , ...
Czytaj więcej : Stuki w silniku | Odsłony : 18160 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

zawory

siamano , sezon dobiega końca ja, już motorek odstawiłem i teraz trzeba sie zająć przeglądem i wymianami płynów itd ale zabardzo niewiem jak jest z zaworami i rozrządem co jaki czas powinno sie sprawdzać luzy na zaworach (czy w tym modelu są hydrauliczne ?) z góry dzięki za pomoc
Czytaj więcej : zawory | Odsłony : 11003 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

szachownica na felgach:)

hejka, poszukuje szachownicy na felgi, taka naklejka (chyba - tylko raz w życiu coś takiego widziałem).nie wiem, może ktoś sie spotkał z czymś takim.i gdzie to można nabyć....z góry dzieki:) :lol:
Czytaj więcej : szachownica na felgach:) | Odsłony : 5056 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Tarcze przód. Problem

Witam. Mam taki problem z przednimi tarczami, że podczas jazdy cz nawet przy przetaczaniu moto słychać że coś trze. Na początku myślałem ze któraś tarcza jest krzywa, ale to raczej odpada bo podczas jazdy nie czuć żadnych wibracji, wszystko działa jak powinno. Rozbierałem zaciski i czyściłem, po złożeniu problem zniknął wszystko było cacy więc pojechałem na mały test i jak tylko wcisnąłem kilka razy klamkę problem powrócił. Zauważyłem że w jednym zacisku klocki są zużyte ...
Czytaj więcej : Tarcze przód. Problem | Odsłony : 6285 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

cisnienie

witam, może zabrzmi to głupio ale jakie powinno być ciśnienie w kłach w bladym, nikt nie może mi tego powiedzieć????
Czytaj więcej : cisnienie | Odsłony : 10602 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Ogólne Dyskusje

Kod Lakieru

Witam, jak mogę znaleźć kod lakieru boczków w malowaniu niebiesko-zółto-białym??

Na ramie jest naklejka z kodem tzn. Y-124P ale jest to kod koloru zółtego, czyli w moim wypadku zbiornika. Mam linki ze stronami na których wyszukuje sie kod np. http://www.colorrite.com/matrix-step1.cfm?type=2 Ale tam też pokazuje mi tylko to Y-124P.

Pozdrawiam

Dodam, że na stronce w malowaniach jest podane Y-160 co jest totalnym nie porozumieniem, ponieważ jest to ...
Czytaj więcej : Kod Lakieru | Odsłony : 10014 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

CBR 900 SC33 a CBR 600 f4

Witajcie,

mam pytanie odnośnie obu motocykli zamieszczonych w tytule,
moze ktoś miał do czynienia i obcował z dwoma maszynami i napisze czy jest zauważalna różnica między nimi. Pomijam fakt "fizjonomii" motorków, a interesuje mnie raczej to czy na pierwszy rzut oka widać różnice w klasie motocykli. Myślę tu o tym czy 600tka wygląda jak sześćsetka, a gdy postawimy obok niej SC33 to mamy wrażenie, że to jest sprzęt z wyższej półki.

Może głupio zadaje to ...
Czytaj więcej : CBR 900 SC33 a CBR 600 f4 | Odsłony : 13761 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Statystyki

Witajcie. Co myślicie o stworzeniu bazki awaryjności 954? Mielibyśmy szerszy pogląd na naszą żyletę, a nie wymieniać się uwagami w stylu: a mi się wyskakuje 3 od 25k a u zdzisia dopiero po 50k, a moja to zawsze co 10k ma panewki do roboty, itd. Mam na myśli taki procesik:

1) Tworzymy wspólnie np. w excelu słownik "poważniejsych" części i ich orientacyjnych cen, np
|regulator napięcia|200zł
|rozrusznik|150zł
itd..

2) Jeśli komukolwiek wyskoczy usterka ze słownika ...
Czytaj więcej : Statystyki | Odsłony : 14180 | Odpowiedzi : 33 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wzrost a SC33 pytanie do wszystkich i prośba o POMOC

Witam Wszystkich,

mam pytanie, które mnie nurtuje.
Planuję zakup CBR900 model SC33, a mam 188cm wzrostu.
Moje wątpliwości:
-czy będzie mi się wygodnie jeździć (wiem, że z tym jest różnie na różnych motocyklach),
-czy nie będę "dziwnie" wyglądał (w stylu niedźwiedź na kaczce).

Jeżdzę głównie po mieście. Choć czasem chciałbym też wyskoczyć za miasto. Wcześniej jeździłem Suzuki GSF600N.

Według mnie SC33 ma świetny wygląd i z tego co słyszałem niezawodny mocny silnik.
Czy możecie mi ...
Czytaj więcej : Wzrost a SC33 pytanie do wszystkich i prośba o POMOC | Odsłony : 3761 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

nirrówna praca silnika

Czesc
moj blady mial nierowna prace silnika, wygladalo to tak ,ze bedac na wolnych obrotach jakby tracil zaplon i nie pracowal na wszystkich garach (takiego juz kupilem). Myslalem ze to od swiec wiec je wymienilem, zrobilem rowniez synchronizacje gaznikow, Nietstsy w dalszym ciagu jets to samo, tzn jak motor nie jest jeszcze w pelni rozgrzany to nawet pracuje rowno, natomiast gdy nim troche popaluje na miescie i stane na swiatach to przestaje rowno pracowac i ...
Czytaj więcej : nirrówna praca silnika | Odsłony : 18613 | Odpowiedzi : 34 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780