Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 02:35

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 02:35

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Licznik w bladym

Witam wszystkich! Jestem tutaj nowy i nie znalazłem na tym forum takiego tematu. Od niedawna jestem posiadaczem 900rr z 99 roku i motocylk został sprowadzony z anglii. I troche denerwuje mnie, że przebieg jest mierzony w milach. Da sie to jakoś zmienić?? Bo w niektórych mozna coś kombinować przyciskami. Pozdrawiam
Czytaj więcej : Licznik w bladym | Odsłony : 6680 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Msza święta za motocyklistów .... Okolice Wrocławia

W dniu 26.10.2008 przy kościele Maksymiliana Kolbe na ulicy Oławskiej w Jelczu –Laskowicach odbędzie się msza polowa za motocyklistów.
Zjazd odbędzie się o godz. 14.00 . Po mszy planowana jest parada ulicami miasta. Msze i paradę będzie prowadził ksiądz Mariusz ( Suzuki Maruder ).
Kto z różnych przyczyn nie ma możliwości stawić się swoją maszyną , może przyjechać autem itp.

Warto by było spotkać się i odmówić pare zdrowasiek za udany i bezpieczny sezon , ...
Czytaj więcej : Msza święta za motocyklistów .... Okolice Wrocławia | Odsłony : 2758 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Zaliczyłem plecy na bladym :/

Eh, aż wstyd się przyznać ale miałem swoją pierwszą krakse motocyklową w swojej karierze motocyklisty ( tak licze i to już będzie z 6 lat) no i niestety stało się to na mojej ukochanej hondzi... Jak to było, ano tak że przy strzale ze sprzęgła na jedynce moto mnie porwało zbyt mocno i poleciałem razem z nim na plecy... Stało się tak dlatego pewnie że miałem zbyt mocno rozgrzaną oponę ( bo wcześniej ją troszkę ...
Czytaj więcej : Zaliczyłem plecy na bladym :/ | Odsłony : 20846 | Odpowiedzi : 47 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

SC 33 vs. TL 1000 S\R

Witam. Mam pytanie czy którykolwiek z Was miał kiedykolwiek doczynienia z Suzuki TL. Głównie interesuje mnie porównanie do SC33 pod względem osiągów. A wiadomo że TL ma silnik V2 czyli ma większy moment obrotowy ale chciał bym wiedzieć jak to wygląda w praktyce. Pozdrawiam
Czytaj więcej : SC 33 vs. TL 1000 S\R | Odsłony : 6918 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

Ile oleju Wam bierze ?

Witam.
Pytanie adresowane głównie do właścicieli SC33 z 97 roku ponieważ taki sprzęt posiadam i jestem trochę zaniepokojony ponieważ 1litr musiałem dolać żeby zakryć wizjer po przejechaniu 1500 kilometrów .
Żadnych wycieków nie ma, silnik suchy.
Jeżeli za dużo mi bierze to proszę o pomoc jak tego uniknąć. W przyszłym miesiącu zamierzam wymienić olej na MOTUL 300V 10W-40 i może coś się zmieni.

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Ile oleju Wam bierze ? | Odsłony : 13204 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne Dyskusje

brak ładowania?

witam. posiadam sc 28 i od pewnego czasu blady nie zapala z rozrusznika. tzn, teraz to juz akumulator padł, ale wcześniej, zapalał bez problemu na starcie w garazu. Problem sie zaczął np po 5 km, po dojechaniu na stacje benzynową. chciałem odpalić a tu rozrusznik ledwie obracał... na pych zapalił natychmiast. przegoniłem bladego kilkanaście kilometrów i ponownie ta sama sytuacja nie zapalił. Jak myślicie wina tkwi w akumulatorze ze juz pradu nie przyjmuje czy raczej ...
Czytaj więcej : brak ładowania? | Odsłony : 23257 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Filtr powietrza - JAKI?

Witam wszystkich FIREBLADEmanów.
Szukam opinii na temat filtrów powietrza - oryginał czy sportowy. A jeśli sportowy to jaki? Zastanawiam się nad K&N w oryginalnym kształcie, ale kumple przekonują mnie do filtrów stożkowych. Jakie są Wasze odczucia?
Czytaj więcej : Filtr powietrza - JAKI? | Odsłony : 13886 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Nie ma ladowania 929 POMÓŻCIE

Witam Kolegow. jak wszyscy z was mam 929 no i jak do tej pory nie mialem problemów no ale jednak co dobre krotko trwa,pojawil sie problem z ladowaniem. stalo sie to podczas malego wypadu za miasto :wiadomo troszke na gumie no i troszke palenia gumy (bo okurat byla juz na limicie ). oki sprawdzielem miernikiem nie laduje aku. wymienilem regulator dalej nie laduje , z alternatora wychodzi prad na 3 zotych kablach okolo 3V na ...
Czytaj więcej : Nie ma ladowania 929 POMÓŻCIE | Odsłony : 2823 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Tylna lampa led z kierunkami

Czy ktoś może podać mi linka do jakiego kolwiek sklepu gdzie mogę kupić lampę tylną do bladego 08 z kierunkami w lampie ?? szukam szukam i znaleźć nie mogę był bym wdzięczny
Czytaj więcej : Tylna lampa led z kierunkami | Odsłony : 34968 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

zapach wachy z pod zbiornika..

witam. zauwazylem ostatnio gdy wracam do domu wieczorem motorkiem ze czuje zapach benzyny. jest to jakiej nie widoczne miejsce bo nie widze zadnego wycieku a czuje jak by wacha wydobywala sie tylko nie wiem z kad. wszedzie jest sucho ale czuje zapach swiezeb beznyzny, nie sa to spaliny. odkrecialem zbiornik paliwa i nic nie widzialem. jaka moze byc przyczyna.
Czytaj więcej : zapach wachy z pod zbiornika.. | Odsłony : 2071 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780