Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 22:39

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 22:39

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

undertile 929

witam.
kupilem sibie do moto undertile ale mam prooblem z zamontowaniem wypelnienia i chcialbym sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc zalozenia go bez ciecia orginalnego wypelnienia ?
z gory dzieki
Czytaj więcej : undertile 929 | Odsłony : 2463 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

poradżcie

witam . poradzcie jak zabezpieczacie swoje moto na zimę by wiosną tylko wsiąść i w drogę. wiem że jeszcze trochę pozostało do zimy ale chcę nabyć niezbędne specyfiki i tu moje pytanie jakie i do czego. pierwszy okres zimowy więc proszę o radę.pozdrawiam.
Czytaj więcej : poradżcie | Odsłony : 3586 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

wymiana opony

czy TYLNA opona 190x50 ZR17 bedzie pasowala do bladego sc 28,czy nie bedzie chaczyla o tylni wachacz od strony amortyzatora lub o boki zewnetrzne wachacza.pomozcie teraz mam 170x55 i trzeba wymienic
Czytaj więcej : wymiana opony | Odsłony : 4045 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

prostowanie stelaza

Witam mam problem ze stelazem do sc33 a mianowicie jest przegiety dos sporo i mam pytanko czy ktos juz prostował taki stelaz aluminiowy czy najlepiej na zimno lub gorąco ?? ;) Pozdrawiam
Czytaj więcej : prostowanie stelaza | Odsłony : 3699 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Fireblade 954 RR - nie pali - nieraz duka

Witam! Kupiłem w czerwcu motor, jeździłem wszystko było ok pojechałem na wakacje na początku września nie jeździłem nim ponad tydzień. Potem odpaliłem go normalnie jeździłem z dwa dni. Postawiłe na 2-3 dni co prawda ochłodziłe sie troche no ale wątpie że to tego wina i teraz za nic w świenie nie moge jej odpalić. Kręci kręci i nic. Jak podejde do niej tak po 2 h kiedy mnie nie było to pierwszy szczał jest taki ...
Czytaj więcej : Fireblade 954 RR - nie pali - nieraz duka | Odsłony : 3547 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kolo alternatora

witam, musze sciągnąć na chwile kolo alternatora (trzeba zaspawac dziore po przewruceniu moto :( ) ktore jest wbite na walek, niestety potrzebny jest do tego sciagacz ( cena sciagacza w salonie 140 zł ). i mam pytanie czy ten scaigacz to tylko zwykla śruba wkrecana czy jakies bardziej skaplikowane urzadzenie bo jak to jest sruba to mi tokarz wytoczy ze stali ( koszt 20 zl ).

Może ...
Czytaj więcej : Kolo alternatora | Odsłony : 3668 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Ustawienie lampy w Angliku ?

Cześć chłopaki i dziewczyny :-) Mam pytanko. Właśnie zakupiłem bladego z anglii i na przeglądzie gościu mi nie przepusci oświetlenie przedniej lampy bo ma zły kont świecenia. Czy da rade ustawić bez wiekszych przerubek jest tam regulacja żeby to samemu zrobić ??
Czytaj więcej : Ustawienie lampy w Angliku ? | Odsłony : 11921 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Miejsce garażowe na zime

Panowie mam miejsca garażowe na zime dla motocykli.
Zbieram chętnych na miejsca.
Garaż murowany,ogrzewany i w dobrym stanie.
Lokalizacja Wieliczka koło Krakowa
Zainteresowani
kontakt Sławek 0602332142
Czytaj więcej : Miejsce garażowe na zime | Odsłony : 1920 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Cziken przyjacielu...

Witam Wszystkich :lol: Proszę Panowie o pomoc w takiej oto sprawie.W mojej 929 zapala się czerwona kontrolka i symbol FI na wyświetlaczu w sekwencji 3 dłuższe i 5 krótszych mrygnięć.W związku z tym pytanie do czikena-czy mógłbyś coś poradzić u siebie w warsztacie?Czy pozostaje serwis?Jak będzie ładna pogoda to w sobotę mógłbym podskoczyć do Ciebie.
Czytaj więcej : Cziken przyjacielu... | Odsłony : 3170 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

Jak samodzielnie wymienic olej w CBR 900 RR model SC33

Czesc.

Przyszedl czas na wymiane oleju w moim szpeju przy okazji zrobilem kilka fotek i opisac caly proceder byc moze komus sie przyda ;)

Instrukcja obsługi motocykla mówi wprost - olej należy wymieniać razem z filtrem oleju co 8 tyś km.

Zalecany olej to SAE 10w-40, jednak tu można nieco zwiększyć zakres wyboru. W zależności od zużycia silnika możemy zalać olej syntetyczny, półsyntetyczny lub mineralny. Oleje syntetyczne ...
Czytaj więcej : Jak samodzielnie wymienic olej w CBR 900 RR model SC33 | Odsłony : 14031 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780