Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 11:35

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 11:35

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Fireblade 1000RR 2009 z C-ABS!!!

Wczoraj oficjalnie Honda zaprezentowała modele Fireblade na rok 2009! Jak można było się spodziewać model SC59 praktycznie został bez zmian. Główną różnicą miedzy tymi modelami jest możliwość opcjonalnie zaopatrzenia sportowych modeli CBR600RR i CBR1000RR w C-ABS !!! Honda jako pierwszy producent sportowych motocykli postanowiła zaopatrzyć swoje sportowe maszyny w i ten system.
W roku `09 na 50-cio lecie Honda Racing (HRC) w europie dostępne będą 4 malowania:
- Pearl Sunbeam White, HRC
- Repsol
- ...
Czytaj więcej : Fireblade 1000RR 2009 z C-ABS!!! | Odsłony : 12852 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

pomocy !!! defekt silnika

Witam w trakcie jazdy coś zaczęło stukać w silniku od prawej strony :( . Ogólnie
silnik pali i nawet jechać się da tylko jest trochę słabszy, jakby
ktoś wiedział co może być przyczyną to proszę o szczegóły...
pzdr
Czytaj więcej : pomocy !!! defekt silnika | Odsłony : 11032 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

wyświetlacz:(

hej:) zakupiłem moto tydzień temu -1000rr 06" z uk i mam wszystko w CENZURA milach,wiem że da sie to zmienić.Może mi to ktoś dokładnie opisać, z góry dzieki:)
Czytaj więcej : wyświetlacz:( | Odsłony : 2732 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

łozyska przedniego kola w sc57

witam,
potrzebuje wymiery łozyska do przedniego kola w sc57 rocznik 04, szukalem w serwisowce ale nie udalo mi sie znalezc, musze wymienic a nie chce kupowad drogich w sklepie motocyklowym skoro zamienniki sa rowinie dobre, np lozyska firmy FAG czy SKF
jakby ktos mogl pomoc to bede wdzieczny :wink:
Czytaj więcej : łozyska przedniego kola w sc57 | Odsłony : 4476 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Tłumik do CBR 900RR SC33

Witam serdecznie wszystkich posiadaczy tak wspaniałych motocykli jakimi jest FIRE BLADE. Potrzebuję pomocy. Chce zakupić tłumik ale taki żeby pasował do oryginalnego kolektora wydechowego SC 33. Czy do takiego wydechu pasuje bez żadnych kombinacji inny oryginalny tłumik dedykowany od wyższych modeli HONDY . jeśli tak to prosze o podanie typu ( 929, 954)Z góry dziękuję.
Czytaj więcej : Tłumik do CBR 900RR SC33 | Odsłony : 16162 | Odpowiedzi : 23 | Forum : Ogólne Dyskusje

zwarcie w instalacji elektrycznej

W mojej 954 z niewiadomej przyczyny powstało zwarcie. Po włączeniu świateł lub kierunkowskazów fura gaśnie. Włączenie świateł wywołuje żarzenie się kierunkowskazów (wszystkich). GDZIE SZUKAĆ ŻEBY SIĘ NIE NAROBIĆ I NIE TRACIĆ CZASU NA PRZEGLĄDANIE CAŁEJ INSTALACJI? - PLISS POMÓŻCIE!
Czytaj więcej : zwarcie w instalacji elektrycznej | Odsłony : 3826 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Tytus na moto w Brnie

Wczoraj sklecilem ;) filmik ze smigania w brnie na torze... czast trwania: 11minut

mozna sciagnac tu -> http://www.fireblade.pl/tytus_filmy.php

lun z rapidshare 200MB http://rapidshare.com/files/142174319/t ... 8_high.avi
Czytaj więcej : Tytus na moto w Brnie | Odsłony : 3958 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Jak ustawić zawieszenie W SC57 2005???

Witam!! Mam problem !! Kupiłem moto od kolesia który był kilka razy na torze i ruszał zawieszenie. Kupiłem od niego ale niestety nie zdążył przestawić na drogowe. Jak mam to zrobić Bo nigdy tego nie robiłem. I jakby ktos miał jakąś instrukcje do ustawiania tej zawiechy to byłbym bardzo wdzięczny albo chociarz jakieś dane. Chciałbym sie nauczyc jak przestawić na drogowe ustawienie i torowe bo tez mam zamiar wybrac się na tor ale w przyszłym ...
Czytaj więcej : Jak ustawić zawieszenie W SC57 2005??? | Odsłony : 20009 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Szlif... a teraz pytanie odnosnie wgniota

Witam.
To moj pierwszy post na tym forum, chcialem sie przywitac w innych okolicznosciach, ale niestety inaczej sie nie da. Dzis jadac do pracy mialem szlifa z powodu piasku na zakrecie (przy nie wielkiej predkosci). Przy uderzeniu, od manetki gazu urwala sie koncowla (ciezarek) i wslizgnela sie pomiedzy rame a asfalt, przyjzalem sie blizej ramie i w tym miejscu mam teraz malego wgniota. Nie jest to wgniot punktowy jakby ktos srubokretem uderzyl tylko taki 1cm ...
Czytaj więcej : Szlif... a teraz pytanie odnosnie wgniota | Odsłony : 8733 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Alternator

Witam

zarejestrowałem się niedawno, wiec jesli temat sie powtarza to przepraszam.

mam problem z alternatorem w 929 z 2001 roku, dostał przebicia na mase, po wymianie na regenerowany i przejechaniu 200 km historia sie powtuzyła. więc mam pytanie o przyczynę czy możę regulator napięcia powodować przegrzewanie sie i przebicie w alternatorze??
Czytaj więcej : Alternator | Odsłony : 3575 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780