Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 02:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 02:49

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

reklama dla CZIKENA....(promotor sisi1623)hi hi

witam. chcialem wszystkim uzytkownikom polecic mego osobistego mechanika CZIKENA. bylem u niego 2 tyg temu aby zrobil mi swoja cbrke. zanim pojechalem do niego wszystko juz czekalo u niego w warsztacie. chlop zna sie na rzeczy jak nie wiem kto. co do cen za czesci to ma najlepsze na rynku. a za robotke bierze tez bardzo malo....tak wiec koledzy polecam szczerze. PS. chlop ma terminy wiec trzeba wczesniej sie umowic...
dzieki CZIKEN ZA WSZYSTKO....NALEZY CI ...
Czytaj więcej : reklama dla CZIKENA....(promotor sisi1623)hi hi | Odsłony : 24284 | Odpowiedzi : 60 | Forum : Warsztaty, salony

modul

witam,
problem mam z modulem, wyglada na to ze jest blokada na nim, kupilem juz dwa inne moduly i nie odpala na nich, wiec malo prawdopodobne ze oba sa CENZURA, nawet nie pierdnie w wydech, zauwazylem ze w schemacie calkiem inaczej ida kolory kabli do modulu, czy bylby ktos tak uprzejmy i podal mi kolory i kolejnosc z jaka maja byc podpiete do modulu? chodzi o SC33 99r i 98r jak by co moj telefon ...
Czytaj więcej : modul | Odsłony : 3351 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

bournot

witam jak zrobic to cudo czyli palenie gumy podczas jazdy. Uczac sie zalozmy zaczynamy od palenia kapcia w miejscu nastepnie popusczamy troche hamulec ( a wlasnie jak bardzo) no i pochylamy sie maksymalnie na przod. Tyle wiem z moich doswiadczen jak narazie wyszlo mi jeden 1 raz w miare dlugi gdzie przod mi nie uciekal. Ale jak to robic dobrze ? bo czesto jest tak ze przod blokuje i ucieka na boki rozumiem ze przy ...
Czytaj więcej : bournot | Odsłony : 5366 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

amortyzator skrętu

witam mam taki problem mam 1000 rr z 2007 i najprawdopodobniej nie dziala mi amortyzator skrętu jest jakiś bezpiecznik który mógł się zesr...... i na jakiej zasadzie to działa im szybciej tym bardziej ściąga kiere czy im większe drgania
Czytaj więcej : amortyzator skrętu | Odsłony : 42744 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

[SBK] Brands Hatch

Ryuichi Kiyonari na Hondzie Fireblade 1000RR z teamu HannSpree został niespodziewanie zwycięzcą podwójnej 10 rundy SBK na angielskim torze Brands Hatch! Japończyk (dwukrotny mistrz brytylskich SBK) był bardzo szybki przez cały weekend, w pierwszym wyścigu jako rywala miał lidera mistrzostw T. Bayllisa - na kilka okr do konca wyprzedził go i nie oddał prowadzenia do mety. Drugi wyścig to z kolei walka leb w leb przez cały wyścig ze swoim rodakiem N. Haga który też ...
Czytaj więcej : [SBK] Brands Hatch | Odsłony : 2549 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Sport

Prosze o porade

Witam!

W tym lub przyszłym roku planuje zmienić mój moto ( yamahe ybr 125) na coś większego.
Długo zastanawiałem się nad kupnem fireblade'a 929 - Ze względu na wygode ( opinia wielu użytkowników), cenę, wygląd i to że jest duży gabarytowo (mam 190cm wzrostu).
Wszystko super tylko czy 150KM nie będzie za dużo jak na drugi motocykl? zdaje sobie sprawę że jest to ogromny przeskok, ale jeździłem na wielu 600-tkach ( m.in. gsr, zx6r, cbr600) ...
Czytaj więcej : Prosze o porade | Odsłony : 10559 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

6 bieg trochę jęczy

Witam od 3 tygodni mam cbr 1000 rr 2006r. ma przejechane 10 tyś. kilometrów był ściągnięty z włoch. Jest w stanie mega perfekcyjnym jak z salonu, mam jeden problem 6 bieg trochę jęczy nie wiem dlaczego.Czy ten model tak ma??????

Mam jeszcze jedno pytanie byłem w salonie Hondy wpisaliśmy numer silnika w komputer i pokazało że mam jeszcze gwarancje na niego do 16 listopada 2008r.Ale nie mam ksiażki gwarancyjnej jest jakaś możliwość wyrobić duplikat mam ...
Czytaj więcej : 6 bieg trochę jęczy | Odsłony : 3375 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

zapowiwetrzona 954

Zaczalem skladac 954 bo byla w malowani, poza tym sciagalem chlodnice weze itp itd wiec po zalozyleniu jej zalalem plynem i czekalem na plastiki. Dzis przyszly plastiki to zalozylem bak zaplilem motor i CENZURA, chodzi chodzi chodzi goracy silnik w CENZURA a temp ani drgnie. Sprawdzilem czujnik -ok, okazalao sie ze uklad zapowietrzony, odkrecilem srube od spuszczania plynu z silnika to nic plynu nie leci, sciskajac weze troche wylecialo wiec dolalem, zakrecilem, znowu odpalilem, pochodzil ...
Czytaj więcej : zapowiwetrzona 954 | Odsłony : 4870 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Pomoc w przywiezienu silnika z włoch

jak w temacie ponieważ w mojej cbr 954 pękł blok poszukuje drugiego silnika. Znalałem dwa silniki w włoszech i mam pytanie czy ktoś z tego formu jeżdzi po czesci do włoch i może mi taki silnikprzywieść?
http://cgi.ebay.it/HONDA-CBR-954-motore ... .m14.l1318
http://cgi.ebay.it/Ricambi-Motore-compl ... .m14.l1318
Czytaj więcej : Pomoc w przywiezienu silnika z włoch | Odsłony : 1970 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Pulsowanie klamki przy hamowaniu - krzywe tarcze???

Witam,
mam problem, przy hamowaniu bardzo wyraźnie pulsuje mi klamka hamulca (oczywiście przód) do tego stopnia, ze nie da się jeździć. :evil:
Już zabuliłem za prostowanie tarcz, ale to nie dało oczekiwanych rezultatów - nadal klamka pulsuje przy hamowaniu.
Czy jest możliwe, żeby tarcza na swoim obwodzie miała różne grubości?
Czy może to (pulsowanie/pompowanie klamki przy hamowaniu) być inny powód - jaki?
Z góry dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi, bo już mnie .... strzela :evil: ...
Czytaj więcej : Pulsowanie klamki przy hamowaniu - krzywe tarcze??? | Odsłony : 16859 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780