Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 21:22

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 21:22

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Glowica

Witam! moze ktos przerabial ten problem ktory wczoraj mi sie przytrafil ,kupilem na poczatku sezonu sc44 do wczoraj zrobilem jakies 1500km slyszalem ze gdzies puszcza powietrze myslalem ze to kolektory ,ale okazalo sie ze to swieca koles od ktorego kupilem moto musial przegwalcic gwint i wczoraj swieca wystrzelila !! nie ma gwintu moze ktos to przerabial , jeszcze jej nie rozbieralem i nie wiem czy trzeba wyrzucic silnik z ramy zeby zrzucic glowice?? a moze ...
Czytaj więcej : Glowica | Odsłony : 3524 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Co Wy na to?

Tak np rodzynek z alledrogo: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M879122
Albo: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M867038

Nie wiem jak Wam, ale mi szkoda Fireblade'ow w takich wydaniach.
Czytaj więcej : Co Wy na to? | Odsłony : 14567 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wersja SC57a (2005r) tzw. szara

Mam ciekawe pytanie odnośnie wersji bladego sciągnietego ze USA.Jest to wersja bez katalizatora,sondy lambda,HISS'a.Czy ktoś sie orientuje co innego wkładali do tego modelu.
Spotkałem sie w paru miejscach ze jest to inna troche wersja.A najlepiej to bym chciał wziąść i porównać go z rocznikiem 2005 z Europy.Wiec jakby ktoś miał chwilke to zapraszam na 1/4Mili do Olsztyn na lotnisko w Dajtkach na 9-10 sieprnia.A może ma ktoś jakieś materiały na ten temat..
Czytaj więcej : Wersja SC57a (2005r) tzw. szara | Odsłony : 3160 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

sprawdzenie prądów

Cześć,

Mam podejrzenie co do sprawnosci dzialania regulatora napiecia. Wydaje mi sie, ze akumulator chodzi coraz gorzej, a jest nowy.
Od czego zaczac? Pradu ladowania?
Czytaj więcej : sprawdzenie prądów | Odsłony : 4987 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

wkład filtr K&N

Witam, czy warto zainwestować w sportowy wkład KN do 929?
Jakieś oponie lub doświadczenia.
Pozdr
Czytaj więcej : wkład filtr K&N | Odsłony : 11060 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

kolor owiewki pomocy!!!!

mam bladego z 98r w pomarańczowym lub ceglastym malowaniu(jak kto uważa).
Chcę kupić lewy środek owiewki(ten z napisem RR) znalazłem taki ale gość pisze że to jest z 99r ale zczarnoszarego malowania, czy ktoś wie czy będzie pasować?
Czytaj więcej : kolor owiewki pomocy!!!! | Odsłony : 2701 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

jak wymienić łożysko główki ramy

witam

ma ktoś może jakiś sprytny pomysł jak/na czym postawić moto aby wymienić łożsyko w główce? mam tylko stojak na przód pod lagi i tylny a nie widzi mi się kupowanie następnego, może ktoś miałby pomysł jak lub na czym postawić moto aby odciążyć cały przód bo z tego co się orientuje jest to niezbędne

pozdr
Czytaj więcej : jak wymienić łożysko główki ramy | Odsłony : 6124 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Stelaż Hepco & Becker pod kufer centralny

Mój problem,

Kupiłem wspomniany stelaż. Dedykowany do SC44. Swoją drogą, polowałem na niego przez długi czas na ebayu i w końcu się udało 8)

Okazało się jednak, że jedna z jego części jest przykręcana do oryginalnego stelaża rejestracji. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo na instrukcji, jedyne co widzę to jakiś kalafior hehehehe.

Moto mam z wybebeszonym tyłem. Link do foty (zresztą ktoś na forum już ją umieszczał :P ...
Czytaj więcej : Stelaż Hepco & Becker pod kufer centralny | Odsłony : 4751 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

2.08.08 Mój ślub w Katowicach

No i stało się... :shock:

2 sierpnia o godzinie 14 w Bazylice O. Franciszkanów w Katowicach - Panewnikach zmieniam stan świadomości z :twisted: na 8) znaczy będzie ślub :mrgreen:

Razem z moją Narzeczoną będziemy zaszczyceni i szczęśliwi jeżeli zechcecie towarzyszyć nam w drodze do kościoła, a po ślubie do knajpy Marysin Dwór na Załężu w Katowicach.

Wyjazd spod domu panny młodej - tj z Chorzowa, ...
Czytaj więcej : 2.08.08 Mój ślub w Katowicach | Odsłony : 11357 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Dławienie MOTO przy odkrecaniu.

Witam wszystkich serdecznie !

Mam pytanko odnosnie jazdy SC33 po trasie na wyższym biegu tak ok. 6-7 (i więcej) tysiakow na obrotomierzu...
(hehe oczywiscie przepisowo - 90 ;D )

Wiec... wyprzedzam sobie samochodzik, zwijam manetke przed wyprzedzeniem następnego do zera i lecę hamując silnikiem bo np. leci coś z naprzeciwka, przelatuje a ja odkręcam - i jest coś takiego że on nie przyśpiesza a wręcz przez sekundę zwalnia i dławi się aby po sekundzie rwać ...
Czytaj więcej : Dławienie MOTO przy odkrecaniu. | Odsłony : 13822 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780