Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 14:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 14:49

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

półka sc 33 98-99

witam jestem z wami już od jakiegoś czasu .szukam półki z mocowaniem pod prosta kierownice do sc33 z 98 -99.możecie mi coś polecić a może ma ktoś do sprzedania taką.Pozdrawiam
Czytaj więcej : półka sc 33 98-99 | Odsłony : 3902 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

PROBLEM Z LICZNIKIEM

Witam wszystkich. Jestem posiedaczem SC57a i mam bardzo irytujący problem z licznikiem. A mianowicie, po wyłączeniu zapłonu kasują mi sie kilometry dzienne i zegarek. I tak za karzdym razem. Na zapłonie wszystko jest OK a przy nastepnym uruchomieniu liczniki wskazuja jakieś dziwne liczby a zegarek jest na pierwszą. Posprawdzałem juz wszystkie kości i nic to niedało. Może ktoś z was spotkał sie z czymś podobnym. Z gory dzięki.
Czytaj więcej : PROBLEM Z LICZNIKIEM | Odsłony : 3561 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

witam wszystkich maniakow bladego

witam jestem z wami już od jakiegoś czasu .szukam półki z mocowaniem pod prosta kierownice do sc33 z 98 -99.możecie mi cos polecić a może ma ktoś do sprzedania tak pozdrawiam .
Czytaj więcej : witam wszystkich maniakow bladego | Odsłony : 2327 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

pęknięty blok silnika

Witam kupiłem sobie miesiąc temu cbrke 954. Jest to motor z anglii ale kupiłem go od polaka, który ją miał od nowości. Wszystko było ładnie pięknie koleś ręczył głową za ten motor. Za nim zarejestrowałem go zaszło sie z tydzień w tym czasie zrobiłem koło 1000km.
I w srode pojechałem sobie z kolegą pod grójec i jak wracałem motor zaczą gubić płyn chłodniczy i zaczą sie grzać i jakimś cudem dojechałem do domu rozebrałem owiewki ...
Czytaj więcej : pęknięty blok silnika | Odsłony : 22712 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Gazniki i sportowy filtr powietrza

Przyszedł czas aby zajrzeć mojej slicznej w uklad zasilania. Miała nieco nierowne wolne obroty i cos tak powyzej 270

km/h zbierala sie juz slabo.
W sumie nie wiedzialem co w niej siedzi, ksiazka napraw ktora dostalem wraz z motocyklem mowila ze ostatni przeglad

byl zrobiony 10 tys km temu wiec warto obadac maszyne.
Zdjalem wiec zbiornik celem zerkniecia w filtr powietrza, no tak jeszcze oryginalny Hondy dosc mocno zabrudzony -

trzeba wymienic.

http://img141.imageshack.us/img141

/3395/cbrtuningfiltrpowietrzaag5.th.jpg

Pod ...
Czytaj więcej : Gazniki i sportowy filtr powietrza | Odsłony : 23517 | Odpowiedzi : 38 | Forum : Ogólne Dyskusje

amor skretu do sc-33

witam .chcialbym zalozyc amorek skretu do mojego bladego z 98 roku .mam takie pytanko -czy musze wywalic oryginalny stelaz od lusterek??co tam wstawic w zamian???jesli ktos ma jakies patenty czy moze ma ktos zalozony prosze o info jak to jest rozwiazane u was.
Czytaj więcej : amor skretu do sc-33 | Odsłony : 16257 | Odpowiedzi : 33 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

immobilizer i kluczyki !!!!!!!!!!

''kluczyk 1''- kluczyk z chipem do immobilizera
''kluczyk 2''- kluczyk dorobiony lecz bez chipa

zgubilem ''kluczyk 1'' z immobilizerem do hondy 929.byl to moj jedyny kluczyk z chipem dzieki ktoremu moto odpalalo. posiadam ''kluczyk 2'' ktory dorobilem lecz bez tego chipa w kluczyku. ''kluczyk 2'' pasuje do wszystkiego czyli stacyjki zadupka i wlewu,a problem jest tego typu ze nie moge odpalic moto (z przyczyn wiadomych)

wiec mam takie pytanie czy jest jakakolwiek mozliwosc dorobienia kluczyka ...
Czytaj więcej : immobilizer i kluczyki !!!!!!!!!! | Odsłony : 4046 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

Czy wszystko jest OK?

Kupiłem tydzień temu 954 po lekkim wypadku prosto z Niemiec i zastanawia mnie czy w tym modelu jest normą ze podczas włączania pierwszego biegu lekko hałasuje i zgrzyta przez ułamek sekundy oraz czy dymek powinien lecieć z tłumika gdy jest zimny. Może pytania są tendencyjne ale dla mnie bardzo ważne bo upewnią mnie w błędzie lub w słusznym rozumieniu że coś jest nie tak. Dzieki za odp.
pozdrawiam
Czytaj więcej : Czy wszystko jest OK? | Odsłony : 4917 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

pilnie poszukuje serwisu w Warszawie

poszukuje serwisu w Warszawie lub okolicach jestem z Pułtuska zastanawiam się nad honda plaza w Warszawie
Czytaj więcej : pilnie poszukuje serwisu w Warszawie | Odsłony : 4149 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Smarowanie łańcucha

Jak w temacie. Wyczytałem że troche osób stosuje Castrol Chain Wax. Ja teraz również go stosuje. Jednak popytałem trochę osób, dwóch mechaników, poczytałem na różnych forach i sporo osób używa zwykłego oleju przekładniowego. Podobno trzeba troche czesciej smarowac ale jest lepszy. Co o tym sądzicie?? Może ktoś tak robi?? I jeszce wyczytałem że lepiej smarować łańcuch po trasie a nie przed trasą m.in. dlatego że po trasie łańcuch jest ciepły, lepiej olej odparuje, dłużej się ...
Czytaj więcej : Smarowanie łańcucha | Odsłony : 11610 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780