Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 15:54

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 15:54

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Przednia i tylna oś- wszystkie elementy, prośba o pomoc

Witajcie,
mam ogromną prośbę: Potrzebuje zdjęcie wszystkich elementów wchodzących w skład tylej i przedniej osi w SC28. Rozbierałem to w zeszłym sezonie i nie pamiętam dokładnie co tam wchodzi, a nie chcę niczego pomiąć. Oczywiście mam schemat z serwisówki, ale ciężko mi się dokładnie połapać co mam, a czego brakuje, zdjęcie bardzo by pomogło- ma ktoś, coś ? :)
Czytaj więcej : Przednia i tylna oś- wszystkie elementy, prośba o pomoc | Odsłony : 3670 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Naprawa zegarów - czy ktoś się podejmie ?

Czy ktoś z forumowiczów podejmie się naprawy moich zegarów lub znacie kogoś kto robi takie rzeczy ? Nie działa mi zegarek ;) a bardzo by mi się przydał, a poza tym lubię jak wszystko działa jak w oryginale :) Ostatnio przy zimowych porządkach jak je zdjąłem i otworzyłem obudowę to wypadł mały kawałek scalaka 2mm*2mm (moto jest po szlifie), ...
Czytaj więcej : Naprawa zegarów - czy ktoś się podejmie ? | Odsłony : 1511 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kupię kanape 929 sc44

Jak w temacie. Wymieniam w swojej SC33 dupę na 929 i potrzebuję siedzisko kierowcy, może być porwane i tak pójdzie do obszycia :-D ważne żeby mocowanie było całe.
Czytaj więcej : Kupię kanape 929 sc44 | Odsłony : 1919 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Jak odpowietrzyć układ chłodzenia SC59

Witam. Przy wymianie jednego elementu wyleciało jakieś dwa litry płynu chłodzącego. Dolałem do zbiorniczka wyrównawczego wentylatory zaczęły pracować, temperatura silnika skoczyła do 110 ale chłodnica zimna czyli zapowietrzony. Może zna ktoś patent jak odpowietrzyć ? SC 59 2014r. Będę wdzięczny
Czytaj więcej : Jak odpowietrzyć układ chłodzenia SC59 | Odsłony : 4662 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Regulator napiecia na 6 pinów

witam mam cbr 900rr sc33 bez regulatora problem polega na tym że kostkę mam na 6 pinów a wszystkie dostępne regulatory są na 5 pinów. Może ktoś miał podobny problem? jakieś pomysły?
Czytaj więcej : Regulator napiecia na 6 pinów | Odsłony : 2334 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Pokrętła regulacji zawieszenia

Witam wszystkich serdecznie.

Mam taki problem, kupiłem sobie te pokrętła (rozmiar 22mm)
ZDJ 1
https://postimg.org/gallery/kls22aou/

jednak jak da się zauważyć na zdjęciach 2 i 3 no ni jak to nie pasuje.
Oczywiście sprawdziłem inne sklepy, aukcje i nawet te dedykowane dla mojego modelu tez mają rozmiar 22mm.

Jakieś porady?
To są moje początki a moto więc wielu rzeczy pewnie nie wiem.
Czytaj więcej : Pokrętła regulacji zawieszenia | Odsłony : 4616 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Problem z odpalaniem - zły akumulator ?

Witam, mam nie małą zagwozdkę, gdyż od końca sezonu nie mogę poradzić sobie z pojawiającym się problemem z odpalaniem motocykla. Byłem w jednym serwisie to poza wymianą czujnika temperatury nie zdiagnozowali innych błędów. W połowie sierpnia ubiegłego roku wymieniłem akumulator na nowy, żelowy JMT Z10S i początkowo nie było problemu. Na starcie nie ma problemu z odpalaniem ale jak pojeżdżę to później już pojawia się problem z ponownym rozruchem. Czy to jest wina złego lub ...
Czytaj więcej : Problem z odpalaniem - zły akumulator ? | Odsłony : 5032 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Fireblade SC33 99r

Witam, od kilku miesięcy jestem (na razie szczęśliwym) posiadaczem Fireblade SC33 900rr rocznik 99 prezentuje się następująco :
wszystko działa jak w zegarku, jest to europejska wersja (nie UK) wg licznika ma najechane 50tysi
Czytaj więcej : Fireblade SC33 99r | Odsłony : 6446 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Symbol olejarki, swieci kontrolka

Ostatnio miałem małe przeboje z bakiem, temat już załatwiony, ale chciałem dzisiaj przepalić moto, było to pierwsze odpalenie po założeniu baku. Odpaliła bez problemu, chwile pracowała i zauważyłem że swieci się czerwona kontrolka i wyświetla się symbol olejarki, oba świecą, nie mrugają. Bać się i załatwiać ciśnieniomierz do oleju czy może raczej po kablach coś patrzeć? Na koniec sezonu żadnych problemów z olejem nie było. Silnik pracował około minuty, żadnych niepokojących dźwięków nie było, odpalił ...
Czytaj więcej : Symbol olejarki, swieci kontrolka | Odsłony : 4029 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Mocowanie tablicy

Witam
Szukam jakiegoś pomysłu na uchwyt zamiast oryginalnego , niestety na allegro nie znalazłem, nie musi być regulowana, macie jakieś pomysły?
Czytaj więcej : Mocowanie tablicy | Odsłony : 2115 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780