Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 14:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 14:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

forum odgryzania sie i hamstwa

dawno mnie nie bylo i widze ze forum schodzi na psy wchodze tu wchodze tam i niema co czytac same kwasy. Proponuje bardziej przyjazna atmoswere na forum. moze glosowanie na najsympatyczniejszego forumowicza :) albo na najlemiej odpowiadajacego na pytania. ALE HAMSTWÓ STANOWCZE NIE!!!
Czytaj więcej : forum odgryzania sie i hamstwa | Odsłony : 11555 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne Dyskusje

Dynojet'y do sc33

Szukam dynojetów do sc3, mam akrapovica i filtr bmc, i chce do tego dynojety załozyć ma ktos moze namiary na kogos kto ma? Aha i jeszcze jedno wie ktoś moze od czego to zalezy który poziom dynojetów zakładać?
Czytaj więcej : Dynojet'y do sc33 | Odsłony : 29077 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Malowanie 954 z 2003

Czy ktoś z Was zna kody lub nazwy lakierów malowania żółto-czarnego z 2003 roku.
Czytaj więcej : Malowanie 954 z 2003 | Odsłony : 17055 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Wybebeszenie seryjnego tłumika

Witam,
jesli ten temat byl juz walkowany na forum to prosze o linki, ja nie znalazlem konkretnych odpowiedzi...

Seryjny tlumik jest strasznie cichy, a na sportowa puszke poki co nie mam siana wiec postanowilem wybebeszyc troche moja seryjna. I tak wywalilem w srodku dziure o srednicy ~4cm i tlumik stal sie przelotowy :D Osiagniety efekt jest zadowalajacy bo jest troche glosniej i ladniej warczy, ale jak przejechalem ...
Czytaj więcej : Wybebeszenie seryjnego tłumika | Odsłony : 9021 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

swap silnika fajerblade/blackbird ktos?? cos??

Ostatnio zaintrygowalo mnie cos takiego jak w temacie. I chcialbym sie z ciekawosci dowiedziec cos wiecej o tym.

Dobra wiec tak pewnie sporo osob slyszalo o czyms takim jak silnik blackbird;a w fajeru. Tylko czy ktos wie jak to zrobic, badz widzial jakies konkretne stronki z opisami i zdjeciami tej operacji??

Szukajac informacji o tym zabiegu doszedlem do wniosku ze to jakis swiety gral wszyscy o nim slyszeli ale nikt nie widzial... ...
Czytaj więcej : swap silnika fajerblade/blackbird ktos?? cos?? | Odsłony : 3226 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Spadki napięcia w instalacji

Witam,
po ostatnich naukach jazdy na kołe, troche narobiło mi sie roboty. Pociekła jedna laga, pekły tylne mocowania przedniego błotnika i niestety cos zaczęło chrzanic sie z xenonem.
Dzisiaj posprawdzałem i wychodzi ze w chwili kiedy świeci xenon i właczę długie to xenon potrafi zgasnąć. Co ciekawe nie dzieje się tak za kazdym razem. Po podpięciu miernika pod piny zasilania przetwornicy z 12,5 i właczeniu xenonu , jak sie mrygnie długimi to potrafi spaść poniżej ...
Czytaj więcej : Spadki napięcia w instalacji | Odsłony : 3278 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

luźna zębatka na wałku zdawczym

zębatka na wałku zdawczym ma niewielki luz , śruba jest dokręcona na maxa.Czy tak powinno być?
Czytaj więcej : luźna zębatka na wałku zdawczym | Odsłony : 2526 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

ZLOT LESKO 4-6 lipiec 2008

Hej, wybiera się ktoś na ten zlocik?
Ja jadę na 100%, wyjezdzamy z ekipą o 18:00 z Lbn, jak ktoś chce dołączyć to zapraszamy.

Dzwoniłam dziś do MAriusza organizatora i ustalenia:
wjazd na zlot 50zł - w tym 3 posiłki, piwo i blacha,
parada w sobotę małą pętlą bieszczadzką, postój i konkurencje nad Soliną

może tak jest co roku, nie wiem ale jadę pierwszy raz więc informuję to co wiem,
Czytaj więcej : ZLOT LESKO 4-6 lipiec 2008 | Odsłony : 3300 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Honda Cbr900rr - uszczelka pomiedzy karterami silnika

Witam

Mam pytanko do znawców tematu, czy w hondzie cbr 900 rr (98 r. ) uszczelka pomiedzy karterami silnika jest fabrycznie dodatkowo zabezpieczona warstwą silikonu ( w moim przypadku koloru czarnego ) .
Podczas wczorajszego czyszczenia sprzeta zauwazyłem iz na łączeniu karterów tego silnika jest widoczna warstwa czarnego silikonu lub innej substancji zblizonej do silikonu. Jest ona położona dość dokładnie co wskazywało by na taki montarz w fabryce. Pytanie moze wydać się innym mało istotne, ...
Czytaj więcej : Honda Cbr900rr - uszczelka pomiedzy karterami silnika | Odsłony : 3185 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Max 929

Jaka jest prędkość max w 929 podawana przez producenta w stanie fabrycznym, a ile wyciągają Wasze sprzęciory :) po modyfikacja (jakich?). Moją leciałem 266 km/h ale po zatrzymaniu okazało się że nie ma powietrza w tylnym kole więc nie wiem czy to jest wiarygodny wynik.
Mam tylko sportowy filtr powietrza KN.(na razie :mrgreen: )
Czytaj więcej : Max 929 | Odsłony : 53418 | Odpowiedzi : 79 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780