Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 05:24

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 05:24

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pilna prośba o pomoc ! - Alarm

Witam serdecznie !
Proszę o dość pilnąpomoc - latałem po mieście i zgubiłem pilot od alarmu DATATOOL EVO (miałem w kieszeni bo poprzedni roztrzaskał się jak był przy kluczyku).

Jestem w tej chwili u żony w pracy i nie mam jak wrócić ;-)
NIe ma tym jakiegośprzycisku serwisowego ?
Model to SC33 proszę o pomoc :(
Czytaj więcej : Pilna prośba o pomoc ! - Alarm | Odsłony : 3268 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Alarm

Witam czy jest ktos w okolicahc katowic kto pomoze zalozyc alarm motocyklowy ?
Czytaj więcej : Alarm | Odsłony : 2388 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

części z USA

witam, mam możliwość ściągnięcia jakichś drobrych cześci z usa za ok 4tyg, znajomy wraca... szukam amorka skrętu do mojego blade'a, ale na ebay nie moge znalezc zadnej uzywki. jesli jest ktos zainteresowany moge pomoc, wiadomo przeciez ze takier rzeczy jak amorki sa tam duzo tansze.
pzdr.
Czytaj więcej : części z USA | Odsłony : 3098 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Świece

Jakie są świece w 929? 2001
Jaka nazwa i moze znacie ceny?
Nie bardzo mam ochotę rozbierać pół moto zeby sie dowiedziec, moze ktos z Was wie?
Czytaj więcej : Świece | Odsłony : 10065 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Łańcuch rozrządu w SC33 - jak zdiagnozować jego zużycie?

witka

nie jestem pewien dlatego pytam was :)

czy wyciągnięty łańcuch może objawiać się tym, że coś klekocze w silniku przy dynamicznym odkręcaniu manetki - słyszalne w zakresie obrotów od około 2000 do ok. 6000(później możliwe że też, ale szum wiatru i wydechu to zagłusza).Na zimnym jest to głośniejsze, czasami jak trochę poodkręcam mocniej to później prawie tego nie słychać.

Na postoju i podczas schodzenia z obrotów ...
Czytaj więcej : Łańcuch rozrządu w SC33 - jak zdiagnozować jego zużycie? | Odsłony : 8377 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

AC na motor.....

Ostatnio sie zainteresowalem Auto Casco na motor. Niestety nasze drogi, ogólna prędkość na motorze i nauka jazdy na kole mnie do tego skłoniły. Zadzwoniłem do agenta ubezpieczeniowego w swoim mieście. Cena w Hestii.........3800za rok :evil: Podejście do innego agenta..... Firmy nie podał ale cena 3000. Zacząłem przeglądać firmy. Na stronie Allianz napisałem zapytanie. Podałem jaki mam motor, jaki przebieg, ile lat ile prawko, ze mam alarm.... Po 3 godz zadzwonił do mnie agent od razu ...
Czytaj więcej : AC na motor..... | Odsłony : 18198 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Ogólne Dyskusje

Znalazlem zakład kotry poleruje czesci i za małą kase

Miałem rame w swoim sc33 i poprzedni wlasciciel chcial sprobowac polerki a ze chyba nie nalezal do myslacych zaczal odrazu probe od widocznego elementy i to na samaym srodku (zamiast wczesniej sparwdzic na niewidocznym fragmencie) a polerowanie ramy w sc33 nie nalezy do łatwych.
Strasznie to kuło mnie w oczy :roll: po dwoch latach postanowilem to spolerowac niestety po godzinie juz mialem dosyc bo rama w sc33 jest cholernie mocno czymś pokryta (anodowana lub cos ...
Czytaj więcej : Znalazlem zakład kotry poleruje czesci i za małą kase | Odsłony : 2434 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Tragedia na 929..:(

:cry: Tydzien temu byłem na badaniach lotniczych we Wrocławiu....lekarz mówi
"niech pan pokaze swoje dłonie...fiu fiu-ma pan dłonie jak 50 letni górnik :shock: niech sie pan pochwali co pan robi??"
ODP!jezdze na sportowym motocyklu i jestem gitarzystą w kapeli rockowej.....
jezdze sporo---czasem nawet 10 godzin dziennie spedzam na motorze :?
DR"niech pan posłucha---ma pan 25 lat -jak pan nie zaprzestanie takiego wysiłku dla rak--czeka pana za rok cię

zki zabieg i wieloletnia rehabilitacja---szkoda by bylo ...
Czytaj więcej : Tragedia na 929..:( | Odsłony : 10146 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Tor lublin

Jutro w srode jest tor od 15 beda zapisy i mozna bedzie zaplacic roczna skladke. Czym wiecej ludzi z forum tym lepiej. Jak cos to pisac!! yo
Czytaj więcej : Tor lublin | Odsłony : 2601 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Smarowanie silnika podczas jazdy na jednym kole.

Mam pytanie do tych użytkowników SC33,którzy latają na kole.Czy przerabiacie coś w waszych silnikach jak chodzi o układ smarowania?Czy tylko zalewacie więcej oleju?Jak tak to ile?Nie chodzi o wolne gumy czy typowo stunterskie traktowanie motocykla.Głównie chodzi o szybkie poooower gumy.Często pojawia się taki temat więc z ciekawości chciałbym znać obiektywne opinie ludzi,którz już trochę polatali na kole bladym.Pozdro
Czytaj więcej : Smarowanie silnika podczas jazdy na jednym kole. | Odsłony : 11983 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780