Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 00:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 00:50

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Czyżby kranik? Pomocy.

Dzisiaj po wystawieniu Sc33 z garażu i przejechaniu około 200 m silnik zaczął dziwnie pracować, parę razy coś stuknęło i zgasł. Na wyświetlaczy już było 35 stopni. Przekręciłem na rezerwę (chociaż paliwo powinienem mieć na jeszcze jakieś 50km) Nie chciał w ogóle zaskoczyć, dopiero po wyciągnięciu ssania zaczął gadać lecz gdy dodawałem lekko gazu wkręcał się na obroty do 3000 i gasł. Po paru takich próbach zgasł na amen. Nie było to na pewno zalanie ...
Czytaj więcej : Czyżby kranik? Pomocy. | Odsłony : 12786 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

problem z obrotomierzem i licznikiem 929

SZUKAŁEM I ZNALAZŁEM JESTEM JUZ SZCZESLIWYM POSIADACZEM BLADEGO 929 Z 2000R.MAM TYLKO PROBLEM Z ZEGARAMI.NIE DZIALAL MI LICZNIK KILOMETROW I PREDKOSCIOMIERZ CZASEM POKAZYWAL NIESTWORZONE RZECZY WYSWIETLALY SIE POJEDYNCZE CYFRY NP;3,4,2. LECZ PRZEWAZNIE POKAZUJE 0.KTOREGOS DNIA COS GO OSWIECILO I NA CYFERBLACIE POKAZAL SIE STAN LICZNIKA (NA GORZE Z LEWEJ STRONY) ORAZ ZOBACZYLEM SWOJA PREDKOSC!!!BYLEM SZCZESLIWY LECZ TRAWLO TO CHWILOWO.WIZYTA NA MYJCE I WSZYSTKO ZNOW NIE TRYBILO.POSTANOWILEM PRZECZYSCIC STYKI I SPRAWDZIC BEZPIECZNIKI.NIESTETY NIE PRZYNIOSLO TO POZADANEGO ...
Czytaj więcej : problem z obrotomierzem i licznikiem 929 | Odsłony : 3171 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wibracje silnika

Witam.

Napiszcie proszę czy w waszych maszynach też dość mocno odczuwalne są wibracje z silnika.
U mnie występują one do tego stopnia że zgubiła mi się jedna śruba mocująca klamkę sprzęgła i druga od mocowania zadupka.
(taka duża wystająca obok siedzenia - jak by ktoś miał taką nie potrzebną to z chęcią kupie)
Pojeżdżę dłużej jak godzinę i mam nie przyjemnie odrętwiałe dłonie.
Tłumaczyłem sobie ten temat słynną kulturą pracy fajerów ale ostatnio miałem okazję ...
Czytaj więcej : Wibracje silnika | Odsłony : 22930 | Odpowiedzi : 36 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Licznik biegow ACUMEN

Witam, mam w swojej 954 zainstalowny licznik biegow. Dziala poprawnie, za wyjatkiem 4-go biegu. Wrzucajac czworke licznik pozostaje mi na 3-ce lub wskazuje 5-ke. Jesli chodzi o pozostale biegi pracuje bez zarzutu. Jakies pomysly co moze byc przyczyna :roll:
Czytaj więcej : Licznik biegow ACUMEN | Odsłony : 3469 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

wskaznik temperatury

Witam, ze 2 tygodnie temu mialem taka sytuacje ze nagle przestaly mi dzialac kierunki i nastepnego dnia wskaznik temperatury nagle przestal pokazywac temperature. Nic nie ruszalem i po kilku dniach jezdzenia zaczely mi dzialac kierunki, ale z temp dalej jest cos nie tak!!
Jak odpalam moto to po jakims czasie pokazuje sie temperatura ale tak dochodzi do max 65 powiedzmy, ale nie jest to reguła bo czasem wogole nic nie pokazuje nawet po kilku minutach. ...
Czytaj więcej : wskaznik temperatury | Odsłony : 2794 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kaski z USA

Witam!Chcę zamówić kask z USA i problem jest w tym,że niewiem jak poszczególne marki i rozmiary mają się do realnej ich wielkości.Przykład mam obwód głowy 57cm i Sharka rozmiar M leży idealnie.Kolega kupił xr1000 Shoeia rozm.M i ledwo głowe wcisnę, uciska i jest za mały.Jeśli ktoś ma jakieś porównanie to proszę o opinie.Mam zamiar kupić Suomy Spec1R (ew.Extreme),shoeia xr1000 lub araia Rx7 albo jakiś niższy model.Jak się mają ich oznaczenia rozmiarów do rzeczywistych ich wielkości?Wiem, ...
Czytaj więcej : Kaski z USA | Odsłony : 2339 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

rozrusznik

Witam dzisaj mialem mala przygode z bladym rozrusznik nie kreci wogule slychac tylko takie brzeczenie pod siedzeniem z prawej strony tak jakby przy regulatorze napiecia .Czy jest tam jakis przekaznik moze ? nie mam pojecia co moze byc przyczyna zakladam ze jakis przekaznik od rozrusznika albo regulator ,zwarcie ...?
Czytaj więcej : rozrusznik | Odsłony : 2050 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Tor Poznań zaliczony

Jak w tytule. Dziś byłem z bratem i kumplem na torze w Poznaniu. Troche przerypane ze wzgledu na II runde Mistrzost Polski. Strasznie dużo ludzi a żeby polatać to drobne 60zł za 20 min jazdy.... Na dodatek w trakcie treningu dla amatorów jeździli z nami zawodowcy. Wiec jak o 16 wpadliśmy na tor to ruszylismy w ok 40 motorów.... Troche tłok, ale lepsze to niż nic. Na paczątku planowaliśmy dwie sesje po 20 min, ale ...
Czytaj więcej : Tor Poznań zaliczony | Odsłony : 6228 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne Dyskusje

Kombinezor Roberta Kubicy

Włoska organizacja charytatywna Sudin wystawia na aukcji kombinezon Roberta Kubicy, w którym polski kierowca BMW Sauber zdobył swoje pierwsze w karierze pole position podczas tegorocznej Grand Prix Bahrajnu. Dochód z aukcji przeznaczony zostanie na budowę centrum szkoleniowego imienia Ireneo Duda (pierwszego biskupa katolickiego w historii Sudanu) w Bargel, w południowym Sudanie.

Robert Kubica spotka się ze zwycięzcą aukcji 11 września 2008 r., na padoku podczas Grand Prix Włoch na torze Monza. Podczas spotkania przekaże podpisany ...
Czytaj więcej : Kombinezor Roberta Kubicy | Odsłony : 6757 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Formula1

pytanie odnosnie opon i hamulca :)

jak w temacie , motorek mam pare dni ,oponka jest teraz 180 , wyczytalem na forum gdzies w opisie technicznym ze wychodzi na 190, stad pytankie jaka powinna byc badz jaka radzicie, zastanawiam sie nad michelin`em pilotewm sportem albo powerem, niekoniecznie nowką, z tego co slyszalem 190 moze byc mniej przyjazna na naszych koleinach,a do skladania sie nie wiem jaka wygodniejsza 190 czy 180 , no i jednoznacznie czy aby napewno wychodzila na 180 ...
Czytaj więcej : pytanie odnosnie opon i hamulca :) | Odsłony : 4865 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780