Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 16:36

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 16:36

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

potrzebuje tego wymiaru

witam dzis przydazyl mi sie dzwonek przy malej predkosci uderzylem w tyl zatrzymujacego sie punto kolem trafilem w zderzak moto zrobilo stopie ja w jedna a moto wdruga poszlo na boczek.Jajka bolaLampa peknieta,blotnik zarysowany--kolo bez szwanku --ale dla swietego spokoju chcalbym wiedziec ile macie od pluga do kola ????ja tego nigdy nie sprawdzalem a wiem teraz ze powinienem.moto jedzie prosto nie trzesie i nic poza kosmetyka sie nie zmienilo---jednak jesli ktos zna ten wymiaar to ...
Czytaj więcej : potrzebuje tego wymiaru | Odsłony : 4293 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Jaki Napęd

Szykuję się do wymiany napędu. Jaka firma najlepsza? Co polecacie?
Przymierzam się do zestawu (SUNSTAR+DID)
Czytaj więcej : Jaki Napęd | Odsłony : 15324 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne Dyskusje

przeróbka filtra powietrza pod k&n

witam.jak przerobic puszke filtra powietrza z k&n pod dyno jet poziom 2.napiszcie jak cos wiecie
Czytaj więcej : przeróbka filtra powietrza pod k&n | Odsłony : 4531 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

odpalanie

--------------------------------------------------------------------------------

Doradżcie co może byc, odpalam bez problemu robie kilka km silnik rozgrzany po wyłączeniu odpalam kolejny raz i trzeba pokręcic kilka sekund i odpali, zaznaczam że nie robi tak za kazdym razem zdarzyło mi się tak DWA RAZY W TYM SEZONIE.Następnie specjalnie prubuje kilka razy odpalac i pali na dotyk za każdym razem. Nigdy wcześniej tak nierobił. Czy może to byc akumulator? Bo nic innego nieprzychodzi mi na myśl.

problem przy odpalaniu

Doradżcie co może byc, odpalam bez problemu robie kilka km silnik rozgrzany po wyłączeniu odpalam kolejny raz i trzeba pokręcic kilka sekund i odpali, zaznaczam że nie robi tak za kazdym razem zdarzyło mi się tak DWA RAZY W TYM SEZONIE.Następnie specjalnie prubuje kilka razy odpalac i pali na dotyk za każdym razem. Nigdy wcześniej tak nierobił. Czy może to byc akumulator? Bo nic innego nieprzychodzi mi na myśl.
Czytaj więcej : problem przy odpalaniu | Odsłony : 3633 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Pilna sprawa!

Siema wiem, że troche pózno zadaje to pytanie-ale orientuje sie ktos czy w czasie długiego weekendu są jakieś wolne treningi dla motocyklistów w Brnie??Wybieramy się gdzieś w traske z kolegą i chcemy zachaczyć o Czechy.Jeśli ktoś coś wie piszcie z góry dzięki.
Czytaj więcej : Pilna sprawa! | Odsłony : 2120 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

Uszkodzenie panewki - jak zdiagnozować ??

Witam, niedawno zakupiłem SC33 z 96 (silnik 98). jak do tej pory zrobiłem na niej około 100 km, silnik chodzi równo , elegancko sie wkreca na obroty i ogólnie jest cacy, jedynie w zakresie obrotów od około 4 - 6.000 jest słyszalne delikatne stukanie w silniku, jest to naprawde mało zauważalne - dopiero teraz zwróciłem na to uwagę - a na tego typu rzeczy jestem mocno wyczulony. Jest to słyszalne tylko podczas jazdy, bez obciązenia ...
Czytaj więcej : Uszkodzenie panewki - jak zdiagnozować ?? | Odsłony : 9461 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

odleglosc kola od pluga sc33

witam dzis przydazyl mi sie dzwonek przy malej predkosci uderzylem w tyl zatrzymujacego sie punto kolem trafilem w zderzak moto zrobilo stopie ja w jedna a moto wdruga poszlo na boczek.Jajka bolaLampa peknieta,blotnik zarysowany--kolo bez szwanku --ale dla swietego spokoju chcalbym wiedziec ile macie od pluga do kola ????ja tego nigdy nie sprawdzalem a wiem teraz ze powinienem.moto jedzie prosto nie trzesie i nic poza kosmetyka sie nie zmienilo---jednak jesli ktos zna ten wymiaar to ...
Czytaj więcej : odleglosc kola od pluga sc33 | Odsłony : 2165 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

2- DRUGI BIEG

SIE MA
Od jakiegoś czasu zauważyłem problemy z drugim biegiem :/
przy wysokich obrotach nie wskakuje ''miło'' , na niższych nie ma problemu ,ale tak powyżej 7 tyś nie wskakuje miękko :/
Przebieg 53 tyś
Miał ktoś takie objawy ?
Czytaj więcej : 2- DRUGI BIEG | Odsłony : 16108 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Smarowanie Łańcucha !

Co i le kilometrów smarujecie napęd w swoich frankach ?
Czytaj więcej : Smarowanie Łańcucha ! | Odsłony : 4634 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780