Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 13:32

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 13:32

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

BULGOTANIE Z TŁUMIKA

Witam, zauważyłem że ostatnio jak zwalniam na 1 lub 2 biegu z tłumika wydobywa się bulgotanie (takie małe strzały). Wiem ze to jest zazwyczaj normalne. Lecz w tamtym sezonie był to sporadyczny dźwięk, a teraz za każdym razem słychać to głośno i wyraźnie. Czy mam się bać (coś nie tak w silniku) czy może w tłumiku wata tłumiąca się wypala (mam scorpiona)? Przebieg mojej sc33 to 34 tysiące. W tamtym sezonie jeździłem na trosze gorszej ...
Czytaj więcej : BULGOTANIE Z TŁUMIKA | Odsłony : 5648 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Moto z anglii

Witam! Zakupiłem 929 z Anglii i słyszałem, że jest taki mianowicie problem z przednią lampą: z racji ze tam ruch lewostronny wszystkie przednie lamy swiecą tak aby bardziej oświetlać pobocze(czyli lewa strona), no ale jak już mam moto u nas to będzię oslepiało kierowców jadących z przeciwka, tak? Czy konieczna jest wymiana lampy? Czy mozliwa jest jakaś regulacja? Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam
Czytaj więcej : Moto z anglii | Odsłony : 5097 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Mamy mistrza ligi amatorskiej w siatkówce

Nie chwaląc się wczoraj wieczorem wygraliśmy ligę amatorską w siatkówce. Rok temu oddzieliliśmy się od starszych zawodników i stworzyliśmy nową drużynę. Dodatkowo mój brat został MVP sezonu... Szkoda że dziś trzeba pracować....
Czytaj więcej : Mamy mistrza ligi amatorskiej w siatkówce | Odsłony : 2338 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Weselna parada - zapraszamy !

Siemanko wszystkim.Może to troche za pózno ale mimo to zapraszamy chetnych na parade weselną do Będzina obok Sosnowca i niedaleko Katowic, ktora odbedzie sie 26,04,08 około godz.15,00.Żeni nam sie kolega posiadajacy 954 niestety jeszcze nie zarejestrowany na stronce mimo to chciałby abysmy go poprowadzili.Jest juz nas kilkoro nie tylko fireblade ale przydaloby sie wiecej.Wiem że dla osób z daleka to troszke lipka ale z pobliża mogliby przyleciec ci co mogą z kolegami.Chętnych prosze o zgłaszanie ...
Czytaj więcej : Weselna parada - zapraszamy ! | Odsłony : 2474 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Dziwne cykanie w silniku sc33

Witam wszystkich.Od niedawna stałem sie posiadaczem cbr900 sc33 z 99 roku mam mały lecz bardzo denerwujący mnie problem,może już ktoś sie z tym spotkał jeśli tak to błagam o pomoc bo nawet mechanicy rozkładają ręce, a mianowicie:gdy silnik jest zimny jest wszystko ok chodzi pięknie wręcz wzorcowo moto ma dopiero 23000km jak sie nagrzeje słychać lekkie cykanie w silniku coś jak by zawór ale ciszej i delikatniej w czasie pracy na wolnych obrotach jest to ...
Czytaj więcej : Dziwne cykanie w silniku sc33 | Odsłony : 5626 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

skrzynia

witam problem ze skrzynia w sc33 99rok (moto z toru wyscigowego) na przycisku zamiast sygnalu odciecie zaplonu zaczyna szarpac na 4 tym biegu moze ktos juz mial do czynienia z naprawa czwartego biegu jeszcze nie rozbieralem ale wydaje mi sie ze wymiana wodzika rozwiazala by problem szarpie tylko czasami
Czytaj więcej : skrzynia | Odsłony : 17473 | Odpowiedzi : 28 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

problem z zaworami

Witam jakie są zawory w 929 płytkowe hydrauliczne czy takie zwykłe i czy ktoś sam to robił i jakie sa z tym prtoblemy
Czytaj więcej : problem z zaworami | Odsłony : 2951 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

peszek

no niestety dzisiaj mialem pierwszgo szlifa bladym. a wszystko to zaczelo sie w słonecznym torino gdzie jakis CENZURA makaroniarz zamiast skuc lancuch jak w biblii jest napisane idiota zalozyl spinke. 2 razy sprawdzalem lancuh czy nie jest spinany bo nie uznaje spinek okazalo sie spinka byla zalozono od wewnatrz i nie bylo jej widac. przy 80kmh strzelila spinka zablokowalo kolo i juz kiedy myslale ze panuje nad nim zawinelo dupe i polecialem na bok.
nic ...
Czytaj więcej : peszek | Odsłony : 5830 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Fajki i swiece

JOŁ! moto mi czasem szarpie na wolnych podczas mocnego odkrecenia manety. Gazniki i zawory mialem regulowane i czyszczone... jakis miesiac temu. Tak samo jest jak CENZURA....lam i puszcze manete i chce od razu dodac gazu to nie ciagnie od razu tylko po jakiejs sekundce, tak jak by przerywal, podejrzewam swice lub fajki. help.
Czytaj więcej : Fajki i swiece | Odsłony : 2279 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Łożyska tylnego koła

Witam, jak w temacie. Ma może ktoś namiary na jakiś sklep (może być internetowy) w którym mógłbym zakupić łożyska do tylnego koła. Głównie chodzi mi o łożysko na którym osadzona jest zębatka. Dobrze by było jak by mieli od razu uszczelniacze. Pozdro.
Czytaj więcej : Łożyska tylnego koła | Odsłony : 16674 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780