Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 12:55

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 12:55

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Na co zwracac uwagę przy kupnie 900setki??

Witam:) Zamierzam kupic fireblade sc33 (1999 1998) Czy moglby ktos napisac kto dosyc dobrze orientuje sie w tym temacie na co zwracac szczegolna uwagę przy kupnie tego modelu? Z Gory Dzieki Pozdrawiam
Czytaj więcej : Na co zwracac uwagę przy kupnie 900setki?? | Odsłony : 4176 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

tylna zawiecha i świece

JOŁ! mam dwa pytanka, pierwsze: nie wiem co jest, czy to wina lozysk...? czy moze zlego ustawienia tylnego zaiweszenia mianowicie jak przejezdzam po jakiejs dziurze co sie juz nie da ominac :) to tak mi wali w kolo, jakby dziura nie wiem jaka CENZURA....ta była, nie znam sie nie stety na ustawieniach...cos tam kombinowalem ,ale nie wiem jak ma to byc najlepiej na nasze drogi, dodam tylko ...
Czytaj więcej : tylna zawiecha i świece | Odsłony : 3064 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z zegarami w SC57

Mam problem z zegarami, niepokoi mnie sytuacja ktora sie dzieje po przekreceniu kluczyka -wskazowka obrotow skacze i opada, zapala sie kontrolka oleju (do tej pory jest wszystko ok) - natomiast po wlaczeniu zaplonu gasnie na kilka sekun i zapala sie ponownie, dopiero wtedy moge odpalic motocykl.
Druga spraw ktora mnie tutaj sprowadza to problem z predkosciomierzem, oszukuje mi na milach i kilometrach ( sprawdzalem obie wersje) przyklad - jade z kolezka po maksie na odcieciu ...
Czytaj więcej : Problem z zegarami w SC57 | Odsłony : 4933 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Dziwne wibracje silnika

Mam pytanie. Od 2tys obrotow do 4tys silnik dostaje takich dziwnych wibracji. Jezeli szybko go wkrecam na obroty to nie slychac tego ani nie czuc, ale jak powoli przekrecam manetke to sa takie wkur..... wibracje. Koles pytal czy mam gumowe zatyczki pod bakiem w miejscach gdzie sie styka z rama, no i mam po jednej sztuce na strone. Co moze byc tego powodem, czy u Was tez jest taki problem, a moze to normalne?? ...
Czytaj więcej : Dziwne wibracje silnika | Odsłony : 3475 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Msza Motocyklowa-Mała k.Ropczyc 27.04.08

Zapraszam wszystkich forumowiczów-byłem rok temu i było fajnie;-) Jak znajde chwilkę to napisze jakie atrakcje mają być i program Pozdro
Czytaj więcej : Msza Motocyklowa-Mała k.Ropczyc 27.04.08 | Odsłony : 2851 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Opóźnione włączanie kierunku

Witam.
Prawy kierunek włącza się z opóźnieniem. Lewy działa normalnie. Najgorzej jest gdy przełączam z lewego na prawy, np. wyprzedzanie. Wtedy to opóźnienie jest naprawdę duże.Ma ktoś jakiś pomysł co to może być. Może instalacja Led-ów by pomogła?

Przy okazji spytam czy jest możliwość regulacji częstotliwości migania (przerywacza) i jak to się robi?
Czytaj więcej : Opóźnione włączanie kierunku | Odsłony : 21856 | Odpowiedzi : 33 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Pytanie o wskaznik temperatury...

Witajcie, pod wskazaniem temperatury w naszych modelach znajduje sie taka gruba czarna krecha. Podobno robi sie ona czerwona gdy temperatura przekroczy 122 stopnie. Mam pytanie odnosnie tej czarnej krechy - czy u Was jest ona takze wyswietlana, gdy wylaczycie stacyjke ? U mnie wogole nie znika - non stop sie pali. Wyjme kluczyki - wszystko gasnie, tylko krecha zostaje ;) - czy to normalne ?

Pozdro - ...
Czytaj więcej : Pytanie o wskaznik temperatury... | Odsłony : 2833 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z krzywymi tarczami z przodu i łożyskiem główki ramy

Witam!
Jestem nowy, wiec niedziwcie sie że zadaje takie pytania. Mam problem z krzywymi tarczami z przodu w sc33 czy można je jkaoś wyprostowac(jak tak to jak) czy pozostaje tylko wymiana na nowe?? Przez powyższy problem zajechałem tez łożyska ramy i tu mam kolejne pytanie gdzier si eewentualnie dokręca i jak sie wymienia - nie mam pojecia jak do tego sie zbarac?
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Problem z krzywymi tarczami z przodu i łożyskiem główki ramy | Odsłony : 11637 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

xenony jaka barwa jest najlepsza i widoczna dla kierujacego?

witam. chce kupic do swej CBR-ki 954 xenony. mam pewien dylemat co do barwy i ceny. prosze o jakies opinie osob ktore posiadaja w swych brykach xenony. :idea: :idea: :idea:
Czytaj więcej : xenony jaka barwa jest najlepsza i widoczna dla kierujacego? | Odsłony : 26565 | Odpowiedzi : 38 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Palą się żarowki

Witam ! prosze o jakąś pomoc lub rade , nagminnie palą się w 929 żarowki w tylniej lampie i nie mam pojęcia czy te żarówki są takie słabe czy moze cosik nie tak ! , ładowanie jest ok no i styki też ! :( pozdrawiam bogdan.
Czytaj więcej : Palą się żarowki | Odsłony : 6463 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780