Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 10:27

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 10:27

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

dławiona cbr 900

Witam.kupiłem cbr 900 sc33 z 99 roku.Była słaba i okazało sie że była zdławiona(blaszki na krućcach gazników).Po zdjeciu blaszek zrobili mi synchronizacje i czyszczenie gażników,nowe świece,filtr powietrza(w dobrym serwisie).problem jest tego typu że każda sc33 z mojego miasta jest szybsza i mocniejsza,moto wydaje sie zamulone,narazie zrobiłem nia 200 km i jestem mocno wkurzony.Jesli ktos wie co może mu dolegać piszcie.
przebieg 39000

zrobili mi jeszcze raz ...
Czytaj więcej : dławiona cbr 900 | Odsłony : 3877 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

CBR-ka 954 z USA czy z Polski. ktora lepsza....

witam. chce kupic cbr 954 mam na oku 2 propozycje. pierwsza to moto sprowadzone zostalo z usa, a droga to moto z salonu z polski.....wersja z usa jest biedniejsza....i jak z czesciami. podobno jest ciezko. ktory lepszy wybor jest. prosze o rady!!!!!!!!!!!!!!
Czytaj więcej : CBR-ka 954 z USA czy z Polski. ktora lepsza.... | Odsłony : 9111 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Korek spustu oleju w 929?

Moje pytanie jest takie czy pod korkiem spustu w 929 jest podkładka jakaś czy tylko sama śróbka ? bo będę zmieniał olej i niewiem czy mam zamawiać uszczelek w hondzie prosze o szybką odpowiedz...
Czytaj więcej : Korek spustu oleju w 929? | Odsłony : 8020 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Polerowane elementy

Mam pytanko. Jak czesto mozna polerowane elementy motocykla takie jak felgi, wachacz, rama czyscic pasta np. K2 ALUCHROM. Ta pasta napewno jest lekko scierna bo po czyszczeniu na szmatce zostaje taki osad z aluminium. Czym czyscicie polerowane elementy?
Czytaj więcej : Polerowane elementy | Odsłony : 3517 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

kluczbork

witam czy jest ktos z tego miasta?? bo mialbym prosbe zeby obejrzal tego fajera
http://moto.allegro.pl/item346546095_ho ... 00_rr.html
a moze po zdjeciach ktos cos ciekawego powie wszelkie rady mile widziane pozdrawiam
Czytaj więcej : kluczbork | Odsłony : 2086 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Łożyska przedniego kola

Mam pytanie jakie ida tam lozyska i czy kupowac polskie zamienniki czy oryginalne w larsonie sztuka 85 zeta. Objaw jest taki gdy gdy jade i zamczynam hamowac to trzesie kierownica jest to odczuwalne przy wiekszych predkosciach, przy malych nie trzesie. gdy wzialem podnioslem kolo i poruszalem to ma delikatny luz na lewo i prawo?? Czy to napewno lozyska??
Czytaj więcej : Łożyska przedniego kola | Odsłony : 16971 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Wymiar uszczelniaczy do lag i jaki olej

Witam,
czy ktoś może zna wymiar tych uszczelniaczy?
Jakiej firmy polecacie?
Zalecany jest olej 10W, ale zastanawiam się nad 15W
Czytaj więcej : Wymiar uszczelniaczy do lag i jaki olej | Odsłony : 3826 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Regulacja gaźników - konkretnie mieszanki

Witam

Czy w bladym jest jakaś osobna śrubka od regulacji mieszanki (mam trochę za bogatą) czy mieszanka się ustala na podstawie synchro (regulacji podciśnienia). moto chodzi pięknie równo i szkoda by ruszać synchro jak i tak nie tędy droga

pzdr
Czytaj więcej : Regulacja gaźników - konkretnie mieszanki | Odsłony : 5628 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Jaka macie temperature ?

Witajcie,
chcialbym sie Was spytac - jaka macie temperature w czasie jazdy - mi sie
waha miedzy 68 a 75 stopni. Nie wiem czy nie mam czagos z termostatem - dlatego pytam Was - jak to wyglada w innych sprzetach.

Pozdro Hik
Czytaj więcej : Jaka macie temperature ? | Odsłony : 9929 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

BRAK ISKRY!!! POMOCY!

Witam wszystkich!!!, mam problem mianowicie BRAK ISKRY. Motocykl odpalił bez problemu jak za każdym razem, rozgrzał sie, mniej więcej po kilometrze jazdy zaczął szarpać i zgasł, ja do odpalenia nie gada! (Podobną sytuacje miałem z dwa tygodnei temu ale jakoś dojechałem do domu, na wolnych gadała, na drugi dzień bez problemu odpaliła myślałem że to chwilowy brak formy:D) Pomyslałem zalało świece, to na hol i długa. W domu dalej to samo, kręci, immobilizer gaśnie czyli ...
Czytaj więcej : BRAK ISKRY!!! POMOCY! | Odsłony : 3468 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780