Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 16:48

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 16:48

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Jakie powinno być ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku?

Witajcie, tak czysto teoretycznie. Nic się nie dzieje ale chciałbym wiedzieć i zmierzyć z ciekawości.
Jaki jest zakres dopuszczalnego ciśnienia oleju na rozgrzanym silniku?
Pomiar mierzony z manometrem wkręconym do magistrali oleju (korek pod prawym deklem)
Czytaj więcej : Jakie powinno być ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku? | Odsłony : 3048 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Mocowanie amortyzatora skretu

Witam. Chciałbym założyć do bladego amortyzator skrętu. Zastanawia mnie jak to jest z mocowaniem. Czy do SC 33 1998 pasuje jeszcze jakiś inny amortyzator a konkretnie mocowanie np od 929 albo f4? Może ktoś ma taki amortyzator na sprzedaż? Szukałem na forach ale nikt nie napisał czy musi być dedykowany do sc33 czy może też podejdzie od jakiegoś innego moto.
Czytaj więcej : Mocowanie amortyzatora skretu | Odsłony : 8939 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

ZX10R 2006

Siema,
Blady idzie na emeryturę więc zacząłem szukać drugiego motocykla. Mój blady BTW http://motobanda.pl/honda-cbr-900rr-fir ... -1996-1999
Niestety w większości maszyny na rynku to jeżdżące trupy więc nie były to łatwe poszukiwania,
padło na ZX10R z 2006 roku, nie jest idealny ale naprawdę trzyma się kupy
Całe malowane nie licząc ramy, widziałem zdjęcia przed malowaniem, był podrapany tu i tam. Malowanie z 2007 to pomysł poprzedniego właściciela, bardziej mu się ...
Czytaj więcej : ZX10R 2006 | Odsłony : 20832 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

CBR929RR sc44 na tor

witam :D
mam pytanie czy ktos na forum ma pojecie jak znobic 929 na tor i raczej nie pytam o pair/exup/flapper/ mody mysle tu raczej o czyms wiecej jakies konktetne mody z ecu jak Rev limit to 13200rpm itd niech sie odezwie ktos z pojeciem bo nie mam czasu na CENZURA o podstawach /pozdrawiam

(Conector B 17 (JASNOSZARY) 12Volt może od źródła B20, Twój revlimit będzie 13200rpm ...
Czytaj więcej : CBR929RR sc44 na tor | Odsłony : 15859 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Przednia felga do sc59

Witam wszystkich
Stalem sie niedawno posiadaczem rozbitej hondy i kompletuje ja z przeznaczeniem na tor. Motocykl ma uszkodzona przednia felge i tu moje pytanie, czy istnieje mozliwosc zamontowania przedniej felgi do sc59 od starszych modeli??
Czytaj więcej : Przednia felga do sc59 | Odsłony : 2356 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Repsol 954

Witam
Przymierzam się do zakupu owiewek Repsol z chin. Jeśli jest ktoś kto juz zmieniał owiewki prosiłbym o pomoc, jakie i gdzie najlepiej kupić żeby jakość była najlepsza.
Z góry dzięki.
Czytaj więcej : Repsol 954 | Odsłony : 14146 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

CBR 600 rr pc 37

Witam mam mały problem z swoją repsolką mianowicie jak przekręce zapłon to migają mi migacze na liczniku tak jak by właczył awaryjne ale ona fabrycznie nie posiada awaryjnych. Dokładnie to miga mi jeszcze lewy tylny kierunkowskaz natomiast przednie mam odłaczone bo owiewki maluje. Wyświela mi jeszcze na liczniku FI i chiałbym się dowiedzieć gdzie jest w modelu pc37 600rr z 2005 r gniazdo diagnostyczne. Z góry dziękuje ;) ...
Czytaj więcej : CBR 600 rr pc 37 | Odsłony : 17338 | Odpowiedzi : 20 | Forum : CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

Sprzegło - kosz

Panowie ostatnio coś mi dziwnie klamka od sprzęgła po paleniu gumy pracuje i tak w czasie zimowej przerwy zastanawiam się czy wszystko ok poskładałem.
Powiedzcie mi czy wszystkie tarcze sprzęgła wchodzą w tym samym rzędzie ?
Czy pierwsza od strony sprężynek i talerza jest inaczej względem wszystkich innych?
Z tego co pamiętam to wszystkie od strony skrzyni włożyłem jednakowo zaś pierwszą (siedząc na motorze pierwsza od prawej) inaczej niż wszystkie bo z tego co pamiętam ...
Czytaj więcej : Sprzegło - kosz | Odsłony : 3083 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

nie przestaje ssać ;D

Hejka,
odebrałem bladego SC57B z serwisu i od tego czasu zaczęły się cyrki. Nie wiem czy grzebali coś przy przepustnicy bo w warsztacie totalny burdel nikt nic nie wie.
1. Po odpaleniu na biegu jałowym temperatura na wyświetlaczu rośnie do ok 85 st C. nie bardziej. W garażu mam około 10 st. C.
2. W tym czasie cały czas obroty utrzymują się w okolicy 2000 - 2500 obr/min i nie schodzą niżej (słychać jakby pracował ...
Czytaj więcej : nie przestaje ssać ;D | Odsłony : 5499 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

CZIKEN MOTOCYKLE reaktywacja

Siemano

Jak niektórym z Was wiadomo (szczególnie starym bywalcom tego forum) wycofałem się z majstrowania przy motocyklach z wielu poważnych powodów. Po pierwsze mam poważne problemy z kręgosłupem, jestem po operacji a mój kręgosłup ma zwyrodnienia 70-cio latka... Po drugie mam również ogromne problemy z rodziną co doprowadziło do ostatecznej decyzji wycofania się z życia w garażu.

Stwierdzam jednak z całą mocą, że ja nie potrafię żyć bez dłubania w motocyklach.... po namowach wielu przyjaciół ...
Czytaj więcej : CZIKEN MOTOCYKLE reaktywacja | Odsłony : 7813 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Warsztaty, salony

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780