Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 10:34

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 10:34

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Regulacja podciśnienia

Do rzeczy... gdzie podłączyć zegaryktórych nazwy nie moge zapamietać...te co pokazuja jakieś podcisnienie czy cos do gaźników w sc 28? Bo widziałem jak sie to robi w innym moto , i tam były 4 "wypustki" zatkane gumkami chyba czy czymś takim i podpinało sie 4 węzyki i czyms kreciło , zapewne śróbkami... a w CBR? gdzie takie coś mozna zobaczyć przy gaźnikach.... a moze jest jakiś inny sposób? Pomóżcie...
Czytaj więcej : Regulacja podciśnienia | Odsłony : 4108 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

cbr z tylem od r1

witam. na allegro znalazlem bladego sc33 z Rybnika z przerobionym zadupkiem od r1 z 99r.
dzwonilem do kolegi zapytac kto zaja sie przerobka tylu ale on takiego kupil. Mam pytanko czy ktos z kolegów zajmowal sie kiedys taka modyfikacja? ja przymierzam sie do takiej operacji przed malowaniem mojego sc28 i byl bym wdzieczny za jakies porady techniczne np. czy trzeba przerabiac stelarz?
Czytaj więcej : cbr z tylem od r1 | Odsłony : 2818 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

954 pytanie

witam kupiłem 954 ( jeszcze tak nie do końca ... ) motocykl nie chciał palić , wymieniłem świece zapalił odrazu bez problemu. Inny problem polega na tym że non stop na wyświetlaczu jest 1500-1600 obr ( prosił bym o linka gdzie znajde kody błędów). Słyszałem coś o zwieraniu kabli i wtedy kod błędy jest oznaczony dokładnie nr ?? prawda/fałsz ?? prosze o pomoc :)
Czytaj więcej : 954 pytanie | Odsłony : 5199 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

bezyna 98

Witam mam 2 problemy ;) 1. zalalem moto benzyna 98 no i po pewnym czasie jakies 10 km po moto zaczelo inaczej chodzic obroty nieco spadly na jakie 0.8-0.9 wczesniej 1.1 1.0 troche teraz sa za niskie no i wskazowka na wolnych obrotach mniej plynnie chodzi. Dzis wlasnie dopiero to zobaczylem no i jeszcze jak mu dawalem troche wkosc i np z wysokich obrotow wychamowalem postawilem na ...
Czytaj więcej : bezyna 98 | Odsłony : 3971 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Jakie prędkości

Witam
mam takie pytanie: jakie maksymalne prędkości powinien osiągać fire na orginalnych przełożeniach na każdym biegu. jeśli macie zmienione zębatki :twisted: to piszcie na jakie i jak wam śmiga moto
pozdrawiam
Czytaj więcej : Jakie prędkości | Odsłony : 17955 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Termostat

Gdzie kupic termostat nigdzie na necie nie moge znaleść ,właśnie wyjołem i okazało sie ze sie nei zamyka całkiem wczoraj wieczorem wracajać do domu miałem 45-50C
Czytaj więcej : Termostat | Odsłony : 3031 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Delikatne wycie (chyba silnika)

Witajcie, chcialbym sie Was spytac co o tym sadzicie :

Zmienilem caly naped (lancuch did oraz zebatki sunstara) i niby wszystko ok, ale chodzi w czasie jazdy glosniej niz oryginalny. Zalozmy ze to jest do przyjecia. Od czasu zmiany napedu wsluchuje sie we wszystkie dziwne dzwieki w moto. Wczoraj zauwazylem, ze jadac na 4 biegu, przy 2700 obrotow slysze takie delikatne wycie uuuuuuuu w silniku (jak wcisne sprzeglo to znika). Od 2900 wzwyz znika. Czy ...
Czytaj więcej : Delikatne wycie (chyba silnika) | Odsłony : 2951 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Przewody w oplocie

Witam

Myślę nad założeniem przewodów w stalowym oplocie. Wszystko co prawda Tytus ładnie opisał ale...
Jak został zamocowany prawy przedni przewód do błotnika? Oryginalnie jest tam trójnik i nie ma mocowania takiego jak z lewej strony błotnika. Czy Tytus kupowałeś dodatkowe mocowanie czy jakoś inaczej sobie poradziłeś.
Jak się ma montaż takich przewodów do gwarancji motocykla?
Czy cała operacja jest warta zachodu? Co prawda po ostrzejszym lataniu klamka hamulca staje sie bardziej "miękka" więc myślę, ...
Czytaj więcej : Przewody w oplocie | Odsłony : 2927 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Amor Skrętu-Fotki

JOL! mysle ze temat dobry, gdyz do naszego modelu mocowanie jest nie typowe -oryginalne strasznie drogie, moze zapodalibyscie jakies swoje rozwiązania montazu/fotki... no bo przeca bez amorka w SC33 to wiadomo jak sie jezdzi... na naszych polskich drogach to kupa w majtach jak sie chce poz.....lać. PEACE
Czytaj więcej : Amor Skrętu-Fotki | Odsłony : 8595 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

problem z uruchomieniem silnika

witam mam problem z uruchomieniem silnika.sprawdzalem iskre jest ale gdy odlonczylem wezyk paliwa od gaznika i zakrecilem moto okazalo sie ze pompka nie podaje paliwa,sprawdzalem juz pompke paliwa na akumulatorze jest dobra sprawdzalem juz tez przekaznik i kostke od pompy czy ma dobry styk i wszystko jest ok moto zgasl podczas jazdy,jeszcze na drugi dzien odpalilem chwilke na ssaniu pochodzil i poszedl siwy dym z rury i to bylo wszystko,nie wiem co jest grane moze ...
Czytaj więcej : problem z uruchomieniem silnika | Odsłony : 3261 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780