Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 08:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 08:23

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Puchnace tloki W SC50

Witam
Znajomy handluje motorami i mi powiedzial ze SC50 to padlo :/. Puchna tloki w konsekwecji wyciera sie warstwa materialu zmniejszajacego tarcie a nastepnie zaciera sie tlok w tuleji cylindra. Powiedzial ze ma 3 silniki z tym problemem. Widzialem na tym forum wlasnie poszukujacego silnika do sc50 bo zatarly mu sie tloki i chcial wymienic tloki z tulejami, ktore posiadla od Tytusa kumpel (nie moge znalesc tego ...
Czytaj więcej : Puchnace tloki W SC50 | Odsłony : 7323 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zawieszenie

Witam.Pytanie do Tytusa.Mam problem ze stabilnością moto przy wyższych prędkościach.Od ok.210 km/h motocykl zaczyna się bujać na boki co uniemożliwia dalsze rozpędzanie.Sprawdzałem łożyska główki ramy i zero luzów.Łożyska w kołach to samo???Ciśnienie w oponach norma.Czy było coś podobnego w Twojej 954???
Dzięki za odpowiedz.
Czytaj więcej : Zawieszenie | Odsłony : 5829 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

SZukam garazu na moto w RZeszowie

Widze ze tu paru chlopakow z Rzeszowa jest to moze akurat pomoga. Jest taka sprawa bo jakies 2 tyg temu wprowadzilem sie do Rzeszowa na osiedle Pobitno i w tamtym rejonie lub gdzies w niedalekich okolicach szukam jakiegos garazu albo najlepiej miejsca garazowego zeby taniej wyszlo ale zeby moto bylo bezpieczne bo pod blokiem to lipa. chyba ze ktos z was mieszka tu w domu to i nawet tak bylbym zainteresowany byle za ogrodzeniem stanac. ...
Czytaj więcej : SZukam garazu na moto w RZeszowie | Odsłony : 5351 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

Grupowe zamówienie na Crash-pady

Wiatm wszytkich.

Ze względu na zbliżający się termin realizacji zamówienia, proszę o potwierdzenie chęci kupna crash-padów.

Osóby nie wtajemniczone i zainteresowanych kupnem, odsyłam do lektury tematu http://forum.fireblade.pl/viewtopic.php?t=379
W skrócie powiem iż firma z którą się zkontaktowałem produkuje crash-pady i sprzedaje je po 170 zł za komplet:
http://womet-tech.pl/indexmoto.swf
http://moto.allegro.pl/item337334477_cr ... _tech.html
Przy zakupie min 10 kompletów, uzyskaliśmy 35% ...
Czytaj więcej : Grupowe zamówienie na Crash-pady | Odsłony : 22589 | Odpowiedzi : 40 | Forum : Ogólne Dyskusje

problem z EXUP-em

Problem z exup-em - przepustnicą w wydechu , jak to wyregulować .1000RR 2005 do 5 tys obr. nie ciągnie potrzebuje informacji odnosnie tego kurestwa ???? pomóżcie bo tym sie nie da jeżdzić !!! czy moge całkowicie wyrzucić to z układu ??? co z komputerem , który pokazuje po wypięciu linek błąd wtrysku >??????
Czytaj więcej : problem z EXUP-em | Odsłony : 48513 | Odpowiedzi : 71 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Przebita opona

Cześć Panowie.
Wczoraj po raz pierwszy od kąd jeżdżę motocyklami przebiłem oponę. Nie mam doświadczenia jak jest z żywotnością opony po zakołkowaniu. Macie może takie doświadczenie bo ja najchętniej kupiłbym nwego kapcia lecz nie wiem czy jest taka potrzeba.
Pozdrawiam
Artur
Czytaj więcej : Przebita opona | Odsłony : 9510 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne Dyskusje

Spalanie SC33

Czesc chlopaki. Mam do Was pytanie. Ile powienien spalac benzyny fire? Wiem ze w katalogu podaja od 4L do 8L a jak to jest w rzeczywistości??? Wiem ze zalezy to od roznych czynnikow uklad wydechowy, gazniki, filtr, zebatki. Powiedzcie ogolnie ile standardowo powinien palic przy zapier..... i przy spokojnej jezdzie w trasie i w miescie. Pytam Was poniewaz jestm amatorem na SC33 i nie krece zbyt sprawnie manetka i mi spala 12,5L !!!! :evil: na ...
Czytaj więcej : Spalanie SC33 | Odsłony : 56283 | Odpowiedzi : 71 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

gdzie w sc 28 znajduja sie przekazniki chodzi o pompe paliw

gdzie w sc 28 znajduja sie przekazniki chodzi o pompe paliwa,czy sa jakies bezpieczniki i gdzie sie znajduja
Czytaj więcej : gdzie w sc 28 znajduja sie przekazniki chodzi o pompe paliw | Odsłony : 3604 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

[MotoGp] GRAND PRIX Hiszpani - Jerez 2008

Druga runda MotoGP odbyła się w Hiszpanii na torze Jerez, nie do pokonania był zawodnik Repsol Honda - Dani Pedrosa. Kolega z teamu Nicky Hayden po dobrej jeździe uplasował się na 4 miejscu. Drugi i trzeci na mecie byli odpowiednio Valentino Rossi i Jorge Lorenzo z zespołu Fiat Yamaha. Aktualny mistrz świata Casey Stoner dojechał dopiero na 11 pozycji wyjeżdżając dwa razy poza tor. Ogólnie team Ducati nie zaliczy tego weekendu do udanych.

fotki beda ...
Czytaj więcej : [MotoGp] GRAND PRIX Hiszpani - Jerez 2008 | Odsłony : 3125 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Sport

cbr rrx

mam pytanie jaka jest roznica miedzy cbr 900rrw a rrx?
Czytaj więcej : cbr rrx | Odsłony : 4608 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780